Jump to content

Kontağı Açınca Çıkan Fan Sesi

OveRMinD
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

evet yakınsa bir yerde. ama tahminimce etrafı fena halde toz yumağı olabilir. bu dediğin o tozları temizler mi yoksa kompresörle hava tutmamız gerekir mi.  önce bir temizlik sonra dediğin sprey işi görür heralde

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben 20 liraya halledebilirim...

:D

Ses yapan fan bi şekilde görünüyorsa eğer, kıyısından köşesinden ulaşırsanız o fanı yağlayabilecek spreyler var, hem yağlama işinde kullanılıyor hem de pas giderici özellikleri var...

Eğer ulaşılabilir bir yerdeyse, bu spreylerle sorununuzu çözebilirsiniz.

Bende bir ara Philips'in pas çözücü ve yağlayıcı spreyi vardı, ucunda da ince ve uzun bir borusu vardı, bu tarz yerlere bu boruyu sokup yağlama ve temizleme yapabiliyordum.

Bi deneyin isterseniz...

Tutarsa, 20 liramı havale edersiniz.

:tey:

hafta sonu izmitime gelicem olmazsa seni ararım halledersin ben kuruçeşmedenim. :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

hafta sonu izmitime gelicem olmazsa seni ararım halledersin ben kuruçeşmedenim. :)

Sen gel hele bi hal çaresine bakmaya çalışırız... Hiç olmadı çay kahve içersin o nasip olur... Daha da olmadı, benim elektrikçiye bir danışırız, benim alacağım 20 liraya elektrikçi talip olur belki de işini hallederiz...

:P

Not; olayda geçen para miktarı tamamen espridir...

>:D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sen gel hele bi hal çaresine bakmaya çalışırız... Hiç olmadı çay kahve içersin o nasip olur... Daha da olmadı, benim elektrikçiye bir danışırız, benim alacağım 20 liraya elektrikçi talip olur belki de işini hallederiz...

:P

Not; olayda geçen para miktarı tamamen espridir...

>:D

teşekkürler,  nasip diyelim..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben yetkili servise söylemiştim, onlar da halletmişlerdi üstünden epey zaman geçti bir sorun yok. Ayrıca bir ücret talep etmediler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 yıl sonra ...

Sevgili arkadaşlar konu üzerine bende dün aracımdan gelen ses ile ilgili direksiyonun sağ tarafındaki ön konsola bağlı ızgaranın altındaki fanı çıkartım. bayağı bir tozlanmıştı güzelce sildim ve yağladım, maalesef sorun çözülmedi. Problemin kaynağı ise fanı montaj edildiği yerden çıkartıp bağımsız çalıştırdığınız zaman ses yok, yerine montaj yaptıktan sonra montaj edildiği yerde fanın dönmesiyle birlikte bir titreşim meydana geliyor. bu titreşim montaj edildiği alana iletildiğinden bir uğultuya sebep vermektedir. o bölgeye titreşimi absorbe edecek bir şeyler yapmaya çalışacağım.

saygılarımla

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sevgili arkadaşlar konu üzerine bende dün aracımdan gelen ses ile ilgili direksiyonun sağ tarafındaki ön konsola bağlı ızgaranın altındaki fanı çıkartım. bayağı bir tozlanmıştı güzelce sildim ve yağladım, maalesef sorun çözülmedi. Problemin kaynağı ise fanı montaj edildiği yerden çıkartıp bağımsız çalıştırdığınız zaman ses yok, yerine montaj yaptıktan sonra montaj edildiği yerde fanın dönmesiyle birlikte bir titreşim meydana geliyor. bu titreşim montaj edildiği alana iletildiğinden bir uğultuya sebep vermektedir. o bölgeye titreşimi absorbe edecek bir şeyler yapmaya çalışacağım.

saygılarımla

Sorun fan motorunun titreşiminden kaynaklı ise; fan motoru sökülüp bakımı yapılacak böyle bir imkan yoksa da değişecek demektir...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Fan titreşime yol açıyorsa milde boşluk vardır. Fanın değişmesi gerekiyor. Fanların belli bir saat dönme ömrü vardır.

İşten anlayanın hali bir başka oluyor, tam olarak bunu demek istemiştim...

:D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

saygılarımla

Nasıl söktügünüzü anlatabilirmisiniz bende Sökmek istiyorum ama oraya bir türlü ulaşamadım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Nasıl söktügünüzü anlatabilirmisiniz bende Sökmek istiyorum ama oraya bir türlü ulaşamadım.

Bir kaç mesaj geride yazılanlar;

direksiyonun altındaki kapağı açtığında fan'a ulaşabilirsin.ben öyle söküp temizlemiştim

Direksiyonun altındaki plastik aksam komple sökülüyor çok zor dğeil aslında. Zorlarsa bi kaput açma mandalı var onu sökmesi zorlayabilir.

;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Evet bende cok denedim ama sokemedim.Hatta baska yollardan fana ulaşmaya çalıştım mesela teybi söktüm klimayi söküp ulaşmaya çalıştım oda olmadi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaslar fan sesini Absorbe etmek için Alman malı kauçuk ve sünger denedim %50 oranında azalma oldu. 

Ses %100 kesilmiyor. domestos ve oğuzhan arkadaşların tespitlerini doğrulamak için ( fandaki milin asınması sonucu oluşan boşluk) Fandaki milin salgısını kontrol ettim.  0.3 mm (ondaüç) boşluk tespit ettim.  Böylelikle arkadaşların tespitleri doğru çıktı. Yeni fan almak gerekiyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaslar fan sesini Absorbe etmek için Alman malı kauçuk ve sünger denedim %50 oranında azalma oldu. 

Ses %100 kesilmiyor. domestos ve oğuzhan arkadaşların tespitlerini doğrulamak için ( fandaki milin asınması sonucu oluşan boşluk) Fandaki milin salgısını kontrol ettim.  0.3 mm (ondaüç) boşluk tespit ettim.  Böylelikle arkadaşların tespitleri doğru çıktı. Yeni fan almak gerekiyor.

Ayni durum msi marka latopun faninda vardi yani isinma sonucu fan milinin yuvayi genisletmesi belirli aralıklarla yag damlatmak suretiyle sorunu cozmustum ancak su arabadaki fana bir türlü ulaşamadım o parçayı söküpte.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Fana  ulaşmak Video 

Bu videoyla kapağı sökebildim, fan modülünü de çıkarttım, modülün arka kapağını da çıkarttım ama fanın önündeki termal sensör bacakları yüzünden fan kanatlarını modül içerisinden sökemedim. Hava üflettim, Philips Contact Cleaner'ın yağsız köpüğüyle temizledim, köpüğü hava üfleterek temizlettim, şimdi belli belirsiz bir ses var sadece.

Kapağı söktükten sonra farkettim ki, aslında alt taraftan, tornavida kullanmadan sökmek mümkün. Kapağın alt ucu yukarı doğru hafifçe esnetilerek çengel şeklindeki tırnağın yukarı doğru kalkması sağlanır ve çekilir. Ondan sonra da orta ve en tepedeki iki tırnak da çekilir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bence sökmek yerine kontak spreyi sıksak bile ses giderilebilir diye düşünüyorum

kontak spreyi ile toz birleşince de çamur oluşsun demi orada 8)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Yağsız contact sprey bile anca 10 gün sessizleştirebildi. Oraya daha geniş bir fan takılabilirdi, geniş fanla aynı hava akımı, daha düşük dönüş hızında sağlanacağından, daha sessiz olacaktı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...