Jump to content

LPG Performansı - Hangi Firmadan Gaz Alıyorsunuz?

cemkorkut
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

BP'de fiyatlar 2.23 oldu. fakat 100 km performansı oldukça başarılı 9-11 lt arası değişiyor. Tek merak ettiğim geçen gün 47 lt'lik depo 45 litre gaz aldı. her zaman aldığım bp'den değil başka yerden aldım. normalde takan usta 37-38 litreden fazla almayacağını söylemişti. özellikle dikkat ettim pompa ses yapmadan gaz vermeyi kestik.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

09.12.2015 at 20:09, renegade :

Benim Alpet petrol istasyonu sahibi arkadaşım var, Mogaz LPG istasyonu, bu LPG işini ona sordum, aldığım cevap şu, Kırıkkale dolum tesislerinde tüm firmalar aynı yerden dolum yapıyor, yani aynı gaz, fakat dolumdan sonra her firmanın belli bir alanı var o alanda, ise bizim yani KOçholding ürünlerine ilave propan katkısı yapılıyor, propan pahalı bir madde olduğundan çoğu firma bu ürünü çok az kullanıyor, fiyat farkı buradan çıkıyor, propan ne işe yarıyor dediğimde ise, itici özelliği, inceltme, düşük ısılarda donma vb. şeyler söyledi ben şunu anladım, kışın bu ürünleri kullanmak akılcı ve yararlı, yazın ise pek de fark eder diyemem, ben ya mogaz yada ipragaz dışında farklı lpg kullanmıyorum zorda kalmadıkca. bana verilen bilgi bu.

evet mesele tam olarak bu.

ben benzin fiyatının yarısının üzerindeki fiyatlardan gaz almıyorum(zaten motorumuzu yeteri kadar yıpratıp üstüne üstlük %20 daha çok tüketim yaptırıyoruz) .. istanbulda iyi rekabet olduğu için 1.99 - 2.20 aralığında rahatça gaz bulabiliyorum.. şehir dışında da iyi fiyatlar görüyorum ama ufak şehirlerde bu fiyatlar pek mümkün olmuyor tabi..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

lpg olayı tamamen istasyonların dürüstlüğü ile alakalı bir durum. yıllarca po kullandım hem benzin hem lpg , taki benzin filtresinin içinden çıkan simsiyah olmuş benzini görene dek.. yetkili subaru servisindeki usta "yakıtınızı nereden alıyorsanız hemen değişin" dedi. epey araştırdım arkadaşların dediği gibi propan olayı söz konusu birde atladığımız bir husus var istasyonların belirli aralıklarla yapmaları gereken depo temizliği . aracımızın bile en geç 5-6 yılda bir depo temizliği yapılmalı .

bi durum daha var o da aracın ve lpg kitinin (markasına göre ) yakıt seçiciliği konusundaki hassasiyeti . kimi araç sahibi her yerden alır sıkıntı yaşamaz kimiside farkı bir yerden aldığı an araç sapıtır. benim araç sapıtan cinsten.8:)  sapıtmayan araç uzun ömürlü olmayacaktır. 

bu durum aslında aracın afr oranına , hava yakıt karışım yüzdesine gösterdiği hassasiyettir. ideal oran olan 14:7 düzeyi en sağlıklı olan orandır ve araç bu oranı yakalayamazsa oksijen sensöründen aldığı veriler neticesinde anormal bir durum algılayıp motor arıza ışığını yakar. 

bu durumda motor ya zengin yada fakir karışımda çalışıyor demektir. uzun vadede motora sübablara çok zarar verir. ve bu durumu ecu size bildirme gereği duymayacak kadar hassas değilse ileride büyük masraflarla karşılaşılacaktır. 

en pahalı yakıt shell de olmasına rağmen 3 senedir kullanıyorum benzin ve lpg, bi sorun yaşamadım ama bu aralar iyice abarttılar 2.53 tl olmuş . ama diğer düzgün firmalara bakıyorum 10 krş fark var, değmez deyip aklı kelden yakıtı shell'den alıyorum.. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ustama sormuştum benzini nerden alayım diye bana verdiği cevap ne aldığın değil nereden aldığın demişti özetle satıcının kaliteli olması önemli evet bende Shell çiydim bu  zamana kadar hiç problem yaşamadım uzun yola vurursan çok paraya  denk geliyor gelecek ay 1500 km yol yapma durumum var yoldaki özel masrafları amorti etme şansı sadece daha ucuz benzin yada lpg den geçiyor

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 6 ay sonra ...

Aynı marka gazı farklı istasyondan alarak da, adı geçen tüm markaları denedim.

Şahsi düşüncem P.O nun üzerine yok. Gaz pedalında ki sertlikten hemen anlıyorsun zaten. P.O'ya muadil başka da hiç bir marka bulamadım malesef, o yüzden uzun yolculukta en az yarım depo benzinim olur.

Gazım bitince de hiç fiyatına bakmadan ilk P.O'ya girerim.

Vialle Sıvı Püskürtme Lpi kiti olan arkadaşlara da özellikle tavsiye ederim.

Belki, başka Lpg kitin de başka marka gaz daha çok verimli olabilir, tecrübe ve tercih meselesi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Atiker ve aygaz uyumluluğu olduğunu düşünüyorum suan brc var bp den aldim uzun bir sure ama aslina bakarsaniz diger bir iki arkadasta deyinmis istasyon çok onemli. Surekli yol yaptigim için bazen hangisi denk gelirse diyorum fakat suna dikkat ettim ayni yerden mesela 3 4 kez aliyirum arabanin performansi stabil degil degiskenlik gösteriyor. Baska bir yerden aliyorum yine değişiyor. Değişmeyen yerlerde oldu tabiki fakat istasyon etkisi bence cok fazla.

Zamaninda bir pompaci bana bazi firmalar gazin icine bilmem ne parfümü filan ekleyip hile yapıyorlar ve sanki hava basmis gibi gazdan caliyorlar demisti. Yani ornek 20 lt gaz aldim ama 20 ltside gazmi yoksa 5 lt si hava gazimi ?

Bu bayagi aklimi karistirmisti.

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aracım 1 yıldır bende en baştan hep shell kullandım benzindede gazdada bir gün shell uzak olduğundan yol üzerindeki iyi bir total istasyonundan gaz aldım ve arabanın çekişi olsun gaz pedalına basınca verdiği tepki olsun daha bi arttı odur budur total kullanıyorum memnunum

GALAXY J7

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Dogru diyosun zaten bitirmistim. Arac servisten yarin cikar tahminimce, zaten tekirdag istanbul arasi farki anlamam icin yeter kesinlikle. Full gazlicam bakalim nolcek :)

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bende shell den alıyorum ama memnun değilim. Birde bizim bujiler  NGK olduğu için katkılı gaz sevmiyor diye duymuştum. total denicem

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

LPG bujisi deneyin derim, Bosch da ve NGK da var bu bujiler... performansa katkı sağlıyor birde elektrik sistemindeki yükü hafifletiyor diyorlar...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 yıl sonra ...

dün aracıma prins technomax lpg kiti takıldı ve ustaya sordum gazı nerden almalıyım diye bana shell en iyisi ordan al dedi. dün 90 liraya fulledim depoyu. 2.79 tlden sanırım 33 litre falan aldı. km yi sıfırladım bakalım kaç km yol yapacak.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...