Jump to content

Mazda RX-8 Benim İçin Çok mu Ütopik?

mazda rx8 222
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

İlandaki araç bayağı temiz duruyor. İstanbul'da old için orjinal kompresyon testi yaptırması kolay.

O değil de, ben şahsen diyaloğun devamını merak ettim. :D

Bizim sokak Bursa'nın tarihi bölgesinde olduğu için civarda tarihi yapılar cok. Kız sokağın aşağısında görünen minareyi göstererek "o hangi cami?" diye sordu. Sonra mahallede hangi memleketten insanların kaldığını sordu,  tanışma öyle başladı kendileri Uludağ Ünv 'de öğrencilermiş, bölümlerini falan da söylediler. Ancak o dönemde bir kız arkadaşım olduğu için tel nolarını falan istemedim, kızları elleri boş gönderdim .)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merhaba 2013 senesinde arabamı aldım almadan buradaki arkadaşlardan yardım aldım kendim araştırdım aracın geçmişine baktım sahibiyle konuşdum yetkili servis kapanmış dı servis şefini buldum arabayı sordum son olarak tanıdık başka servis de arabayı lifte kaldırıp v.s her tarafına baktırıp aldım aracı yakından görmedim aramızda 1000 km vardı kardeşim gidip arabayı getirdi 2 senedir kullanıyorum normal bakım dışında sıkıntı olmadı kışın sadece pazar günleri hava yağmursuz olursa çıkartırım yazın c.tesi pazar çıkartırım yıllık 4000 km yol yaptım araç sıkıntısızsa bakım maliyeti düşük sürüş keyfi üst düzeyde o paralara bu hissi yaşayacağın başka araç yok daha önce hothatc arabalarım oldu bunun keyfi yok  sürat ve tork isteğin varsa uygun deyil söylediğin paralara bence alabilirsin km v.s çok takılma nasıl kullanılmış ona takıl .

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Konuya ve rx-8'e yabancıyım. Yalnız başlığı açan kardeşimin yazdığı şeyler beni duygusal anlamda etkiledi ve birkaç kelam da ben etmek istedim.

Ben olaya heves-hayal kırıklığı açısından bakıyorum, teknik konularda ustadlarım zaten herşeyi yazmışlar. Ben de dönem dönem bazı şeylere heves ettim, hepimiz yaşamışızdır bunu. Mesela üniversite 1. sınıfta gitar çalmaya heves ettim. rüyalarıma giriyordu diyebilirim. gittim bir klasik gitar aldım kredi kartına ve inanmazsın 1 ay aç gezdim, günde 1 öğün yiyerek yaşadım 4-5 kilo vermişimdir. İnanılmaz bir heves vardı bende. O gitarı aldığımdaki mutluluğumu kelimelere dökemem. Şimdi kendi elektro gitarımı yaptım ama inan bana o ilk uyduruk sunta gitarımın verdiği mutluluk gibi olmadı. O yüzden başlığı açan kardeşimin yerine kendimi koyduğumda onu anlayabiliyorum az çok. Aldığı nefeste bile o hevesi yaşadığını tahmin edebiliyorum

Bu tarz, belkide hayatının en büyük mutluluğu olabilecek konularda, yaşayacağın aksilikler hayatının hayal kırıklığını da yaşamana sebep olabilir. Sıfır araba alınca bile ne belalar gelebiliyor insanın başına ki bu kadar büyük mutluluk bağladığın bir şeyde yaşadığın en ufak bir aksaklık seni hayattan soğutabilir. İlk hevesler bir başkadır. Ben ilk arabamı aldım ve lastiği patladığındaki yaşadığım üzüntüyü anlatamam. Anlatmak istediğim, İlk heveslerin etkisi büyüktür ve aynı oranda verecekleri mutsuzluklar da büyük olur. Çok dikkatli olmak lazım. Tabi heves edince insanın gözü kör oluyor o ayrı :) 

Arabayı alman konusunda , kendimi senin yerine koyuyorum. Mesela ben de sabit gelirli biriyim. bazen düşünüyorum hayalimdeki falanca arabayı alamaz mıyım? krediyi basarım alırım. Ama, zaten gelirim belli, aldığım araba da fantastik bir araba, muhtemelen rx-8 gibi istisna bir arabaysa, atıyorum sinyaline taş değse kırılsa o ay onun altından kalkamam. Yani arabayı hadi diyelim aldık. Bir de onu taşıma durumu var. Hadi diyelim bir şekilde güzel bir şeyler Adriana lima'yı bağladık. Ama asıl iş bundan sonra.. Klasik zengin kız-fakir oğlan sendrumları yaşanacak..

Güzel olan şu ki, bazı şeylerin farkındasın ve her geçen gün birşeyler öğrenerek olaya bakış açın daha da doğrulaşıyor bence. Onca senelik tecrübeleri olan insanlar bile otomotiv sektöründe ne kazıklar yiyorlar. Ki hayran olduğumuz bir arabayı incelerken gözümüz kör olacak. Amannn kaygan zemin...

Seni vazgeçirmeye çalışmıyorum, aksine hayalindeki arabaya sahip olmanı ve sorunsuz bir  şekilde binmeni en az kendim kadar istedim ilk mesajdakileri okuyunca. Ama dikkati olmanı şiddetle tavsiye ederim kardeşim. Başka türlüsü yukarıda bahsettiğim gibi, hayatının hayal kırıklığı olur. Allah hakkında hayırlısını versin. Sağlıcakla :)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

evet

mazda RX-8 senin için çok ütopik :blink:

her ne kadar sitede ki ismini //lakabını böyle seçmiş olsan bile...

lakap bazında kal

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

9/21/2015 at 09:59, Suleyman_46 :
<kısaltıldı>

Arabayı alman konusunda , kendimi senin yerine koyuyorum. Mesela ben de sabit gelirli biriyim. bazen düşünüyorum hayalimdeki falanca arabayı alamaz mıyım? krediyi basarım alırım. Ama, zaten gelirim belli, aldığım araba da fantastik bir araba, muhtemelen rx-8 gibi istisna bir arabaysa, atıyorum sinyaline taş değse kırılsa o ay onun altından kalkamam. Yani arabayı hadi diyelim aldık. Bir de onu taşıma durumu var. Hadi diyelim bir şekilde güzel bir şeyler Adriana lima'yı bağladık. Ama asıl iş bundan sonra.. Klasik zengin kız-fakir oğlan sendrumları yaşanacak..

<kısaltıldı>

RX-8'in ön far ve arka lambaları Amerika'da dahi pahalı ve sıfırı zor bulunuyor. Ben 2012'de aldığımda sağ ön far yağmurda su alıyordu; o yüzden Xenon far devresi yanmıştı geceleri tek farla gidiyordum tabi polis cevirmelerine denk gelirsem ceza yemeyi göze alarak. Farın çıkmasını 900-1000TL gibi fiyata bulabiliyordum ki onların da Xenon devresi yoktu, sıfırı da 2013 parasıyla 3000TL olarak hatırlıyorum. Sonuçta farın ön camını sökmek için 60TL'ye ısı tabancası aldım ve söktüm, Xenon devresini 150TL civarına buldum ve kendim taktım tüm işlemler 1 ay kadar sürdü.

Arabayı sokakta bırakınca bazen serseriler boyasını çiziyor, bir tanesi çakıl taşıyla bagaj kapağına ismini yazdı gördüm fakat arka lambalara birşey yapmadığı için ben de birşey yapmadım, onları da çizmeye başlasa iş kanla bitebilirdi .)

9/21/2015 at 10:06, Arman-1999 :

evet

mazda RX-8 senin için çok ütopik :blink:

her ne kadar sitede ki ismini //lakabını böyle seçmiş olsan bile...

lakap bazında kal

O arkadaşın yaş ve  bütçesine bakmaksızın RX-8'le ilg baya güzel bir açıklama yazdım, fakat sonra "bir golf alsan 1 sene sonra zarar etmeden satma şansın yüksek. RX'in  piyasası yawaşşş..." deyip birden RX-8'i kötülemeye başladı, anında yazmayı bıraktım. Türkçe kelimelere İngilizce harf sokuşturulmasından da ayrıca nefret ederim. Madem VW o kadar iyi araba "geceleri RX rüyalarıma giriyor" diye niye yazıyor, piyasada 20bin tane VW var.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 yıl sonra ...
13.09.2015 at 18:46, Revivo73 :

Araba alımı her halukarda mali açıdan zarar ki. Ancak icrada acil satılan araçları takip edecen bir tane düşürcen o zaman belki zarar etmezsin.

İcralık araçlardan hayır gelmiyor:-

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...