Jump to content

Yeni Mazda 3 Pişmanlık

Mazda333
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Otomatik şanzıman yakıtı hep en az, torku da optimum seviyede tutacak şekilde ayarlar. Haliyle yokuşta belirli bir hızda tutmaya çalıştığında (ve ülkemizdeki yokuşlar da ciddi yokuş) 2.0 araba da olsa 6. viteste çıkamayacağından vites düşürüyor. Bizim 2. nesiller 4 vitesli olduğundan ötürü vites değişimlerinde motorun bağırması fazla oluyor. 6 ve üstü vites olsa yine optimum seviyede tutacak ve deviri çok fazla artırmayıp belki konforlu bir seviyede tutacak. Hız sabitleyicinin amacı hızı sabitlemek olduğundan maalesef vitesi sabit tutup gazı sonuna kadar basamıyor. Bu kullanım kitapçığında da yazar. Böyle bir otomatik şanzımanın da olduğunu düşünmüyorum. Bu nedenle de ciddi yokuşlarda manuele alıp vitesi sabit tutmak ve gerektiğinden kendimizin vites küçültmesi daha doğru ve daha yakıt tasarruflu olur.

Hız sabitleyici ciddi yokuşlarda da kullanılırsa hem çok fazla vites düşürüp çok bağırtıyor, hem yakıt tüketimini gereksiz çok yükseltiyor, hem de yokuş çıkarken aracın fazla hızlanmasına neden olduğundan tedirginlik yaratabiliyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Konumuzun biraz disina çikiyor olabilir ama bazi otomatik vites araçlarda viteslerin nasil degistirilecegini ayarlayan bir mod dügmesi bulunur.  Bu dügmenin tipik olarak 3 konumu vardir: ekonomi, normal ve spor.  Ekonomi modunda araç erken vites büyültür, yani yüksek devirlere çikmaz.  Spor modunda araç geç vites büyültür yani yüksek devirlere çikar.  Normal mod ise bu ikisinin ortasindadir.  Sürücü kendi gereksinimine göre bu 3 moddan birini seçer.  Aracin lükslügüne göre bu seçenekler üçten fazla da olabilir.  Tabii bizim ülkemizdeki kompakt otomobillerde bu tarz seçenekler pek bulunmaz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

44 dakika önce, AKayhan :

Konumuzun biraz disina çikiyor olabilir ama bazi otomatik vites araçlarda viteslerin nasil degistirilecegini ayarlayan bir mod dügmesi bulunur.  Bu dügmenin tipik olarak 3 konumu vardir: ekonomi, normal ve spor.  Ekonomi modunda araç erken vites büyültür, yani yüksek devirlere çikmaz.  Spor modunda araç geç vites büyültür yani yüksek devirlere çikar.  Normal mod ise bu ikisinin ortasindadir.  Sürücü kendi gereksinimine göre bu 3 moddan birini seçer.  Aracin lükslügüne göre bu seçenekler üçten fazla da olabilir.  Tabii bizim ülkemizdeki kompakt otomobillerde bu tarz seçenekler pek bulunmaz.

Yalnız ekonomi modunda dahi olunsa tam gazda vites küçültür. Bu yokuşlarda hız sabitleyicinin hızı korumak için tam gaz yapması sonucu vites düşüreceği gerçeğini değiştirmiyor. Halbuki manuel modda tam gazda belki hızı çok az düşecekken, hız sabitleyici sabit tutmaya çalışacak.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ben skyactiv benzinli mazda 3 ün performansının ,  bekleneni verdiğini düşünüyorum.  

mesela performansı üzerinde kimsenin toz kondurmadığı civic 125hp  A/T  ile    mazda3 120hp A/T  yi karşılaştırırsanız, bence mazda 3 geçebilir..  yada geride kalmayacağına eminim   skyactiv-D şanzıman kitlemesi güzel. 2. nesildeki gibi fazla performans kaybı yaşatmıyor.  öte yandan tüketim olarak civic a/t şehir içi 12 +  lt  

hatta 1.5 skyactiv benzinli manuel in ,  2.nesil dizel 3 manuel ile boy ölçüşeceğine gayet eminim. 

biz bu konular üstüne çok konuştuk, çok hesaplar yaptık, asfaltta çok arabayı karşılaştırdık..  2 aracı yolda denemeden , o hızlı bu hızlı demek inanın gerçekçi değil.. 

sahip olduğum 3 arabam var, 

2017   75hp dacia logan mcv   0-100 = 13 sn    0-150 = 35 sn

1997   120hp sierra  0-100 = 10,5 sn

2007    160 hp civarı mazda 6    0-100 = 8,5 sn       0-150 = 19 sn

arabaları yan yana denemediğimiz sürece, veya kadranı çekip kronometre tutmadığımız sürece,  3üne de binen herkes, içlerinde en hızlı dacia nın olduğunu iddaa ediyor..  bende aynı şekilde..  dacia roket roket  ,  bu dacia ne gidiyor be..  reno motoru şöyle,   dizel böyle..   muhabbetlerimiz bitmiyor  =)  gerçekte ama tam bir eşşek.. 

öte yandan kesinlikle gitmediğini iddaa ettiğimiz 2016 mazda 6  yı  c180 turbo ve e200 kompresör ile Erzurumda karşılaştırdık, üstelik aşırı beslemeli bu araçların açık ara ezmesini beklerken,  kafa kafaya gittiler veya Mazda 6 geçti..   yetmezmiş gibi aynı mazda 6 120 ye kadar 2017 170hp 520i  yi de geçti..

Biz şok =) 

son olarak da  2010 mazda 3 manuel 105 hp  vs   2017 mazda 3 otomatik 120hp  baş başa gidiyor veya az farkla sky geçiyor..

uzun lafın kısası böyle performans konularında yan yana koyup denemedikçe yapılan yorumlar hiç bir zaman gerçeği yansıtmamaktadır. bazı araçlar, hissettirmiyor.. stabil oluyor..  turbolu araçlardaki ani patlama etkisi de insana çok hızlı gittiğini zannettiriyor.  bknz dacia 75

• Beğen 6
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Onceki aracim 2001 BMW 330ci 3.0 litre 240 hp 300 tork 0-100 5.9 saniye. 2015 Mazda 3 1.5 litre 120 hp 150 tork 0-100 11.9 saniye. BMW ortalama sehir ici ortalama 14-15 litre yakarken Mazda 7-8 litre yakiyor. Butun degerleri tam iki kati ve ikisi de atmosferik ve tam otomatik. Yanisi ne kadar ekmek o kadar kofte hesabi. Apaci olmayan, akli basinda, trafik kurallarina uyan birisi icin Mazda 3 benzinli 1.5 kesinlikle yeterli. Eger bu aractan daha fazla performans bekliyorsaniz kesinlikle yanlis arabayi almissiniz demektir. Isin icine turbo olayi girince butun degerler degisiyor. Ne yakisi sabit deger veriyor ne de performansi. Cok esnek sonuclar cikiyor ortaya. Fiyat/performans karsilastirilmasi yapildigi zaman bu donanimlarla Mazda 3 belki de piyasadaki en mantikli araclardan. Tabi dedigim gibi bu tamamen kisinin beklentileri ile alakali bir durum. Vergi sorunumuz olmasa asagidaki videodaki araca sahip olabilirdik. Videodaki 3 arac da ayni fiyat araliginda. Testleri buna baz alarak yapmislar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 saat önce, Tarahumara :

Onceki aracim 2001 BMW 330ci 3.0 litre 240 hp 300 tork 0-100 5.9 saniye. 2015 Mazda 3 1.5 litre 120 hp 150 tork 0-100 11.9 saniye. BMW ortalama sehir ici ortalama 14-15 litre yakarken Mazda 7-8 litre yakiyor. Butun degerleri tam iki kati ve ikisi de atmosferik ve tam otomatik. Yanisi ne kadar ekmek o kadar kofte hesabi. Apaci olmayan, akli basinda, trafik kurallarina uyan birisi icin Mazda 3 benzinli 1.5 kesinlikle yeterli. Eger bu aractan daha fazla performans bekliyorsaniz kesinlikle yanlis arabayi almissiniz demektir. Isin icine turbo olayi girince butun degerler degisiyor. Ne yakisi sabit deger veriyor ne de performansi. Cok esnek sonuclar cikiyor ortaya. Fiyat/performans karsilastirilmasi yapildigi zaman bu donanimlarla Mazda 3 belki de piyasadaki en mantikli araclardan. Tabi dedigim gibi bu tamamen kisinin beklentileri ile alakali bir durum. Vergi sorunumuz olmasa asagidaki videodaki araca sahip olabilirdik. Videodaki 3 arac da ayni fiyat araliginda. Testleri buna baz alarak yapmislar.

Karşılaştırmanız yanlış çünkü biri c diğeri d segment aracı. Haliyle 3.0 motorun ve kasa ağırlığından dolayı yakışı da fazla olacaktır gayet normal. Ben 2. Nesil mazda 3 ile o rakamları görüyorum. Ve keşke 1.4 turbo olsaydı diye düşünüyorum. Ayağınıza hakim olduktan sonra turbo atmosferikten de az yakıyor. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

5 saat önce, Mutlu Tekir :

Karşılaştırmanız yanlış çünkü biri c diğeri d segment aracı. Haliyle 3.0 motorun ve kasa ağırlığından dolayı yakışı da fazla olacaktır gayet normal. Ben 2. Nesil mazda 3 ile o rakamları görüyorum. Ve keşke 1.4 turbo olsaydı diye düşünüyorum. Ayağınıza hakim olduktan sonra turbo atmosferikten de az yakıyor. 

Bu sefer ayağına hakim olmak isterken arabanın gitmemesi yüzünden dip gaz yapacaksınız. :) Ben dizel tdı, dcı vs. kullandığımda direk alt devirlerde o titreme yüzünden üst devirlere çıkarmaya çalışıyorum. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Etraf turbo beslemeli araç kaynarken atmosferik mazda'ya mantıklı diyemiyorum. Yaklaşık 3 yıldır 3. nesil mazda 3 kullanıyorum ve yaklaşık 75.000 km yaptım. Bu araba sürücüyü gerçekten gaza getiriyor, özellikle virajlarda. Ancak sen bu hisse sahip bi arabaya gidip 1.5 atmosferik bir motor koyuyorsun. Üzerine de o fiyata satıyorsun. 

Araba güzel, donanımlarıyla beraber o fiyatları az çok hakediyor diyebilirim, ancak hiçbir performans beklemeyen adam dahi uzun yolda en fazla 3.000 devirde sessiz bir şekilde yokuş tırmanmak ister. İlla 5.000 devire yaklaşıyorsun, araba bağırıyor, yandan sessiz bir şekilde leonlar, focuslar, astralar hatta i30lar geçiyor sen de head-up display'e bakakalıyorsun. 

Herneyse ben de 3 yıllık mazda 3 maceramın sonuna yaklaşıyorum diye hissediyorum. Bu süre zarfında araçla ilgili yaşadığım sorunları geçiyorum, benim için en büyük sıkıntı uzun yoldaki performansı ve yol sesi oldu. Mazda istediği kadar donanım getirsin(ki sunroof ve direksiyon ısıtma hala gelmiyor Türkiye'ye) ben bu motor ve şanzumanla mazda'yı tercih etmem bir daha. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

6 dakika önce, Zealot :

Dünyada atmosferik benzinli motoru severek hâlâ kullanan bir kaç firma kaldı,

Ferrari

Lamborghini

Mazda

Mazda sanırm kendine rakip olarak bunları görüyor =)  

:2funny: Çok zeka ürünü güzel espri. Bu espriyi yapanı tebrik etmek lazım :D 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

9 saat önce, Zealot :

ben skyactiv benzinli mazda 3 ün performansının ,  bekleneni verdiğini düşünüyorum.  

mesela performansı üzerinde kimsenin toz kondurmadığı civic 125hp  A/T  ile    mazda3 120hp A/T  yi karşılaştırırsanız, bence mazda 3 geçebilir..  yada geride kalmayacağına eminim   skyactiv-D şanzıman kitlemesi güzel. 2. nesildeki gibi fazla performans kaybı yaşatmıyor.  öte yandan tüketim olarak civic a/t şehir içi 12 +  lt  

hatta 1.5 skyactiv benzinli manuel in ,  2.nesil dizel 3 manuel ile boy ölçüşeceğine gayet eminim. 

biz bu konular üstüne çok konuştuk, çok hesaplar yaptık, asfaltta çok arabayı karşılaştırdık..  2 aracı yolda denemeden , o hızlı bu hızlı demek inanın gerçekçi değil.. 

arabaları yan yana denemediğimiz sürece, veya kadranı çekip kronometre tutmadığımız sürece,  3üne de binen herkes, içlerinde en hızlı dacia nın olduğunu iddaa ediyor..  bende aynı şekilde..  dacia roket roket  ,  bu dacia ne gidiyor be..  reno motoru şöyle,   dizel böyle..   muhabbetlerimiz bitmiyor  =)  gerçekte ama tam bir eşşek.. 

öte yandan kesinlikle gitmediğini iddaa ettiğimiz 2016 mazda 6  yı  c180 turbo ve e200 kompresör ile Erzurumda karşılaştırdık, üstelik aşırı beslemeli bu araçların açık ara ezmesini beklerken,  kafa kafaya gittiler veya Mazda 6 geçti..   yetmezmiş gibi aynı mazda 6 120 ye kadar 2017 170hp 520i  yi de geçti..

Biz şok =) 

son olarak da  2010 mazda 3 manuel 105 hp  vs   2017 mazda 3 otomatik 120hp  baş başa gidiyor veya az farkla sky geçiyor..

uzun lafın kısası böyle performans konularında yan yana koyup denemedikçe yapılan yorumlar hiç bir zaman gerçeği yansıtmamaktadır. bazı araçlar, hissettirmiyor.. stabil oluyor..  turbolu araçlardaki ani patlama etkisi de insana çok hızlı gittiğini zannettiriyor.  bknz dacia 75

His olayına katılıyorum...Önceden çok katılmasam da :) 

@İlhan abi şuan mazda6 ya binse bu araba gitmiyor der eminim. Çünkü 115 lik mazda3 öyle bir tork patlaması yaşatıyor ki 1750-2500 devir arası uçuyor dersiniz. Mazda6 çok lineer devir çeviriyor o yüzden hiç hissettirmiyor. 

Ufuk' un dediği gibi bize şok geçirtiyor. C180 0-100 hızlanması 8.5 sn bu arada. Hem yeni kasa hem bir eski kasa 1.6 turbo ile denedik. Devir çevirdiği sürece mazda6 gidiyor. Bu aracın teknik verileri kesinlikle yanlış :)

Turbo aracın tek artısı düşük devirde yüksek güç vermesi. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, Fatalhand :

Etraf turbo beslemeli araç kaynarken atmosferik mazda'ya mantıklı diyemiyorum. Yaklaşık 3 yıldır 3. nesil mazda 3 kullanıyorum ve yaklaşık 75.000 km yaptım. Bu araba sürücüyü gerçekten gaza getiriyor, özellikle virajlarda. Ancak sen bu hisse sahip bi arabaya gidip 1.5 atmosferik bir motor koyuyorsun. Üzerine de o fiyata satıyorsun. 

Araba güzel, donanımlarıyla beraber o fiyatları az çok hakediyor diyebilirim, ancak hiçbir performans beklemeyen adam dahi uzun yolda en fazla 3.000 devirde sessiz bir şekilde yokuş tırmanmak ister. İlla 5.000 devire yaklaşıyorsun, araba bağırıyor, yandan sessiz bir şekilde leonlar, focuslar, astralar hatta i30lar geçiyor sen de head-up display'e bakakalıyorsun. 

Herneyse ben de 3 yıllık mazda 3 maceramın sonuna yaklaşıyorum diye hissediyorum. Bu süre zarfında araçla ilgili yaşadığım sorunları geçiyorum, benim için en büyük sıkıntı uzun yoldaki performansı ve yol sesi oldu. Mazda istediği kadar donanım getirsin(ki sunroof ve direksiyon ısıtma hala gelmiyor Türkiye'ye) ben bu motor ve şanzumanla mazda'yı tercih etmem bir daha. 

Yol sesi arabayla değil yol ile alakalı bence.Yeni asfalt yolda deneyin ses var mı yok mu siz karar verin.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

10 dakika önce, Bora Yetkin :

Yol sesi arabayla değil yol ile alakalı bence.Yeni asfalt yolda deneyin ses var mı yok mu siz karar verin.

+1

Özellikle yeni yapılmış olan kaliteli asfaltlarda bizim guzular oldukça sessizler aslında. :fiuw:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

41 dakika önce, Bora Yetkin :

Öyle yollarda her araç sessiz gidiyor. Önemli olan taşlı asfaltta sessiz gitmesi zaten.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 dakika önce, M.E.G :

Öyle yollarda her araç sessiz gidiyor. Önemli olan taşlı asfaltta sessiz gitmesi zaten.

Hocam o zaman BMW 7.40 önereceğim size:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazda 3, kesinlikle sesli bir araba, 

Bunu anlamak için binip yol yol gezmeye gerek yok, kaputu açın bakın görürsünüz, amortisör küllerinde yalıtım yok, ön çamurluk lar da allaha emanet,  kapılarının  da içi boş.  

Motor sesi de çok alio,  bariz headers üflemesi var içerde,  yeni 6 da, eskisinden de çok var hatta.  Eski 6 nin motor ses yalıtımı daha iyi. 

mazda yine ana rakipleri Ferrari ve Lamborghini yi örnek almış. Onlar da yalıtım a çok önem vermio ve motor sesi alıyor 

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yol sesi fazla evet, ben çakıl asfalta çıkmamıştım ilk defa uzun yola çıktım geçen ay, çok ses giriyor içeri. 2 hafta önce makyajlı Golf aldı bir tanıdığım, benim arabadan sonra yola değmiyor gibi geldi :)

Rüzgar sesi ve motor sesi konusunda gayet iyi gibi geliyor. Hatta uzun yolda bazen devri yüksek tutması sesi ciğerli olduğu için hoşuma bile gitti. Yıllar önce Volvo S40 1.6'mız vardı, uzun yolda pederin kafasını şişirdiği için satmıştık, bu araba 6 yerine 5. vitesle gitsen bile öyle değil.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

11 saat önce, Zealot :

Biz şok =) 

turbo bekleyen sevgili @Mümin

bekleme  :) 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

29 dakika önce, Weya :

turbo bekleyen sevgili @Mümin

bekleme  :) 

Abi 182 bg Honda yı test etmiş birisi olarak söylüyorum : 150 bg in altında bir turbolu araç yapacaksa hiç yapmasın zaten.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...