Jump to content

Mazda3 ün Çinli kopyası

Guest axela
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

bu adamlar manyak ya yanlız fazla luks olanları benzetememişler demekki en adisi smart tı adam lank diye aynısını çıkarmış walla  :o:D

üstelik 4 koltukluymuş o (ç)mart lar.. bir yerde okumuştum.. :D :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

yeterlimi abicim yoksa hala bunlarında mercedes bmw gibi markaların izinleriylemi yapıldığını düşünüyorsun 8:)

not:resimlerin tamamı alıntıdır...

bu kadar resime gerek yoktu aslında :D benim soylemek ıstedıgım mazdanın bılgısı dahılınde ve hatta destegıyle bu işin olduguydu..bilgi vereyim istersen cunku hata bende bir karşı tez savunuyorum ve kaynak gostermedım kusura bakma..

kaynak

http://www.araconline.com/h/haber.asp?id=4073

ÇİN

Toyota: Tianjin FAW Xiali Automobile ile Vitz modelini üretiyor. Tianjin FAW Toyota Motor’da yüzde 42 ortak ve Vios modeli üretiyor. Sichuan Toyota Motor ile yüzde 45 ortak ve Coaster modelini üretiyor.

Mazda: FAW-Hainan Automobile ile Premacy ve Familia modellerini üretiyor. China FAW Group Corporation’a Atenza modelinin üretimi için outsourcing hizmetini veriyor.

Daihatsu: FAW Huali Automobile’ye Terios teknolojisinin lisansını sağlıyor.

Suzuki: Changan Automobile Liability ile teknik işbirliği yapıyor. Yüzde 35 ile ortağı olduğu Chongqing Changan Suzuki Automobile, Alto ve Cultus modellerini üretiyor. Yüzde 39 oranında hissedarı olduğu Jiangxi Changhe Suzuki Automobile ise Every, Carry ve Wagon R+ modellerini üretiyor.

Isuzu: Yüzde 6.9 ile hissedarı olduğu Qingling Motors, Wizard, Forward ve Elf modellerini üretiyor. Guangzhou Isuzu Bus’un yüzde 49 ortağı ve Gala modelini üretiyor. Yüzde 12.5 ile ortağı olduğu Jiangling-Isuzu Motors, Elf modelini üretiyor.

Honda: Dongfeng Honda Automobile ile yüzde 50 ortak. Yüzde 50 ortağı olduğu Guangzhou Honda Automobile, Accord, Odyssey, Fitsaloon ve Fit modellerini üretiyor.

Nissan Diesel: Dongfeng Nissan Diesel Motor’un yüzde 25 ile ortağı.

Nissan: Dongfeng Motor’da yüzde 50 ortak. Yüzde 30 hissedarı olduğu Zhengzhou Nissan Automobile ise Datsun ve Paladin modellerini üretiyor.

Mitsubishi: Outlander ve Challenger modellerini üretiyor. Yüzde 16.1 ile ortağı olduğu Hunan Changfeng Automobile, Pajero modelini üretiyor.

Hino: Yüzde 24 ortağı olduğu Shenyang Shenfei Hino Automobile Manufacturing, otobüs üretiyor. Shanghai Hino Engine’nin ise yüzde 50 ile ortağı.

firmalar kendi araclarını urettırdıklerı gıbı aynı fırmalara kendı araclarının benzerlerını yanı kopyalarını uretme hakkınıda verıyorlar bu pazara gırebılmek ıcın. yanı profılo gıbı dusunun...profilo bosc ve siemensi uretir fakat aynı kalıp ve modelden kendı markasıylada satar...daha bır cok haber ve bılgı var bu konuyla alakalı ama şirkette surf control oldugundan dolayı link veremiyorum sayfalar acılmıyor cunku...yanı araclar mazda kopyasıdır demek su yonden agırdır. mazdanın bılgısı dahılındedir tasarım korsanlıgı degildir...

valla ne yalan söyleyeyim kafama pek yatmadı yani koskoca mazda firması kendi özgün tasarımlarının her neden dolayı olursa olsun kopyalanmasına izin verir mi veya hadi mazdayıda geçtik mercedes ve bmw gibi saygın markalar hatta hatta adamlar rolls royce kopyalamış..bu firmanın böyle bir şeye izin vermesi mümkün mü?

zaten adamlar bu işi izinsiz yapıyorlarki kendilerine karşı bir sürü dava açılıyor haberleri yine geziyordu..

bu açıdanda senin bahsettiğin olay farklı bir durum gibi görünüyor

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest uyumsuzelement

tıcarette amac para kazanmaktır... ve kapalı ekonomıye sahıp 1,5 mılyarlık Çine her ne olursa olsun gırmek bazı fırmaların ıstahını kabartır... bosch ve sıemens fırmasıda turkıyenın gsmh tutarı kadar cıroya sahıpler hatta daha fazla ama profılonun kendı urunlerını uretırken aynı urune profılo markası basmasınada ızın verırler...yanı olayı mazdanın ozgun tasarımı olarak degılde sadece para ve kar olarak yargılarsak mantıklı gelebılır... O0 baska bır ornekte fıat tofastır...fıat tofas markası altında kendı urunlerının satılmasına ızın vermedımı?

evet yaklaşık 15 sene önce üretimden kalkmış tofaş modellerini üretmek için izin verdiler,lakin mazdanın modeli güncel
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

benim bildiğim o arabaların tümü çin pazarına o isimlerle çin dışına ise kendi markalarını isimleri ile satılıyor diye hatırlıyorum

daha ucuza mal olduğu için sanırım

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest uyumsuzelement

Kesinlikle.

taklidinin aslından iyi oldugu bi örnek varmı dicem aklıma geldi bir ara yapılan sahte rakılar aslından iyi cıkmıştı :D
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

taklidinin aslından iyi oldugu bi örnek varmı dicem aklıma geldi bir ara yapılan sahte rakılar aslından iyi cıkmıştı :D

Birde Şarlonun, "En iyi Şarlo Taklidi yarışması" na katılıp 3.olması :D:D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest uyumsuzelement

Birde Şarlonun, "En iyi Şarlo Taklidi yarışması" na katılıp 3.olması :D:D

cigulide benzerleri yarışmasına katılıp 2. olmuştu :D :D
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 hafta sonra ...
 Paylaş

• Yeni Oluştur...