Jump to content

Veda Mektubum

rockhount
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

11 dakika önce, Mazda41 :

Bildigime gore @İlhan 64 km/h

Aynen bende o şekilde biliyorum. O yüzden Özgür arkadaşımın aracının durumuna hiç şaşırmıyorum. Bir çarpışma anında aracın darbeyi ilk aldığı açı/nokta çok önemli. Bazı çarpışmalarda, darbenin alındığı açıya bağlı hava yastığı açılmayabiliyor bile. Kişinin otomobili ne kadar sağlam olursa olsun, emniyet kemeri çok önemli. Hava yastığı hayat kurtarabildiği gibi, ağır yaralanmalara ve hatta ölümlere bile sebebiyet verebiliyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 saat önce, İlhan :

+ Şase sağlamlığı.

araç kaza sonra otoparka çekilmiş tabi bi hastaneye kaldırıldıgımız ıcın ertesı gun haberımız oldu , olaydan 2 gun sonra eksperle beraber otoparka gittigimizde aman Allahım dedi adam, darbe alan yerde oturanın olup olmadıgını sordu bende ablam oturuyordu dedıgımde cok buyuk bırseyı yoktur insAllah dedi emniyet kemeri sayesinde kurtulduk cok sukur bırseyı yok dedım , adamın tek soyledıgı eger aracın yenı model bır arac olsaydı ve herhangı bır marka olsaydı Allah korusun emnıyet kemeri bile sizi kurtaramazdı aracın saglamlıgını övdü ve kaputtaki panelleri gosterdı bu paneller her aracta yok ve herhangı bır aracta onden alan bır darpede kaput esnedıgınde anında kırılır fakat farkındaysan senın kaputun kırılmamıs sadece bukulmus dedı, sen yinede önce Allaha sonra arabana dua et dedi mazdaya bınıyorsun dedı, keske sılmemıs olsaydımda gosterseydım benım aracımın parcaları doblonun on kısmından arabanın ıcıne gırmıs o derece bıtık durumdaydı doblo, aracları pert e cıkmıs sonrasından ogrendıgım bu , ve emnıyet kemerlerı takılı olmadıgı halde hava yastıgı belkıde onları kurtarmıstı fakat bızde cok sukur kırık cıkık olmamasına ragmen karsı tarafta amelıyatlık bır durum mevcuttu Allah şifasını versın devamlı aradım sordum ama en sonunda benı suclu ılan ettıklerınde aramayı kestım sebebi ise trafigin sigorta şirketlerının her ıkı tarafıda kusursuz gostermesıne ragmen karsı taraf suclu benı gosterdı , yinede Allah şifasını versın sonucta bir kaza ve Allah düşmanımın başına trafik kazası vermesın gercekten cok kotu bırsey. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Geçmiş olsun. Kazalarda suçlu gösterme olayı ayrı bir olaydır, 2009'da Bursa Kükürtlü yolunda giderken tali yoldan çıkan bir arabaya sağımdaki Hyundai yol vermek için durdu ve sol şeritte ilerleyen ben de durdum ancak dikiz aynamda arkamdan uçak gibi gelen Ford Connect ya da Fiat Doblo'ydu galiba onu saliselik fark etmemle refleks gibi hareketle iyice sola yanaşarak durdum ve o da sağımdaki Hyundai ile arada kalan boşluktan hız kesmeden "maharetle" geçmek istedi ancak sağ ön camurluğu Hyundai'e sıol tarafı da benim aracın sağ tarafına sürterek "pek maharetli!" şekilde geçti. Sonra kaza tutanakları düzenlenirken benim sola cekilmemi ima ederek o yüzden kaza oldu dedi, yani ben öyle sola cekmeden tam seridimde dursam o da duracakmış. Sigorta başvurusu için kağıt imzalamaya geldiğinde de imza atmadan önce de bana kıl kıl baktı yani hala tüm olayın sorumlusu benmişim gibi, Hyundai sahibi durumu fark etti ve dedi ki "senin 8/8 suçlu olmandan hala süphen mi var" diye sordu. Ne cins adamdı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 saat önce, revivo73 :

Geçmiş olsun. Kazalarda suçlu gösterme olayı ayrı bir olaydır, 2009'da Bursa Kükürtlü yolunda giderken tali yoldan çıkan bir arabaya sağımdaki Hyundai yol vermek için durdu ve sol şeritte ilerleyen ben de durdum ancak dikiz aynamda arkamdan uçak gibi gelen Ford Connect ya da Fiat Doblo'ydu galiba onu saliselik fark etmemle refleks gibi hareketle iyice sola yanaşarak durdum ve o da sağımdaki Hyundai ile arada kalan boşluktan hız kesmeden "maharetle" geçmek istedi ancak sağ ön camurluğu Hyundai'e sıol tarafı da benim aracın sağ tarafına sürterek "pek maharetli!" şekilde geçti. Sonra kaza tutanakları düzenlenirken benim sola cekilmemi ima ederek o yüzden kaza oldu dedi, yani ben öyle sola cekmeden tam seridimde dursam o da duracakmış. Sigorta başvurusu için kağıt imzalamaya geldiğinde de imza atmadan önce de bana kıl kıl baktı yani hala tüm olayın sorumlusu benmişim gibi, Hyundai sahibi durumu fark etti ve dedi ki "senin 8/8 suçlu olmandan hala süphen mi var" diye sordu. Ne cins adamdı.

Tali yoldan cıkan aracın durması soluna bakması veya yavas cıkması gerekır hatta cogu yolda tali yoldan cıkarken yavas veya yol ver yazısı vardır asfalt uzerınde, hyundaı arac ne dıye durmussa acemı olma olasılıgıda olabılır senın sol şeritte neden durdugunu anlamadım acıkcası tahmınımce herhalde sagındakı aniden durunca sende bırsey var dıye durdun ve arkadaki aracı farkedınce sola kaçtın ama burda tamamen suclu arkandaki degil senın sagında duran kişi ve arkandaki sonucta o hızda gelıyorsa ve o yolda hız sınırlamasına gore hızlı gelıyorsa kusurlarınpaylasmaları gerekıyor hafıfte olsa senınde sucun var gıbı sol serıttekı arac dörtlüleri yakmadan akışkan yolda aniden durma veya frene basıyorsa bu cınayet sebebıdır kasten adam öldürmeye gırer, üşenmezsen youtube a gir rusya kaza vıdeolarını ızle anlattıgın olayın aynısı bır cok kaza ornegı var , Sonucta hepimiz cok sukur saglıklıyız ve hayattayız bu onemlı olan Allah kaza bela vermesın :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bursa Kükürtlü Yolu diye belirtmemin sebebi o yolun özel yapısı dolayısıyla. Yolun sağı nerdeyse 45 derece aşağı doğru bakıyor yani sağdaki tali yollardan cıkmak isteyen sürücüleri zorlu anlar bekliyor. Nitekim o yüzden sağımdaki Hyundai yol vermek için durmuştu fakat tali yoldan çıkan arac karşı seride doğru çıkış yapacaktı yani benim şeridimden geçecekti o yüzden ben de durup yol vermeliydim.

O yolda o şekilde çıkışlar kurallara uygun yani tali yoldan karşı şeride çıkmak yasak şeklinde trafik levhaları yok çünkü yolun diğer tarafında dağın dik yamaçları başlıyor, Bursa'da sürücülük yapan yolun bu özel durumunu bilir ve ona göre kullanır ancak bize arkadan carpan kişi için bu geçerli değil tabi.

bir de  ben ne kadar sola kaçarsam kacayım sonuçta ş.içi 2 serit yol arada kalan boşluktan bir minivanın geçebileceği kadar rahat alan olması? Pek mümkün değil. Veya hadi diyelim ki ortada geçiş alanı vardı ancak sağda bir araç solda başka bir araç durmuşken ortadaki dehlizden geçiş yapmaya calışmak neyin kafasıdır, Rus videolarında bile göremezsin öyle sahne, ancak neden göremezsin bilior musun cunku Rusya'da "diğer insanlar durmuş onlar aptal ben durmaz geçerim cunku akıllıyım" seklinde düşünen insan bizdeki kadar cok olamaz, ondan.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

8 saat önce, revivo73 :

Bursa Kükürtlü Yolu diye belirtmemin sebebi o yolun özel yapısı dolayısıyla. Yolun sağı nerdeyse 45 derece aşağı doğru bakıyor yani sağdaki tali yollardan cıkmak isteyen sürücüleri zorlu anlar bekliyor. Nitekim o yüzden sağımdaki Hyundai yol vermek için durmuştu fakat tali yoldan çıkan arac karşı seride doğru çıkış yapacaktı yani benim şeridimden geçecekti o yüzden ben de durup yol vermeliydim.

O yolda o şekilde çıkışlar kurallara uygun yani tali yoldan karşı şeride çıkmak yasak şeklinde trafik levhaları yok çünkü yolun diğer tarafında dağın dik yamaçları başlıyor, Bursa'da sürücülük yapan yolun bu özel durumunu bilir ve ona göre kullanır ancak bize arkadan carpan kişi için bu geçerli değil tabi.

bir de  ben ne kadar sola kaçarsam kacayım sonuçta ş.içi 2 serit yol arada kalan boşluktan bir minivanın geçebileceği kadar rahat alan olması? Pek mümkün değil. Veya hadi diyelim ki ortada geçiş alanı vardı ancak sağda bir araç solda başka bir araç durmuşken ortadaki dehlizden geçiş yapmaya calışmak neyin kafasıdır, Rus videolarında bile göremezsin öyle sahne, ancak neden göremezsin bilior musun cunku Rusya'da "diğer insanlar durmuş onlar aptal ben durmaz geçerim cunku akıllıyım" seklinde düşünen insan bizdeki kadar cok olamaz, ondan.ç

hocam yolu bılmedıgım ıcın haklısın ben sadece yoku hâyal ettım ve oyle bır senaryo dusundum , Allah bizi herkesi kazalardan korusun :) 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 6 ay sonra ...

Olmadı arkadaşlar, ne kadar çırpınsam, ne kadar dirensem de olmadı, bu hafta vedalaştım kara kuzumla. Şimdi uygun bir araç bakıyorum, yakında bir şey kısmet olacak ama ne giden geri gelecek, ne de hissettikleri. 

Bugün itibariyle forumdan da ayrılıyorum, üyeliğim kalacak ama artık tekrar bakmayacağım siteye.Kendinize ve kuzularınıza iyi bakın.Allah kısmet eder de olursa bir sonraki Mazda'ya kadar elveda....

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

26.01.2016 at 12:46, Ozgurlukyolda :

Allah korumus hocam hava yastigi varmiydi

26.01.2016 at 12:46, Ozgurlukyolda :

evet Allah korudu verilmiş sadakamız varmış , malesef hava yastıgı yoktu bizi kurtaran emniyet kemeri oldu. 

Şu kısmı şimdi fark ettim, hava yastığı yok ne demektir, nasıl iştir bu?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...