Jump to content

Mazda RX-8 Araç Çalışmıyorken Debriyajdan Gelen Ses

qwertykam
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Selamlar,

bugun bıraz aracı zorladım. zaten balatadakı bılyeler dagılmıstı sanırım arac bosta iken bır ses gelıyor debrıyaja hafıf bastıgında ses gıdıyordu. bugun bıraz aracı kaldırırken sıpın attırdım, bırkac kez aracı kaydırarak gıttım yolda. aracı park ederken o bılye sesi artmıştı ve  aracı park ettıkten sonra debriyaja basarken artık şöyle bir ses geliyor. bu ses sızdede oluyormu? yoksa ben daha önce dıkkat etmedıgımden mı fark etmedım?

arac calısmıyor ses debrıyaja basınca en altta geliyordıbıne kadar basınca hafıf bır gıcırtı sesı gelıyor, hafıften kaldırıp yıne basınca gelıyor ses :) baskı balata degıstıgımde buyuk ıhtımal problem cozulecek :) ama yınede danısmak ıstedım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

18 dakika önce, SweepeR :

ya kulaklarımda bir sorun var ya da çekimde :)

çekimde bende dınleyınce pek ses duyamadım :)) cok dıkkatlı dinlemek lazım... :))

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

36 dakika önce, Mutlu Tekir :

yazık araca ne diyeyim ki. dağılmış bilyelerin üstüne bir de yük bindirmişsiniz normal yani bu.

valla genelde cok dıkkatlı kullanırım aracıda bugun bır denemek ıstedım :) araca dagılıs bılyenın ve yuk bındırmemın bır zararı varmı bu sekılde kullanmamın?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, katil balina :

dikkatli dinlerseniz aracın dile geldiğini, inlediğini göreceksiniz:)

abi felaket tellalı gıbısınız :D dıreksıyon altına gırıp debrıyaja baktım... makına yagı ıle yagladım debriyajı bıraz pompaladım ses gıttı :D cozum buymus...

dun arabayı zorlayınca bıraz orasını burasını dıdıkledım oglumun, belkı oncedende vardı bu olay ama dun fark ettım dıdıkleyınce.  forum hareketlensın dıye ne olsa yazıyorum cızıyorum paylasıyorum :)

bılyeler konusundada genelde rx8lerde oluyomus zaten :) bende degısıcem yılbasından sonra bılye ıcın baskı balata da dahıl olmak uzere...

yapıcı olun arkadaslar :D bana cozumle gelın :D

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Debriyaj bilyası çoğu zaman baskı-balata bitiminden önce ses yapabilir, genellikle kışın bu ses artar, bilya tam olarak dağılmamışsa sorun oluşturmaz, baskı balatada değişimine kadar sesli de olsa idare eder. fakat bilya dağılmışssa ve sistemi zorluyorsa sorun var demektir değiştirmek şart, yoksa ağır sorunlar çıkartabilir, aracınızı gösterin, servis veya özel ustanız bu konuda size gerekli açıklamayı yapacaktır.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

onceden yag ıle bu ses olayını cozmuştum. sımdı baskı balatayı degısınce cok hafıf oldu debriyaj ve en ufak ses kalmadı.. problem eskıyen baskı balataymıs. soktugumuzde ıse baskı balatanın yarıda oldugunu soyledı usta. hıc olmazsa kafam rahat oldu :) aracta bakım babında degısmeyen hıcbırsey kalmamıs olduğunu sanıyorum :) bobınlerı ve kablolarıda keyfi degısıcem gıbı... bhr nın sogutmalı olan modellerı varmıs yada forumda emre arkadasımız bahsetmıs msd bobınler varmıs onlarlada degısebılırım. en kotu sunu dusunuyorum 100 c yenı nesıl mazdanın orjınasl bobınlerı.. ben baktım uzerındekıler 100 b suan... onlarıda degıstırıp kafa olarak tamamen rahat olmak ıstıyorum...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...