Jump to content

Mazda Yakıt Ekonomisi Rekorunu Yeniledi

MazdaClubTR
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

6 dakika önce, emekli :

kullandığım araç ekonomik durumuma göre gayet kullanışlı çekici etkileyici geliyor en uzun yolum git gel 300 km okulların kapanmasıyla takriben 1500 km yapacağım inanıyorum hem sürüş konforunu hemde sağlamlılığını bir kez daha tadacağım;D

aracıma bu perşembe günü park halindeyken sağ arka kapı ve  tekerden çarptılar şu an sanayide umarım yılbaşına tamamlanmış olur:-

Geçmiş olsun

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

12/21/2015 at 14:23, karaqedi :

hocam son kullanıcı için önemli olan istediğinde az yaksın çok kaçsın devirsiz kullanım dışında turbo da sıkıntı yaşayan tanıdığm biri hiç olmadı şimdiye kadar + km bakımlarını yaptrıyorsun geçiyorsun artık adamlar iyi arabalar yapıyorlar tamam forumlarda vwden opelden vs cok şikayetlerde var bende mesafeli duruyorum sempatimde yok ama adamlar ayda 3000 tane golf satıyor mesela arızalı araçlar çıkmasıda normal tabiki zaten garantiden hallediyor markalar boyle şeyleri 

bakın forumda ankaradan bir kardeşimizde yeni mazda 3 de sıkıntılar yasadı titreme sarsıntı konusunu bende takip ediyorum ayda 9 tane satan mazda 3 hb de sorun cıkması ve çözüme yanasılmaması oransal olarak daha büyük bir ayıp değilmi sizce ? mazdanın sorunsuzlugu nerde kaldı 9 araçtan biri arızalı olacaksa? 

mazda skyactiv ile sıkıştırma oranını neden yükseltti ben mi yanlış biliyorum yakıtta verimi arttırmak için değil mi bütün bu olay egzoz vs de bunun bir gereği değilmi yada yanlış mı anladım düzeltebilirsiniz beni skyactiv üzerinden mazda reklamları yapılıyor neticede turbosu bozulan vs araçlar beni ilgilendirmez ben mazda 3 ile ilgileniyorum her ne kadar beğensekte eksilerini de söylemek lazım mazdanın kar ortağı değiliz sonuçta

Ben sadece turboda sıkıntı yaşayan çıkmadı kısmına ekleme yapmak istiyorum. Scirocco'mu satıp dizel Mazda 3 aldım. Satmadan önce Turbo arızadan dolayı değişmesi gerekti tamiri mümkün olmadığı için (122hp tsi, 84bin km).  Servise gittiğinde 5000 lira, özel serviste orjinal parça ile yaptırınca 2250 lira masraf çıkıyor. Bu bilgiler güncel, daha hafta sonu yaptığım işlemden bahsediyorum. Abimin a3 tsi 140hp (35bin km)'de tüm turbo seti değişti. Sanayiye gidersen ustalar da turbonun şans işi olduğunu ve sık sık turbo değişimi yaptıklarını söyleyeceklerdir. Ben sattığım aracı kötülemek için değil, gerçekleri ortaya koymak için söylüyorum yoksa tsi kullanımı keyifli bir motor. 

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

22.12.2015 at 16:15, kemal87 :

Ben sadece turboda sıkıntı yaşayan çıkmadı kısmına ekleme yapmak istiyorum. Scirocco'mu satıp dizel Mazda 3 aldım. Satmadan önce Turbo arızadan dolayı değişmesi gerekti tamiri mümkün olmadığı için (122hp tsi, 84bin km).  Servise gittiğinde 5000 lira, özel serviste orjinal parça ile yaptırınca 2250 lira masraf çıkıyor. Bu bilgiler güncel, daha hafta sonu yaptığım işlemden bahsediyorum. Abimin a3 tsi 140hp (35bin km)'de tüm turbo seti değişti. Sanayiye gidersen ustalar da turbonun şans işi olduğunu ve sık sık turbo değişimi yaptıklarını söyleyeceklerdir. Ben sattığım aracı kötülemek için değil, gerçekleri ortaya koymak için söylüyorum yoksa tsi kullanımı keyifli bir motor. 

geçmiş olsun talihsizlik olmuş yani mazda benzinli modelde turbo kullanmadığı için şimdi turbo şöyle böyle demek haksızlık olur (genel anlamda) çünkü yeni gelecek dizel mazda 3 de inş turbo olur diyenlerde mazda tutkunları biride ben 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

@karaqedi ben turbo kötüdür demedim zaten. Şu anda da turbo dizel mazda 3 kullanıyorum. Mesajın en sonunda da tsi kullanımı keyifli bir motor diye bitirdim. Bunlar bir tarafa koyulduktan sonra, kişisel tercihim olarak, eğer güzel ülkemde vergi engeli olmasaydı küçücük turbo beslemeli motorlara 6 silindirli, 8bin devir çevirebilen, çevirdikçe şahlanan atmosferik motorları bin defa tercih ederim. Bu benim kişisel tercihim, her alanda olduğu gibi burada da klasik olan, doğal olan beni cezbeder. Ama malesef bu duyguları yaşamak içinde bulunduğumuz şartlar içinde bizim için hayal olmaktan öteye gidemeyecek. Bu arada ben ne mazda tutkunuyum ne de alman düşmanıyım. Sadece yaşadıklarımı, tecrübelerimi ve hissettiklerimi paylaşıyorum.
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

42 dakika önce, fotifoti :

Benim yakıt bastıkça düşüyor ne iş? :D 8.1 indi

Ben uzun yolda 130-140 km civarında giderken 9 lt nin üzerinde yakıyordu,170-180 km lere çıknca 8 civarına düştüğünü gördüm.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Şimdi, abdullah :

Ben uzun yolda 130-140 km civarında giderken 9 lt nin üzerinde yakıyordu,170-180 km lere çıknca 8 civarına düştüğünü gördüm.

Abi senin araç şiir ya :D Onunla basmamak da zor.  Bu mazdalar kaybolmayan sakız gibi. Haftasonu istanbul var. depoyu doldururum. Bakalım kaç çıkacak sonuç @M.E.G. senin için çetele tutuyorum :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Abi senin araç şiir ya [emoji3] Onunla basmamak da zor.  Bu mazdalar kaybolmayan sakız gibi. Haftasonu istanbul var. depoyu doldururum. Bakalım kaç çıkacak sonuç @M.E.G. senin için çetele tutuyorum [emoji4]

Abi mazda düşmanı yaptın beni ha 😀 Sadece otomatik şanzımanını sevmiyorum o kadar. Cx5 2.2 de bu arada çok yakıyormuş 😀

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Abi senin araç şiir ya [emoji3] Onunla basmamak da zor.  Bu mazdalar kaybolmayan sakız gibi. Haftasonu istanbul var. depoyu doldururum. Bakalım kaç çıkacak sonuç @M.E.G. senin için çetele tutuyorum [emoji4]

Abi mazda düşmanı yaptın beni ha [emoji3] Sadece otomatik şanzımanını sevmiyorum o kadar. Cx5 2.2 de bu arada çok yakıyormuş [emoji3]

Arabayı alana kadar hepsi çok yakıyor [emoji1][emoji1]

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Abi mazda düşmanı yaptın beni ha [emoji3] Sadece otomatik şanzımanını sevmiyorum o kadar. Cx5 2.2 de bu arada çok yakıyormuş [emoji3]

Arabayı alana kadar hepsi çok yakıyor [emoji1][emoji1]

Bize de nasip olur inşallah foti 😀

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sana cx7 insallah [emoji4]

5 yıl sonra1.5 turbo veya 2.0 dizelle gelirse olur [emoji4] Ama sıfır alamayız biz hacım, 2. el candır [emoji4]

Gardaş bari hayal kurarken vergi oranlarını düşünmeyin [emoji1][emoji1]

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sana cx7 insallah [emoji4]

5 yıl sonra1.5 turbo veya 2.0 dizelle gelirse olur [emoji4] Ama sıfır alamayız biz hacım, 2. el candır [emoji4]

Gardaş bari hayal kurarken vergi oranlarını düşünmeyin [emoji1][emoji1]

hakikaten ya hayal bile kuramaz olduk abi içimize işlediler artık 😀😀

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...