Jump to content

Mazda Taiki Concept

Uygar
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

herkese uymican olum adı üstünde herkes, çıkıntı olcanki hatırlanasın akılda kalasın.. bak herkes demişsin sende, herkeste bunu diyecek.. gel görki ben hafızalardaki yerimi mördak olarak alacam :D bunuda aklında tut, kurcalama cep telefonunu yeter artık şarjını bitirecen şimdi :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 52
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Burak

4

• MuRDoC_111

4

• Uygar

8

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

hah bora abi gelmişken soruym :D

bizim bi arkadaş "ya şöyle ucuz bi dizel araba alsak astra felan onun turboyu söküp yerine kamyon turbosu taksak ne olur" diyordu.. Ne olur ? sırf HP gücü arttırmak için.. Bence yanında birtakım değişikliklerde yapmak gerekecektir :)

Uygarcım büyük turbo takmak herzaman için yarar sağlamaz. şöyle izah edeyim ; astra 1.6lt (mesela) kamyon 6.0lt makineye sahip. bu araçların birisinin max. çevirdiği devir 4500-5000rpm diğerininki ise 2000-2500rpm. makinenin bir defada çektiği hava ve yaktığı yakıtın geriye dönüşü ile turbo flow hesapları yapılır. eğer sen flowu yüksek turbo takarsan ya çoook üst devirlerde doldurur ya da hiç doldurmaz türbülans yaparak kalır. dizel astraya t4 turbo taksan bile pompa ayarından enjektörlerden verilen yakıtı arttırman gerekir ki daha fazla hava yolladığında daha fazla yakıt yakabilesin ve bu çıkan eksoz gazı senin turbonu istenilen devre ulaştırsın... beyin ayarı fln herşeyi ile oynanması gerekir. ama öyle al kamyon turbosunu tak olayı olmaz sonra turbo istenilen devre gelmez ve dolduramaz. tam aksine performans düşüklüğü yaratır. eğer pompa ayarı arttırılan turbo basıncına göre yapılmazsa makine fakire düşer ve motoru kırma ihtimalin doğar. daha fazla yakıt , daha fazla basınç = daha yüksek sıcaklıklar ; eksoz sisteminin değişmesi (yoksa EGT'yi kesemezsin) daha büyük radyatör , daha büyük oil cooler , daha büyük intercooler diye bu sıralama gider Uygarcım :) yardımcı olabilmişimdir umarım... ama ciddi bişiler yapmak istiosa bence prof. çalışsın üzülmesin ;)
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yandan resimde arka kısım çok kötü görünmesine rağmen ben de arabanın genel hatlarındaki akıcılığı beğendim. Arkadan resimde ilginç görünüyor hakikaten.

Jantlarda yön meselesini halletmiş olmaları sevindirici bu arada .. Biri hanyaya biri konyaya dönmez :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

walla ben binerim bu arabaya :D çok az yakar gibime geliyor ama motoru bora abiye verip içine dci clio motoru koymak gerek :D :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

...

Jantlarda yön meselesini halletmiş olmaları sevindirici bu arada .. Biri hanyaya biri konyaya dönmez :)

Jantların yön meselesi halledilmemiş Burak Abi, ikisi de ters olmuş. Araba ileri giderken jantlar ters yöne dönüyo, halbuki öbür türlü olsa doğru yöne dönerdi... :D

(Kıl olmak zor zanaat) :D :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest uyumsuzelement

borayı gorup hemen soruyoruz "turbo taksak nasıl olur benım araca" dıye..hanı bora ıcımızden bırısı ya ınsan ya :D sonra lısteyı sıralayınca bu işin zor ve bizim insan olduğumuzu ama boranın uzaylı oldugunu anlıyoruz hemen  :D  gercı uzaylılara ozenıp at arabalarına (at derken otomatık yanı :D ) turbo taktırmak ısteyenlerde olmuyor degıl aramızda :D

yazık sana yahu 120 hplik bi araban var beynimizi yedin aylardır iyiki turbo falan yok sende Allah biliyoda vermiyo demek :D :D
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest uyumsuzelement

ben kime seni geçerim demişim? hangi sefil 105liğe geçerim demişimki :D beni bu hale getiren sizsiniz utanın utanın...kafa tutanlar oluyor bende gerceklerı soyleyıp savunmaya gecınce suc bende oluyor :D  inceleyin mesajları bakın nerede uluorta "ben gecerım " demısım...mıllet m3le gecerım m6 ile tokatlarım cart curt deyınce alevlenmıs ortalık geyiğe kaymaksızın :P  bak kadir gecesindeyiz gidin tövbe edin arının :D

sen arın bence0-100 ü şu kadar bu kadar dicene git töbe et nanoşu çıkar balatayı yine boz :D :D :D
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest uyumsuzelement

Ne var be  :D .

Vallahi beğendim. :)

tamam bende ciddiydim çakalım şey yani satalım size bir tane :D :D ön kaput filmide bizden olsun hatta :geyik:
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...