Jump to content

Mazda CX-3 Bakım Aralıkları ve Maliyetleri

mazdago
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

1 hour ago, Theugh said:

Selamlar

Aracımın ikinci 6 ay bakımı 700tl. Çok tuttu sanki. Detayları ekledim resim olarak. Bilginiz olsun

Bakımı nerede yaptırdınız?

Maşallah yağ fiyatları da epey yağlıymış. İşçilikte biraz fazla gibi geldi. Sadece yağ ve işçilik 450 tl tutuyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Selamlar
Aracımın ikinci 6 ay bakımı 700tl. Çok tuttu sanki. Detayları ekledim resim olarak. Bilginiz olsun
IMG_0573.thumb.JPG.04822afef538fd27a192fab13e3a57de.JPG

Kur farkı yansımış olabilir. İşçilik saati 110₺ normal. Tek fazlalık yağ görünüyor . Bizim yağ deposu 4.5lt diye hatırlıyorum ben [emoji848]
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

5 hours ago, Tarahumara said:

Bakımı nerede yaptırdınız?

Maşallah yağ fiyatları da epey yağlıymış. İşçilikte biraz fazla gibi geldi. Sadece yağ ve işçilik 450 tl tutuyor.

Yazmayı unutmuşum bakımı Merser de yaptırdım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 minute ago, Tarahumara said:

Tahmin etmiştim. Yanılmamışım :) 

Niye öyle söylediniz şimdi pahalı mı kazık mı yedik =)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

8 minutes ago, Theugh said:

Pazartesi Tuzla Musluoğlu'nu arayıp, bakım yaptırdığınızı ve 700 tl ücretinden bahsetmeyip, aracınızın bilgilerini söyleyerek bir fiyat alırsanız bunu hep beraber öğrenmiş oluruz. Özgül Hanım var servis bölümüne bakan. Onunla direk görüşebilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kitapçığa baktım şimdi 5.1lt yazıyor yağ değişimi icin . Fiyatına bir şey diyemem . Fiyat alırken orijinal yağ olmasına dikkat edin
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

11 martta bende 20.000 bakımı yaptırdım. Araç 10.000 de bu arada. 540 TL civarı tuttu. Kol dayama ile 1076 tl. 

20170326_221150.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Bugün SK Mazda'dan periyodik bakım ile ilgili gelen mektup üzerine servisi aradım. Aracımı satın alındıktan sonra ilk servisi olan 5125 km'de 2016 11inci ayında servise götürdüm. Altıncı ayı 2017 Mayıs'ta dolacağından dolayı servis hatırlama mektubu yollamış. Bu süreç içerisinde'de ancak 3900 km yol yaptım. Servis yetkilisine durumu sorduğumda bu bakım aralığını kendilerinin değil, Mazda Japonya'nın Türkiye'deki akaryakıt kalitesi, yol kalitesi, iklim toz vs aklınıza gelecek pek çok etkenden dolayı erken bakım yaptırılmasını istediğini söyledi. Bende bunun üzerine Mazda Türkiye'yi aradım, onlarda aynı şeyleri tekrar ederek servisi teyit ettiler. Eğer araçta herhangi bir problem ve sıkıntı çıkarsa, ilk önce servis kayıtlarının incelendiğini düzensiz servis girişi görüldüğünde de aracın garanti kapsamı dışına çıkarılabileceğini söylediler. Bence siz siz olun şifahen söylenen sen senede bir getir diyenlere inanmayın. Allah korusun birgün aracınıza bir şey olur garantiden değiştiririm diye gidersiniz, size birşey olmaz diyenler lal olur.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazda tuzla dan 600 lira fiyat almıştım mayıs ayında ki kampanyayı bekledim bugün gittim ben 600 lira üzerinden indirim yapacaklarını düşünürken 750 lira olmuş bakim indirimle 600 e düşüyor bunlar bizi salak sanıyor. Bakımı yaptirmayacagim arabanın yağını değiştirmedim diye tüm aracı garanti dışı bırakmazlar bırakamaz lar.Sadece motorla ilgili bir durum olursa sorun olabilir onun dışında sen yağını degistirmemissin diye cam krikosu garanti dışı kalmaz 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Herhangi bir özel serviste orjinal parçalar ile bakım yaptırılabilir. Aracın olası motor probleminde bakım faturası ibrazı ile araç garantiden yaptırılır yetkili serviste

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Herhangi bir özel serviste orjinal parçalar ile bakım yaptırılabilir. Aracın olası motor probleminde bakım faturası ibrazı ile araç garantiden yaptırılır yetkili serviste

Emin misin oluyor mu öyle ? Ben servisten servis kaydından şaşmam gerçi
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

selamlar, aracım 9bin oldu, 10bin bakımını yaptırayım ilkbahar kampanyasından yararlanıp diyorum (bakımdan sonra 9 ay geçmiş zaten). tuzla musluoğlu bana yakın son mesajda indirimle 600 imiş! bencede yağ filtre değişimi için pahalı bir rakam. hb'da indirimli 5lt castrol edge 5w30 145 tl. servise bunu alıp gitsem sıkıntı olur mu deneyen var mı acaba?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

12 dakika önce, SR-71 :

selamlar, aracım 9bin oldu, 10bin bakımını yaptırayım ilkbahar kampanyasından yararlanıp diyorum (bakımdan sonra 9 ay geçmiş zaten). tuzla musluoğlu bana yakın son mesajda indirimle 600 imiş! bencede yağ filtre değişimi için pahalı bir rakam. hb'da indirimli 5lt castrol edge 5w30 145 tl. servise bunu alıp gitsem sıkıntı olur mu deneyen var mı acaba?

Tavsiye etmem. Ben mobil 1 dpf 5/30 denedim. Orijinal yağ ondan bile az yaktı. piyasadaki yağlar tam karşılamıyor. eğer servis castrol koyalım derse ona da müsaade etmeyin. Orijinal yağ iyidir. Yalnız 10bin bakım 600 tutmaz, bir yanlışlık var. Hava filtresi 20binde değişiyor keza polen keyfe kalmış. Yağ değişimi 600 tutmaz, gidip konuşmanızda fayda var. yakınmış madem kampanya bitmeden :) 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bende ilk tuzlaya gittim bana da 600 dedi sonra burdan bir üyemiz numaramı verdi oraya 480 e yapacaklarını söyledi Bence bir görüşün serhat bey bu forumda

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bugün mazda musluoğlu'nda bakımı yaptırdım. hava filtresi değişmedi polen değişimi gerekti, bahar indirimli olarak 500 lira. servisten Özgül hanım çok ilgilendi sağolsun. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Arabam 15000 km de. Servise bakima götürdüm, balataların değişmesi gerektigini söylediler. Bu km de erken degilmi. Arkadaslarda otomotik vites arabalar var en erken 50-60 binde degişir diyorlar. Sizce normalmi mazda balataları farklımı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arabam 15000 km de. Servise bakima götürdüm, balataların değişmesi gerektigini söylediler. Bu km de erken degilmi. Arkadaslarda otomotik vites arabalar var en erken 50-60 binde degişir diyorlar. Sizce normalmi mazda balataları farklımı.

Çok mu hoyrat kullanıyorsunuz ? Ben Yeni değiştim 40binde. Otomatik araç balatası 60 gitmez mümkün değil. 40 bile sürpriz oldu. Bisiklet papucu gibidir balatalar. Bakarak bitip bitmediğini anlayabilirsiniz .

Ulu Bilge Google bize bu linki verdi mesela

http://mobilotoservis.com/blog/ogren/fren-balatasi-kontrolu-ve-fren-diski-kontrolu
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...