Jump to content

Yeni Mazda 3 SkyActiv Karşılaşılan Arızalar

Misafir
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Ben hangi japonu ayağımın altına alayım...

Sent from my iPhone using Tapatalk

[emoji2]

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...
10 Temmuz 2016 at 12:53, Anarchist :

40.000km... garantiden klima kompresörü değiştirildi(dipnot yine sesli çalışmaya başladı ama uğraşacak enerjim yok artık) ön takımdan gelen sesler garanti dahilindeki iyileştirmeler ile giderildi, direksiyonu sağa sola ilk döndürme anında gelen tık sesi gitmişti geri geldi. sol amortisörün çok yağışlı havalarda gıcırdaması servisin "normal" görmesiyle ileriki zamanda yerini tıkırdama ve vurmaya bıraktı... radyo ölü... sadece trt1 çekiyor. yarım günlük bir far açık bırakma kazasından sonra akü bitti... aracımı seviyorum, o ayrı...

edit: boyayı söylemezsem olmaz; sulu boya ile boyasaydınız? sinek konsa izi kalıyor..

ben ben ben... açar gibi yapıp defalarca, açtırıyorum. bazen kendiliğinden düzeliyor.

klimadan gelen ses bir şekil vızıltı şeklinde mi? sürekli gelmiyor, ama çok sık tekrarlıyor, yaklaşık 30 saniye vızıldayıp susuyor sonra tekrar başlıyor???

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

9 hours ago, rasim28 said:

arkadaşlar 2015 model mazda3 skyactıv power modelıyle ılgılı yolda giderken  ön camdaki sensörün kirlendiği yada arıza verdiğini gösteren uyarı ışığı çıktı bunu ekrandan kontrol ettiğimde herhangi bir uyarı gözükmüyordu tabi ben bu ışığın ne anlama geldiğini bilmiyordum içi kırmızı ışık yanarken aracı durdurup kapattım fakat tekrar çalıştıramadım birkaç kez start stop yapıp vitesleri oynadıktan sonra düzeldi bunu dün tekrar yaşadım araç çalışıyor fakat gitmiyor bu sorunla karşılaşan var mı?kullanım hatası değil kesinlikle 

Bahsettiğiniz uyarı ışığı nasıl bir şey biraz daha açıklar mısınız? 

Araç gitmiyor derken vitese mi geçmiyor. Gaza basınca mı gitmiyor o kısmı da biraz açarsanız iyi olur.

Ayrıca aracınız power mı power sense mi?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ön camın kirlendiğine dair bir ışık yok. uyarı üçgeni çıkar, açıklama yazar. Ön cama benzer birşey çıktıysa SARI renkli o cam suyu bitiyor uyarısıdır.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

22 Haziran 2016 at 01:21, agk :

yeni bir "kronik sorunla" karşınızdayım. dün de forumun başka bir başlığında bahsettim.

ben aracı aldığımda direksiyonun solunda, tam saat 9 bölgesinde soyulmalar vardı, ilk başta önceki sahibinin devasa bir yüzük ya da değişik bir saatle arabayı kullandığını düşündüm. zamanla sağında da olmaya başladı bu soyulmalar. dün de sahibinden.com'da satılık bir 2014 power sense bakarken satıcının direksiyonun soyulmadan ötürü garanti kapsamında değiştiğini yazdığını gördüm.

bugün servise (SK) gidip şikayetimi bildirim, perşembe günü arıza kaydını açıp yeni direksiyonun siparişini verecekler, garanti kapsamında değişecek.

bugün garantiden direksiyon simidi değişti.

daha önce bildirdiğim direksiyon tam sola kırıldığında gelen takırtı için de sol tabla ve rot kolu değişti.

tamamı garanti kapsamında karşılandı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

11 dakika önce, rasim28 :

şimdi hatırlayamıyacağım bir işaretti açıklamasına baktım el kitapçığından camdaki sensör arızası  ya kirlilikten algılamıyor dur yada sorun vardır şeklinde yazıyordu arızaya.

araç vitese geçiyor çalışıyor fakat gaza bassamda hareket etmiyordu bir kaçkez aracı tam kapatıp vitesleri geri ileri boş yaparak denedim sonra çalıştı 

araç sadece power model

dünde yokuş aşağı aracı park etmek zorunda kaldım vitesi geri taktım gaza basmama ramen yine algılamadı birkaç kez yine aracı açıp kapattım boşa aldım araç az aktıktan sonra geriye takıp gaz verdiğimde çalıştı bence bir şeyleri algılamıyor.

tekrar olursa sanırım servıse sormak gerekecek

- Bu sorunu, sadece ekranda bu hatırlamadığınız uyarı işaretini gördüğünüzde mi yaşıyorsunuz ?

- İkazın işaretini hatırlamıyorsunuz, rengini hatırlıyor musunuz ?

- Aracın çalışması ve hareketiyle ilgili anlatımınızda bir sıkıntı var sanki. Vitesleri geri ileri yaptım boş yaparak denedim "Çalıştı" derken, aracım "hareket" etti mi demek istiyorsunuz ? Temel sorun aracınızın çalışmaması mı ? Çalışıp ama hareket etmemesi mi ?

- Yani sorun eğer çalışıp hareket etmemesi ise. Aklıma ilk gelen şey SCBS oluyor. Yani sensörde bir problem varda bir engel vs mi görüyor diye düşünüyorum. Ama bu seferde sanki SCBS park halinde değilde, 30 km hıza kadar devreye giriyor gibi.

Cidden enteresan bir sorun.. @okkko senin yorumlarını merak ediyorum. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

27 minutes ago, İlhan said:

- Yani sorun eğer çalışıp hareket etmemesi ise. Aklıma ilk gelen şey SCBS oluyor.

SCBC sadece 4-30 km/h hızlarında çalışıyor. Yani hemen önünüzde araç ya da duvar olsa toslayabilirsiniz. Arkadaş mümkünse bir video gönderse her şey daha açıklayıcı olacak. Ben var anlamamak arkadaş ne demek istiyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

7 saat önce, rasim28 :

video yok anlık bir olay

sarı ikaz ışığı yandığını farkettim ciddi birşey olmasın die aracı stop edip aracı kapattım tekrar açtığımda araç çalışıyor fakat gitmiyordu birkaç kez denedikten sonra gitmeye başladı okey 

Otomatik vites araç çalışıyor fakat vitese taktığınız halde gaz verdiğinizde yürümüyorsa aküyü kontrol etmek lazım. Tabi görmeden birşey söylemek çok zor. Ama akü gibi basit birşey olabileceği gibi başka karmaşık ve önemli bir problem de olabilir. Sarı ışık nedir? Araç ne arıza kodu veriyor. Belirtiler tam olarak ne zaman karşınıza çıkıyor.

Araca bakmadan birşey söylemek için falcı olmak lazım... Benimde falla işim olmuyor maalesef... :D

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

arkadaşlar 2015 model mazda3 skyactıv power modelıyle ılgılı yolda giderken  ön camdaki sensörün kirlendiği yada arıza verdiğini gösteren uyarı ışığı çıktı bunu ekrandan kontrol ettiğimde herhangi bir uyarı gözükmüyordu tabi ben bu ışığın ne anlama geldiğini bilmiyordum içi kırmızı ışık yanarken aracı durdurup kapattım fakat tekrar çalıştıramadım birkaç kez start stop yapıp vitesleri oynadıktan sonra düzeldi bunu dün tekrar yaşadım araç çalışıyor fakat gitmiyor bu sorunla karşılaşan var mı?kullanım hatası değil kesinlikle 

Araba "cam kirli,tehlikeli olmasin" diye cami temizletmeye calisiyor olmasin.

Sacma ama akilli arabalar da bi saflik oluyor.

Balatasi isindigi icin trafigin ortasinda stop edip calismayan bmw duymustum.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

02.08.2016 at 23:42, tarahumara :

SCBC sadece 4-30 km/h hızlarında çalışıyor. Yani hemen önünüzde araç ya da duvar olsa toslayabilirsiniz. Arkadaş mümkünse bir video gönderse her şey daha açıklayıcı olacak. Ben var anlamamak arkadaş ne demek istiyor.

Rasim beyin ağzından cımbızla laf alabiliyoruz. Öyle ki tanışma mesajıyla başladı bu süreç. Zorla ismini, mesleğini öğrenebildik. Şimdi sırada aracında ki sorunun, tam olarak ne olduğunu anlatabilmesini sağlamaya çalışıyoruz. Fakat şu ana kadar bir yol kat edemedik. İşin özü bu sorunun ne olduğunuz bizlerde çok merak ediyoruz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

16 saat önce, rasim28 :

Ilhan bey ben anlatmaktan vazgeçdim gerektiğinde servisle iletişime geçeceğim bu konuda hayatım forumlarda geçmiyor belkide ilk üyesi olup takip edip birşeyler yazdığım yer.herkese iyi günler dilerim 

Tercih sizin, kararınıza saygı duyarız. Forumda iletişime zaten biz değil siz geçmiştiniz. Kalkıp biz size sormadık bir sorunuz, sıkıntınız var mı diye. Siz geldiniz bir sorununuzun olduğunu ve ve bunun neden kaynaklandığını sormaya, anlatmaya çalıştınız. Anlatamadığınız için bizde sorular sorduk size..

Neyse bizlerinde hayatı forumlarda geçmiyor, her birimiz bir iş güç meslek sahibi olup, çoluk çocuk vs'den fırsat buldukça burada zaman geçiriyoruz. 

Dediğim gibi kararınıza saygı duyarız..Sağlıcakla kalın. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2014 model otomatik 22.000 de sattığım m3 satın alan kişide ayna katlama ve ayar düğmesi bozulmuş.

Neyse ki 6 ay daha garantisi varda garantiden değişim yaptıracak 8)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

merhaba...

2014 mayısında ilk alanlardanım....39000 km deyim...

30000'de ön balata değiştirdim...

ön camdan gelen kronik tıkırtıyı zaten herkes biliyor; serviste yaptırdım geçti... ( ama bir süre sonra ön camım kendi kendine çatladı...kaskodan ön camı sorunsuz değiştirdim.. camın gelmesi on gün sürdü... camı takarken, silecekler sökülünce, yenilenen vidaları gördüm, sacın tıkırtısını keserken yenilenmiş... cam çatlağımın nsebebinin de bu vidaları sıkarken cama ufak bir tıklama yapılmış olduğunu ve bir süre sonra da camın buradan çatlamaya başladığını söylediler... hak verdim... konuyu servise hiç iletmedim, okurlarsa şimdi buradan öğrenirler..sağlık olsun :)  )

hiçbir arızam yok... sadece kendi yan camımdan yarım açtığımda bir tıkırtı geliyor.... uğraşmıyorum, servise götür kapıyı söktür falan...

şu an ortalama yakıtım 6,3.... biraz trafiğe kalırsam 7,3 oluyor.... ankara - İstanbul arası 150-160 ortalama ile 3,5 saat süren bir yolculuk yaptığımda ortalamam 8.2 oldu...

ortam bulamıyorum son hızı denemek için; radar korkusu vs.... birkaç uygun ortamda kısa süreli denemeler 190 ı geçemedim.. devir de bir türlü 5000'i geçmiyor..tabi bu otomatik şanzımanın keyfine bırakılmış şey.... neyseki otoban maceramda 203'ü gördüm.. tamam dedim kuzu açaıldı gidecek, tam o sırada önüme biri çıkıp hızımı kesti.. ilginç olan ise ben 203 ile giderken devirin yine 5000 lerde olmasıydı....

özet:  270 cm'lik aks mesafesinin de verdiği üstün yol tutuş ve viraj kabiliyeti ile sürmesi zevkli bir araç....rampada yaptığı nazı da çekerim.... kısmet olursa yeni kasaya da binmek çok isterim... :)

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar klima kompresöründen vızıltı şeklinde ses gelen var mı? Bende önceleri çok cılızdı bu ses ama zaman geçtikçe arttı. Servise götürdüm normal dendi. Yalnız şöyle bir durum var, klimayı her açtığımda yapmıyor bu sesi, kompresörün keyfine göre bazen yapıyor bazen yapmıyor. Aynı sorunla karşılan oldumu 3. nesillerde. Yaz başında çok yapıyordu mesela, şu an yapmıyor pek.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim de cızırtı, takırtı ve vınıltı seslerim var. Vınıltının klima kaynaklı olduğunu sanmıyorum. Sorun 100 km üzerinde ve gaz vermekle artan bir ses. Klima açık ve kapalı iken de var. Ortalama yakıt tüketimim 9-9.5 litre.

Zenfone 6 dan gönderildi...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...