Jump to content

Dijital Fotoğraf Makinesi

MuRDoC_111
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

abi peki lumix'in en iyi makinesi diyebileceğin makinesi hangisi.. yani kompaktta son nokta olan 2-3 cihazı şunlardır diyebileceğin modeller ??? bu arada zoom önemli abi..

İrfan  compaktta son nokta lumix lx serisidir, lx 3, lx 5 gibi, ancak fiyatları giriş sınıfı dslr leri geçiyor, yanında teçhizat taşımakla ilgili bir sıkıntın yoksa o fiyata kampanya kollayıp iyi bir giriş sınıfı dslr yi çift objektifiyle yani bir ilave objektifle ki genellikle tele zoom oluyor, alabilirsin.. Mesela Nikon D5000 bile vardı geçen hafta best-buy da...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

bugün 50 tane video izleyip karşılaştırmalara baktım son bir defa için.. lumix lx5 kasası itibariyle pek öyle cebe sığacak bir makine olmadığından canon s95te karar kıldım.. yine zoom u es geçtim kısacası.. hem menüsüne alışkınım hem de zaten fotoğraf makinesinde zoom a pek dokunmuyorum nedense, bunu hatırladım.. sonuç olarak verdim siparişi, hafta içi elimde olur sanırım..

bu seferkinin optik zoom u iyi olsun diyordum ama cebe sığmayacak bir makine alınacaksa ve o kadar da para veriliyorsa az daha ekleyip başlangıç için güzel bir dslr almak daha mantıklı geldi.. lakin heyecan aramama fikri ondan da mantıklı geldi ve bildiğimden devam edeyim dedim.. umarım pişman olmam..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Güle güle kullan İrfan iyi bir makineymiş, benim görebildiğim eksisi makro odak uzaklığının biraz yüksek olması ki seni ne kadar ilgilendirir bilmiyorum..

Canon'a pek sıcak bakmamamın sebebi dünyanın dört bir yanında üretim yapmaları...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hayırlı olsun İrfan...

Bende artık DSLR makine düşünmeye başladım. Geçen Nikon d700 ile bir kaç çekim yaptım. Kendi makinemden tamamen soğudum :)

D700 olmasa da ilk başta D3000-5000, veya D90 tarzı birşey düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

D90 larda kampanya üstüne kampanya var bugünlerde Mustafa..

Bir de Leica-Panasonic-Olympus'un ortaklaşa geliştirdikleri aynasız makineler var şimdi, galiba Sony'de katıldı yakınlarda, Leica kalın gelir tabii ama diğerlerine bir bak derim, özellikleri daha ince olmaları, Micro Four Thirds deniliyor...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

D90 larda kampanya üstüne kampanya var bugünlerde Mustafa..

Bir de Leica-Panasonic-Olympus'un ortaklaşa geliştirdikleri aynasız makineler var şimdi, galiba Sony'de katıldı yakınlarda, Leica kalın gelir tabii ama diğerlerine bir bak derim, özellikleri daha ince olmaları, Micro Four Thirds deniliyor...

Abi bir arkadaşımda var leica, bir tane Mazda 6 alınır herhalde onun parasına.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Biraz araştırdım da eskilerine göre çok ince yapıları var abi. Acaba fotoğraf çekim kaliteleri de diğerleriyle aynı olur mu? Fiyat konusunda bir bilgi bulamadım abi senin var mı bilgin?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kalite aynı, hatta aradaki aynalar kalktığı için daha iyi bile olabilir, fiyat diğer dslr ler ile aynı, lets go digital sitesinin güzel bir karşılaştırma özelliği var, orada görebilirsin.. Fiyat için kampanya kolla veya enucuzbul, fiyatara siteleri var...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Biraz daha beklemek lazım o zaman. Hem fiyatta kampanyalar olur hem de kullanıcı yorumlarını merak ediyorum.

Bir arkadaşım d300s kullanıyor, onu satacakmış. 1750 civarı sadece gövdesine istiyor.Bir ara onu düşünüyordum. Aynı işi yeni makineler görecekse almaya gerek yok.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yukarıda saydığım dört firma yüzdeyüz emin olmadıkları işe hem de topluca girmezler, kullanıcı yorumlarının olumsuz olacağını hiç sanmam yani...:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Eşim D90 kullanıyor ve çok memnun. Body fazla birşey tutmuyor 1000 usd civarı , asıl önemli olan lens .Her ne kadar hobi için yapılsa da body'nin 3 -5 katı fiyatlar karşınıza çıkmaya başlıyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 8 ay sonra ...

Sessizliğinizi iyiye yorarak ben bu makineyi aldım arkadaşlar, F 1.8 olması ve sensörünün geliştirilmiş olması cazip geldi, tek dezavantajı Made in PRC... :) Tabii lens değildir, toplandığı yer Çin..

Ereyon, %5 indirim ve 12 taksit, World, 680 lira... Kıytırık bir çanta hediyesi var, onu da göndermemişler zaten...:D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hayırlı olsun  Selman Abi :) Karşıyaka'dan güzel Mazda resimleri göndermeni diliyorum..

Haftasonu bitane çektim nacizane cep telimden paylaşıyım bari ... Aracın muhteşem tasarımı nasıl da gösteriyor kendini, birde kutu formundaki VW lerin yanında dururken çekicem makinayı bulursam...

post-5674-141695286032_thumb.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 yıl sonra ...

Orta karar, profosyonel bir fotoğraf makinesi ararken, gözüme çarpan yarı profosyonel fotoğraf makineleri oldu. Bende Sony Dsc-H serisi vardı, ama artık yetmediğini hissetmeye başladım.

Bayağı güzel yarı profosyonel fotoğraf makineleri çıkmış. Fiyat olarak ta benim aldığım zamanki fiyatların yarı fiyatına kadar düşmüş resmen.

Düşünenlerin yada ilgilenenlerin dikkatini çekebilir. Paylaştığım bağlantılar fiyatları için değil modelleri incelemeniz için. Muhtemelen daha farklı fiyatlara başka yerlerde de vardır.

Sony DSC-HX200V 18.2 MP 30x Optik Zoom 3.0" LCD FULL HD GPS Dijital Foto.Makinesi

http://kolayurl.com/u84

Nikon Coolpix P510 16.1 MP 42x Optik Zoom 3" LCD FULL HD GPS Dijital Foto.Makinesi

Bu makinaya bayıldım...

http://kolayurl.com/u85

Canon Powershot SX500 IS 16 MP 30x Optik Zoom 3.0 inç LCD HD Video Dijital Foto.Makinesi

http://kolayurl.com/u86

Bu arada kalem pille çalışan fotoğraf makineleri de var, ve fiyatları bataryalı olanlara göre daha uygun. Ama hiç tavsiye etmem, şarjlı piller filanda hikaye performansı düşük oluyor.

Bataryadan şaşmayın, en güzeli yedek batarya temin etmek.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...