Jump to content

Piyasanın Haddinden Fazla Şişik Olduğunun Kanıtı!!!!

Sonernler

Tavsiye Edilen Mesajlar

Zaten 2 el araç alırken o yaşanılan stres;

Kazası var mı? Boyası var mı? Kilometre orjinal mi? Acaba kazıklanıyor muyum?

Ayrıca forumlarda duyduğumuz onca şeyler; sigortaya çıtır kayıtlar gösterip ağır hasarları gizlemek falan....

Birde araç alırken kılı kırk yaran her ayrıntıya dikkat eden biriyseniz...

Bunları yaşayıp birde sıfır araca yakın para ödemek hakikaten deli işi gibi geliyor bana. 

Bu aracımı değiştirmeyi düşünürsem eğer kampanyaları bekleyip galeriden sıfır almak niyetim .

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 40
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt
3 dakika önce, fotifoti :

10 yıllık Fiat'ı da kıyaslamak ister misin @revivo hocam :) diyorum ya handikapımız kendi sağlam aracımızı üretemiyor olmamız. Eski aracı sadece can güvenliği olarak da düşünmemek lazım. Emisyonu, yedek parçası vs. Almanya'yı iyi biliyorsun. Orada 10 yaşında araç ile sıfır farkını bir anlatabilir misin?

Emisyon dediğinde 0 dizel yanımdan geçiyor ortalık garip bir dumana boğuluyor. Almanya'ya gelince RX-8'in almanya daki en popüler forumuna üye oldum geçenlerde, RX-8ler oraya Türkiye'den 3 sene önce 2003 te gelmeye başlamış ve 2003 modeli bile muntazaman kullanıolar. Birgün nabız yoklayayom dedim sizin Almanya'da BMW VW gibi araçlar hem kaliteli hem de ucuz neden onlar değil de Mazda diye sordum aldığım yanıtları Screenshot olarak iletebilirim .) Sonuç itibarıyla düşün ki Almanya'da bile 10+ yıllık araçlar, kalitelise öyle vergi mergi gibi sorun olmadan herkes sorunsuz kullanıo, biz Almanya'dan daha ötede ülke miyis ki 10 seneyi geçmiş araçlara vergi yükü bindirip yenisini alacağız, yani bahsettiğin vergi olayında sosyal-ekonomik açıdan dahi yanlışlar var.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

9 dakika önce, cothcu :

Hybrid ve elektrikliler mecburen piyasa fiyatına düşecek. bunun sinyallerini bütün otomotiv üreticileri verecek.

Hükümetin yükselişi de durdu dolayısıyla yeni kan zamanı da geldi. Onlar da yani yeni gelenler bi el atar birşeyler değiştirir.

Skyactiv 2 gibi TSI yeni nesil gibi benzinli motorlar çıkıyor. Yakıt oranı iyice düşecek. Dizelle arasında bir fark kalmayacak. Zaten bugün bile dizel 3,90 iken benzin 4,5 TL. bir zamanlar aralarında 1,25 TL vardı hatırlarsın

Hatırlarım da Mümin, dizel ile benzin arasında ki 60-70 kuruşluk fark aldatmasın seni. Tüketim anlamında da fark var. 6lt/100km ile 8lt/100km gibi. Senin öngörüne güvenerek yine de tedbir alalım biz ;) 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Piyasayı oluşturan arz-talep dengesidir. Sıfırlar 80-100 hatta 150-200 olunca böyle oluyor tabi... 50 bin vermem dediğiniz ikinci elin sıfirı 80-85 bin 90bin... Abartılı yazan adamın fiyatı talep görmese ikinci, ücüncü kişi yazmaya cesaret etmez zaten...

SM-G930F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

41 dakika önce, cothcu :

Hybrid ve elektrikliler mecburen piyasa fiyatına düşecek. bunun sinyallerini bütün otomotiv üreticileri verecek.

Şu anda bile piyasa fiyatının bir tık üzerinde zaten.Eskisi gibi uçuk kaçık fiyat farkı kalmadı.Seri üretimler başlasın  Tesla Model 3 (35.000 dolar) ve cherolet Bolt Ev (37.500 Dolar) dahada alınabilir seviyeye inecektir.Denildiği gibi Dizellerin 10 sene ömrü ya var ya yok.Hatta bu süre sonunda Benzinliler bile rekabetçi olmaktan çıkacaktır.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

17 saat önce, weya :

Hatırlarım da Mümin, dizel ile benzin arasında ki 60-70 kuruşluk fark aldatmasın seni. Tüketim anlamında da fark var. 6lt/100km ile 8lt/100km gibi. Senin öngörüne güvenerek yine de tedbir alalım biz ;) 

Abi işte  Skyactiv 2 gibi TSI yeni nesil  gibi motorlarla o farklar da kapanacak diyorum

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Abilerim tekrardan selamlar bide ben ilanlarda gezinirken mitsubishi lancer lara denk geldim. Aslinda hic aklimda olmayan bi modeldi. Mitsubishi de hosuma giden model lancer dan ziyade Carisma modeli. 2001-2004 model Carisma temiz bulunabilirse alinirmi? Birde lancerlar icinde 2004-2007 arasi olursa alinirmi ?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mitsubishi Mazda'dan sonra en düzgün araç yapan Japon üreticisi bence. Lancer ve Carisma modelleri de gayet düzgündür. Carisma 'ya LPG uymuyormuş ki bu dezavantajdan cok avantaj aslında, daha az yıpranmış daha temiz bakılmış araç demek. Lancer ise Evo serisi ile binek görünümlü spor araç şeklinde yeni bir kategori oluşturdu; Mazda RX-8 olmasaydı ve bol para ve zamanım olsaydı alıp kullanmayı düşünürdüm. Standart Lancer ise spor görünümde düzgün araç. Ancak ilanlarda köpekbalığı limana yanaştı, köpekbalığı karaya çıktı gibi ifadelerle rastlayınca insan biraz soğumuyor değil.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mitsubishi Mazda'dan sonra en düzgün araç yapan Japon üreticisi bence. Lancer ve Carisma modelleri de gayet düzgündür. Carisma 'ya LPG uymuyormuş ki bu dezavantajdan cok avantaj aslında, daha az yıpranmış daha temiz bakılmış araç demek. Lancer ise Evo serisi ile binek görünümlü spor araç şeklinde yeni bir kategori oluşturdu; Mazda RX-8 olmasaydı ve bol para ve zamanım olsaydı alıp kullanmayı düşünürdüm. Standart Lancer ise spor görünümde düzgün araç. Ancak ilanlarda köpekbalığı limana yanaştı, köpekbalığı karaya çıktı gibi ifadelerle rastlayınca insan biraz soğumuyor değil.

Bende fikirlerinize katılıyorum. Ancak yaptigim arastirmalar sonucunda lancer modelinin parca fiyatlari bana oldukca yuksek geldi ki eski aracim laguna ya yetisecek kadar. Neyse bu da problem degilde duzgun kullanilmis ve oynanmamis arac bulmak cok zor. [emoji23][emoji23][emoji23][emoji854][emoji854][emoji854]

Sent from my iPhone using Tapatalk

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 ay sonra ...
  • 4 hafta sonra ...
Bunun tek çözümü 10 yaşını gecmiş araçtan fazla vergi alınması. Yol güvenliği, can güvenliği, araç güvenliği açısından da mantıklı olur. Eğer yerli aracımız olsaydı yeni araç satısını teşvik edeceği icin de mantıklı olurdu. O opsiyonumuz yok maalesef. Belki eski araçlara yüksek sigorta çıkması biraz fiyatları dizginler diyordum o da olmadı [emoji4] bu haliyle benim malım kıymetli deneye devam edecekler

Aynen,
Bahsi geçen vergi duzeninin nedeni araç alım devir daimini arttırmak. Daha çok araç satmak. Zaten kendimiz üretmiyoruz. 10 yıl sonrasına ağır vergi getirerek yenisi almaya zorlamak demek bu milleti Alman, Japon ve Fransızın kucağına oturtmak olur.

İkinci el piyasasını sıfır fiyatların artması ve döviz kurları etkilemiştir. Artan döviz sıfırı artırdıkça ikinci elde peşinden gelmektedir. Alım gücü, pazarı ikinci ele yönlendirince pazardaki mala talip olan artmış oldu. Bu sefer fiyatlar 1-2 yükseldi. Arz - Talep diyoruz buna. Ama 30 luk araca 38-40 yazanlar zaten bekliyor yada ilandan kaldırıyor. Kimse sonuçta enayi değil herkes bu işleri öğrendi artık merak etmeyin.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

5 saat önce, arman-1999 :

Yerli otomobile hız verildi

Hatta direkt hibrid olarak geliştirecekler.

aslında biz 4 yıldır yerli uçakta yapıyoruz ama "gizli" işte hepsi :D 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 dakika önce, arman-1999 :

Uçak değilse bile İHA var 

Güdümlü mermili deniz altı var

Milli Gemi MİLGEM var

ALTAY tankı, ERDOĞAN topu var

var oğlu var @fotifoti

yok değil tabi :) ben de yok demedim ama sana 99 yalan söylesem 100.'ye inanır mısın :) 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İyide Uçakta var zaten :)

Hürkuş daha geçenlerde sivil havacılık için çok önemli bir sertifikayı aldı. Hatta inanılmaz gibi gelebilir ama seri üretime geçti uçak.Bu arada  bir arkadaş  şimdi çıkıp o uçak KT-1 kopyası derse  kürekle girişirim ona göre :D Yok öyle bir şey.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu saydıklarınızı alıp ailecek gezebilecek miyiz? Yakıtı biz orta halli ailelere uygun mu? Bunlara bakalım. Hani nerede bizi saab kırması yerli arabamız?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bende bir Saab var ama yerli değil ama içinde Türkçe konuşuluyor yarı yerli yani [emoji2]

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

14.06.2016 at 15:05, revivo73 :

Dediğin olay felaket yanlış, benim araç 10 yıllık ve can güvenliği açısından fazla vergi ödesem... Alttaki resimlere bak, birinde 2016 model bol güvenlikli (yeni ya!) Fiat Egea başka bir aracın da müdahil olmadığı düz yolda giderken yaptığı kaza (arkadan tır, tanker carpmış değil) ve benim eski ve güvensiz (!) araç başka bir aracın burnunu sokması ile yaşanan kaza, resimleri karşılaştır sonra can güvenliğine göre vergi belirle haydi kolay gelsin .)

PM0QW9.jpg

ZdZpNZ.jpg

Hocam burada hiz faktorude cok onemli degil mi tabi Mazda daha saglam otomobil uretiyor ama carpma noktalarinida hesaba katmak lazim bence

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu kadar mı her şeyin olumsuz yönü alınabilir...

bu kadar mı yapılan hiç bir şey beğenilmeyebilir

3 saat önce, Gökhan :

Bu saydıklarınızı alıp ailecek gezebilecek miyiz? Yakıtı biz orta halli ailelere uygun mu? Bunlara bakalım. Hani nerede bizi saab kırması yerli arabamız?

ama bu cümle yetti de arttı bana :rolleyes:

Eskişehir den her perşembe eski adı ile 1. Tak.Hv.Kuv.K.lığından (Muharip Hv.K.k.lığından) uçak ile sizi alıp İzmir de bırakıyorlar.

Oradan karayolu ile bergamaya geçip şöyle bir tank ile tur, akabinde 

Foça'ya geçiş MİLGEM ile gölcüğe yolculuk

Gölcükten ise Deniz altı ile Yunan adalarında cephe görevi :fiuw:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arşivlendi

Bu konu arşivlendi ve yorumlara kapatıldı

Misafir
Bu konu yorumlara kapatılmıştır.

• Yeni Oluştur...