Jump to content

3.Nesil Mazda 3 Motor Akü Bitmesi

Anilcanatan
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

6 saat önce, İlhan :

Geçenlerde de bir arkadaşımız servis sonrası baskı balata arızasından ötürü, servise hayıflanmıştı. Bu tarz kontrolleri bizden bir talep gelmediği sürece servisler yapmazlar. Akü kontrolünü belki 3-4 yılın sonunda size sormadan yapıp durumuyla ilgili belki bilgi verebilirler servisler. Ama sizin araçta 2015 olunca bu ihtimalde ortadan kalkıyor.

Bu düz mantıkla gidersek o zaman Ege'cim..Bütün otomobil lastiklerinin ömrü 50 Bin km veya 5 yıl mı demeliyiz ?

Dersek yanlış olur tabi..Kullanım koşulları ve şartları..Aynı keza iklim koşulları vs..hepsi bu süre için etken faktör..

Motor çalışmıyorken, açık olan müzik sistemi, farlar, cam açıp/kapama, aynaları kapama, reziztans, klima/fan, farlar..Tüm hepsi akünün ömründen yiyor. Kaldı ki start/stoplu araçların aküsünün ömrü daha kısa oluyor. Uzun süreli açık kalan tavan lambaları zaten bir çoğumuzun başına gelmiştir. Belki akü tamamen bitmeyip, o an araç çalışabiliyor ama..Akünün ömründen ömür gitmiş oluyor..

Ben aracımı park ettiğimde, motoru stop etmeden açık olan camlarımı kapatırım, ardın aynalarımı kapatırım son olarak klimamı..Ardından aracımı stop etip araçtan inerim. Mümkün mertebe aküye yük bindirmemeye çalışırım. 5 Yılın sonunda akümü değiştirdim. Fakat bu süreçte 3-4 sefer tavan lambam açık kalmasından ötürü, akümün ömrü kısalmış olsa gerek..Birde ilave olarak  soğuk hava şartları gelince 5.yılın sonunda ömrünü tamamladı benim akü..

Abi iyi de 3 yıl denilen ömür normal koşullar. Türkiye'de anormal koşullar bulunmuyor ki. Kaldı ki bahsi geçen araç daha çok genç 3 yılı doldurmasına daha 2 yıl var neredeyse; anormal bir durum bu hele ki Türkiye gibi Dünya'ya kıyasla aşırı soğuk veya sıcakların pek olmadığı bir ülkede.  Sonuçta sürekli aşınma ortamına maruz kalan bir parça değil. Yine de olabiliyor tabi ama bir sıkıntı olmuş olabilir. Bu aküler -bilmem kaçlara rusya soğuklarına, arap sıcaklarına göre ayarlanıyor zaten :D  Benim bildiğim  start stoplu araçlarda start stop çalışması için bulunan akü ayrı. Hatta Mutlu Akü'nün start stop aküsü reklamları vardı bir aralar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

11 dakika önce, EgeG :

Abi iyi de 3 yıl denilen ömür normal koşullar. Türkiye'de anormal koşullar bulunmuyor ki. Sonuçta sürekli aşınma ortamına maruz kalan bir parça değil. Yine de olabiliyor tabi ama bir sıkıntı olmuş olabilir. Bu aküler -bilmem kaçlara rusya soğuklarına, arap sıcaklarına göre ayarlanıyor zaten :D  Benim bildiğim  start stoplu araçlarda start stop çalışması için bulunan akü ayrı. Hatta Mutlu Akü'nün start stop aküsü reklamları vardı bir aralar.

Start/stoplu araçların aküsü kesinlikle farklı. Normal standart aküyü, bu araçlarda kullanamıyorsun.

Fiyat olarak daha pahalı ve ömrü daha kısa oluyor.

Bu arada soğuk hava iklimi yaşayan ülkelere farklı akü kullanıyor olabilirler markalar. Rusya Tarık arkadaşımız vardı aslında, bu soruyu en güzel o yanıtlardı aslında şu an. Ama forumda kullanıcı adını unuttum, etiketleyecektim ama..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşın 2010 model focusu var sıfır almıştı aracı... Kaç yıl oldu hala üzerindeki ford aküsü duruyor hiç şarj bile etmemiş daha... Ukrayna yani soğuk memleket... Buda enteresan aslında bu kadar dayanması...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Bende garantiye gireceğini pek düşünmüyorum. Ancak müşteri memnuniyeti doğrultusunda, kılıfına uydurarak belki bir güzellik yapabilirler.

Aküde ne bileyim voltaj sorunu olur, şarj olmaz, patlar, çatlar, akıtır vs..o zaman garanti aranır. Ama şu haliyle pek bir garantilik gibi görünmüyor. Ama inşallah biz yanılıyoruzdur.

Abi ne müşteri memnuniyetiymiş yaaa... Kıymetini bilin bence türkiyedeki yetkili servislerin... Adamlar ukraynada servis bülteni olan arızayı bile başlarından atmak için ellerinden geleni yapıyorlar valla...

Sent from my iPhone using Tapatalk

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

alteanın aküsü 8 yıl gittiğinden, 2 yılda biten akü... akü değildir... pildir o... benimde bitti maalesef parklar açık kalmış.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...