Jump to content

1988 - 1992 Model Mazda 626 Yakıt Tüketimi (Ortak Konu)

hellsrider
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

ben 2.29 dan aldığım 20tl lik gazla şehiriçinde 70 ile 80 km arasında yol yapıyorum yani daha önce de yazdığım gibi 100km ye 11 ile 12.5 litre arası kullanıma göre değişiyor şehirlerarası ölçme imkanım pek olmadı yeni fs motorlar 100km ye 10l civarı LPG tüketiyorlar iki seri arasında dağlar kadar fark var.

iyi forumlar...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bildiğim kadarıyla 93 den sonra yeni kasaya geçiyor yani enjksiyonlu motor olanlara, bende nette gördüm 1.6 motorlu olanı ama fikir sahibi değilim

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1600 cc motor 90-91 mazda 626 larda bulunur asgari yakıt tüketimi 20-22 kuruş arasıdır (lpg ile)    92-97 arası mazda 626 larda zaten 1600 cc motor yoktur

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bu araç üzerindeki motor enjeksiyonlu 2000 cc. motor kodu (FS) ilanı veren arkadaş kurnazlık yapmaya çalışmış sanırım 1600 cc yazmış vergisi düşük görünürde çabuk satarım diye....çünkü arabası turşu olmuş :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İstersen şimdi sana tombakın resimlerinden bir ilan yapayım İbrahim. Altınada 1.3 dizel yazayım. Oldu mu? Oldu.

Millet ne yazdığını bilmiyorki. Çok büyük bir ihtimalle o araba yanlış yazılmış ve 1.6 biliniyor. Bende tombakı aldığımda ruhsatta 2197cc yazıyordu. Trafikte değiştirttim sonra. Hatta BGsi de 75ti. :D

Ama ben iddia etmiyorum illa 2.2 diye.

(Aslında iyi olurmuş ya, neyse)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2500 cc olanı çok iyi gidiyor mesela. 626 dan sonra nasıl düşük motorlu bir arabaya binerim bilmiyorum. maşallah 2000cc ye az beygir koysalarda piyasada ki çoğu arabadan çok çok iyi gidiyor. modelli diye binilen 2011 leri ağlatır :D Sitede tombak lafı geçince üzülüyorum bana yar olmadı :( 3 ileri vitesli 323 ten sonra otomatik arabaya binmem diyordum ama mumla arıyorum otomatik vitesi...

Uzun yolda 110 km sabit hızla aracım 45 lt gaz ile 550 km yol yapıyor. arada iki kere göstergenin sonunu görmek için bastım birinde 2 tır birbirini zorluyordu yavaşladım. diğerinde ilerde beyaz bir clio duruyordu 180 e çıkmışken radar diye yavaşladım onlarda hacet gideren mezarlık batakçılarıymış :D

1600 enj. motor sadece 323 lerde yokmuydu ? motor indirip 2000 yerine 1600 taktırabilirler mi acaba?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İstersen şimdi sana tombakın resimlerinden bir ilan yapayım İbrahim. Altınada 1.3 dizel yazayım. Oldu mu? Oldu.

Millet ne yazdığını bilmiyorki. Çok büyük bir ihtimalle o araba yanlış yazılmış ve 1.6 biliniyor. Bende tombakı aldığımda ruhsatta 2197cc yazıyordu. Trafikte değiştirttim sonra. Hatta BGsi de 75ti. :D

Ama ben iddia etmiyorum illa 2.2 diye.

(Aslında iyi olurmuş ya, neyse)

Ya elbette ilanda yazılanlar doğrudur demiyorum ama daha önce (323 ümü almadan önce) araştırırken aracının 1.6 olduğunu ısrarla iddia eden olmuştu, gerekli açıklama da gelmiş zaten bende öğrenmiş oldum :)
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1994 mazda 626 hackback 2000 motor aracım la

70 tl lık yaklasık 34 lıtre lpg ile 400 km yol yaptım

0,175 tl ye denk gelıyo

ama sabahları benzınle calısıyo araba 3-4 km sonra gaza gecıyo

20 -30 tl lık de benzın harcasa tahmınen

0,22 -0,25 tl arası yakıyo  sehır ıcnde

uzun yolda denemedım daha

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 8 ay sonra ...

92 Model 2.0 motor 626 sahibiyim. Aracımda LPG yok. Yardımcı olmanızı istediğim konu ise, depo tam olarak kaç litre benzin alıyor ve tam dolu bir depo ile uzun yolda kaç, şehir içinde kaç km yol yapıyor? Konu ile ilgili daha önce tecrübesi olan arkadaşlardan cevap bekliyorum. Saygılar...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merhaba ,aracım 98 626 ama aramızda sizin aracınızdan olan arkadaşlar var.

Yakıt tüketimi tamamen sizin kullanımınız ile alakalı.Şehir içi ortalama 10 lt civarı yakıyorum ama uzun yolda sabit 120 - 130 km aralığında aşağıdaki değeri yakalıyorum .Herhalde 280 kuruş olsa gerek tam hesaplamadım ama zaten çok da önemli değil :)

[smg id=6181]

Bu km İstanbul Kadıköy çıkışı -Konya şehiriçi girişinde çekildi.

İstanbul -Tekirdağ -Çanakkale -Küçükkuyu ( 425 km ) arasını ise 90 km sabit hızda yarım depo ile tamamlamıştım ama bu epey can sıkıcı oluyor :)

Şehiriçinde sabah işe giderken ( normalde 14 dk süren yolu 45 dk da tamamlıyorum) sıkışık trafikte bu değer full depo ile 550 -600 km ye düşüyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Teşekkür ederim. Bu arada bi açıklama yapayım. Aracım 92 model, fakat balon kasa diye tabir edilen enjeksiyonlu modellerden.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 ay sonra ...

40 ltlik tankım 83 liraya doldu. 2,65 tl den. 31,32 lt ve 280 km gittim.

0,296tl km başına 11,185lt/100km

Karışık tüketimdir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bence miskinn aracı biraz devirli veya azıcık agresif kullanıyor...

8:)

Ben aracımı alalı 570 km yaptım ve aldığım gaz tutarı 140 Tl. Bir kez deneme amaçlı 200 km/h yaptım 60 km de şehir dışı kullanımım var...

Ortalaması 25 kuruşa denk gelmekte ki; sesimi bile çıkartmıyorum... Komple uzun yol denemem olmadı daha...

:fiuw:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim araç otomatik ama ortalama yakıt tüketimi km'de 25 kuruş (yani 10lt/100km) Fena bir rakam değil, belki düz viteste biraz daha düşebilir 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bencede lpg de 10 km de 1ltr güzel bir değer; benim aracımda otomatik vede şehirler arası yolda 100km de 9-10 ltr lpg tüketiyor ama sadece şehir içi, şehir içi tüketimde  biliyosunuz değişken kriterler olduğundan tüketimlerde değişecektir bazen 13 bazen 15 ltr şehir içi tükettiğim oluyor. tabii bir kriter daha var benim aracım 3 ileri otomatik yani 4000 devirde 110 km yapıyor 5000 devirde 140 km yapıyor , ben 3500 devir 90 km hızı tercih ederim genelde tabii gaza yüklenince tüketimde artıyor ama o kadarda abartılacak kadar değil :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

Bence miskinn aracı biraz devirli veya azıcık agresif kullanıyor...

8:)

Ben aracımı alalı 570 km yaptım ve aldığım gaz tutarı 140 Tl. Bir kez deneme amaçlı 200 km/h yaptım 60 km de şehir dışı kullanımım var...

Ortalaması 25 kuruşa denk gelmekte ki; sesimi bile çıkartmıyorum... Komple uzun yol denemem olmadı daha...

:fiuw:

Tamamen şehirdışı tüketim testini de yaptım ve 7,8 litre lpg yaktı... Şehir içi olarak ise 9,8 litre yakmakta...

Parayla satın alınamayacak değerler bunlar...

:nea:

;D

:nazar:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 ay sonra ...

domestos maşallahın var

benim çok ağır yoğun trafik kullanımında 31 kuruş yakıyor lpg de ama dur kalklar rampada ve avcılar bildiğin kilit trafikde onun harici trafikde test edemedim henüz birde temi kullanarak gitmişliğim var tabi gene 10ile 20 kmsi falan ş içi oda 27 kuruş idi

bu arada full klima açık hiç kapanmaz

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

domestos maşallahın var

benim çok ağır yoğun trafik kullanımında 31 kuruş yakıyor lpg de ama dur kalklar rampada ve avcılar bildiğin kilit trafikde onun harici trafikde test edemedim henüz birde temi kullanarak gitmişliğim var tabi gene 10ile 20 kmsi falan ş içi oda 27 kuruş idi

bu arada full klima açık hiç kapanmaz

Hiç üzülme, bahsettiğin şartlarda gayet normal değerlerin var... Bir de; ben sakin kullanırım arabayı... 2000-3000 devir aralığında kullanırım, çok gerekmedikçe 110'u geçmem...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...