Jump to content

1. Nesil Mazda 3 Vites Geçişlerindeki Ses

Karapelit
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Arkadaşlar merhaba 2005 model 1.6 otomatik lpg li 150 binde aracımı alalı daha 1 ay oluyor. Sorunum şu 1 den 2 ye ve bazen de 2 den 3 e geçerken gırç diye Bi ses geliyor ve ayağım gaz pedalındayken titreme hissediyorum. Ama bunu her zaman yapmıyor genelde yeni çalıştırdığımda yapıyor sonra kesiliyor Şanzıman yağı daha önce hiç değişmemiş ama bu gün kontrol ettirdim eksiklik yok ve yağın durumu iyi dedi bir usta acaba şanzımanda Bi problem mi var açıkçası korkuyorum bayram tatili de geldi memlekete gitme planım var bu sesi 2 haftadır farkediyorum belki ilk aldığımda da vardı ben farketmedim yada yeni çıktı bilmiyorum sorun ne olabilir şimdiden teşekkür ederim 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merhaba; 

Yağ hiç değişmemiş ise yağın özelliği kaybolmuştur. Şanzıman yağı zaten rengini kolay kolay kaybetmez ama özelliğini yitirir. Bir yetkili servise yada özel bir servise götürmekte fayda var. O yağı değiştirin sorun büyümeden önce.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

37 dakika önce, Semih Uluca :

Merhaba; 

Yağ hiç değişmemiş ise yağın özelliği kaybolmuştur. Şanzıman yağı zaten rengini kolay kolay kaybetmez ama özelliğini yitirir. Bir yetkili servise yada özel bir servise götürmekte fayda var. O yağı değiştirin sorun büyümeden önce.

Valla aracı aldığımda ilk yetkili servise götürdüm şanzıman yağını sordum 600 TL dediler bana da fazla geldi biraz internette araştırırken dsc nin devreye girmesi demyapabilir o sesi demişler ne kadar doğru bilmiyorum artık ilk defa Mazda kullanıyorum 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Alıntı yaparak öncelikle DSC nedir sorunun yanıtını yazayım.

DSC (Dynamic Stability Control-Dinamik Denge Kontrolü) sistemi; ABS sensörleri, direksiyon açısı, yanal ivmelenme ve sapma sensörlerinden sağlanan enformasyonları kullanarak aracın önden ve arkadan kayma durumlarını algılayarak aracın stabilitesini korumaya çalışır. Bunu yaparken motor gücüne de müdahale edilir. Ön konsoldaki DSC butonuna basıldığında, öncelikle DTC (Dynamic Traction Control-Dinamik Çekiş Kontrolü) aktive olur. DTC'de DSC gibi aynı bilgileri kullanır fakat müdahaleden önce tekerleğin yüzde 5'den daha fazla kaymasına müsaade eder. Sonuç olarak kaygan yüzeylerde aracın fiziksel sürüş limitlerine yaklaşıldığında çekiş geliştirilmiş olur. Tekerleklerdeki bir miktar kayma, momentum kazanımı için faydalıdır. CBC (Cornering Brake Control-Virajlarda Fren Kontrolü) sistemi ise özellikle virajlarda görev üstlenir. Ön ve arka içteki tekerleklerdeki frenleme basıncını bir miktar azaltır. Yüksek hızla girilen virajlardaki frenlemelerde aracın herhangi bir spin riskini kayda değer oranda azaltır.

Vites geçişleri ile ilgili bir şey değildir DSC. Mutlak ama mutlak bir servise gösterin. Serviste yaptıracak bütçeniz yok ise özel bir servise götürüp yaptırın. Eliniz yatkın ise kendiniz bile değiştirebilirsiniz. Yeterki yağı alırken mutlaka kitapçıkta yazan değerleri karşılayan bir yağ seçiniz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yetkili servisler 100 TL civarı fiyat istiyorlar hatanın ne olduğunu bize söylemeleri için saatlik oda:) bende özel servise gittim bu gün Ankara'da. Usta motor kulaklarının değişmesi gerektiğini sese bunun sebep olduğunu söyledi şanzıman ile ilgili Bi durum olmadığını da ayrıca belirtti. Bayram'da uzun yol yapacağımı vs söyledim kesinlikle bişey olmaz Bayram'dan sonra gel değiştirelim dedi.

şimdi Bayram'dan sonra Oraya gidip ilk önce motor kulaklarını değiştireceğim sonucu burdan yazarım

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Motor kulakçıklarını bu kmdeki bir araç için değiştirmek mantıklı. Değiştirdikten sonra aracın eskisine göre çok daha sarsıntısız çalıştığını göreceksiniz. Şanzuman için belirttiğiniz gırç sesini keser mi bunu beraber göreceğiz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merhaba arkadaslar. Ayni problem beim aracimdada var ilk calistirmada 1den 2ye gecerken yapiyor.karapelit arkadas degismden sonraki bilgilerini buraya yazarmisin duzelirse bende degistireyim

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 yıl sonra ...

merhaba benzer sıkıntıyı yaşıyorum.araba ilk çalıştığında ilk harekette 2. vitesten 3.vitese geçerken benzer gıcırt diye bir ses yapıyor ve bunu aynı zamanda gaz pedalında da hıssedıyorum.aracı yenı aldım sayılır.aldığım kişi yenı sanzıman yağını değiştirmiş acaba sıkıntı nedir.yardımlarınızı bekliyorum.teşekkürler.bu arada aracım 2007 mazda 3 dyanımıc otomatık

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...