Jump to content

Gaz Kesme Sorunu (1999-2001)

opr
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

arkadaşlar aranıza yeni katıldım 99 323 sedan sahibiyim

fakat bir sorunum var belki burda anlayan yada daha önce yaşayan birileri olmuştur

aracımı alalı yaklaşık 10 ay oldu motorda sorun yoktu fakat geçen ay lpg taktırdım takan usta tecrübe sırsında aracın ani gaz kesmesi yaptığını bunun benz,ndede yaptığını söledi uzun uğraşlar sonucu benzindede olduğuna kara kıldık ancak benzinde hiç belli olmadığı için ben bu güne kadar anlayamadım zaten mazdayı pek iyi tanımıyorum

bu ani gas kesme  olayı özellikle 2000 3000 devir arası saniyelik bir olay lpg de bariz belli oluyor ama benzinde çok nadir yapıyor bunun nedeni nedir sizce

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 56
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• mazdamx-5

6

• halil_i

10

• opr

13

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

hakan abi gaz kesme dediğin olay tekleme gibi mi acaba eğer ki tekleme ise buji ve buji kablolarını bir kontrol ettir...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

halill sende burdasın  bütün act mazda takımı burda demek

adem usta başta sorun yok dedi şimdi üsteleyince bobinden olduğunu söledi ben anlamadım başka görüşlere ihtiyacım olucak bu sorun motor tekleme gibi yani araba devirlenirken tam zorlandığı sırada 2000 3000 devir arası ani anlık gazı kesiyo bu anlık oluyo genelde lpg de oluyo ama benzinde yaptığınıda gördük

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bence de bujilerin beslenmesiyle ilgili olabilir..

yani bobin diyosunuz doğrumudur banada mantıklı geldi aslında ama bilen birine henüz göstermedim malum bilende bilmeyende kafasna göre bişeyleri değiştirmeye kalkıyo hele hele servisler en kötüsü bu yüzden biraz bilgi toplayıp öyle baş vurucam servise

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

abi mazda adı nerde ben orda  ;)  dediğim gibi ilk önce buji ve kablolarına bakılmalı sonra ateşleme bobinine bakılmalı  O0

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

muhtemel olabilicekler : bobin,buji ,buji kablosu , (bnzin olsa benzin filitresi) hawa flitresi gaz teli kontrolu ... şu an kontrol edilmesi gereken aklıma gelenler

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

sağolun arkadaşlar bujiler çok eski diil ama sanırım 7000 civarı oldu önce onlardan başlığim değiştirmeye daha sonra kablo ve bobine geçeriz başka bir sebebi olamaz sanırım herkezin ortak fikri bu yönde oldu

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ben bu işten iyice sıkıldım arkadaşlar benzinde yapıyodu o kesmeyi dedim ama bu gün uğraştım hiç yapmadı kafası eserse yapıyo gibi durum var ortada ama lpg de hiç es geçmiyo sabit devamlı yapıyo tavsiye edebileceğiniz en iyi servis hangisi acaba birde araçta lpg dönüşümü olduğu için ilgelinirlermi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

abi yetkili servisler lpg var diye sallayabilir...

avrupa yakasında duruyorsa metaş,maslak merser var

anadolu yakasında koşoyolu merser, ikiler var

üyelerden birisi mutlaka kanka olmuştur ustabaşları ile önerebilcedkleri biri vardır  :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

halil lpg ile onların işi olmiycak sadece kontrol edicekler benzindede sorun varsa onu düzelticekler o düzelirse lpg dede düzelir umarım olmazsa artık iş lpg servisine kalıyor ne yaparlarsa yapsınlar

avrupa yakasında oturduğum için onlardan birine gidicem

ben birde bişey duydum ne kadar doğru bilmiyorum bizim arabalarda fabrikasyon bobin problemi olmuş garantinin çoktan bitmesine rağmen değiştiriyolarmış benim arabanın aynısından birinde vardı o değiştirmiş çok ilginç 9 yaşında araba

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bazı servisler araçta lpg olduğu için aracı servise hiç sokturmuyolar

maslak merser'e gidip ender abinin adını verirsen belki daha bir ilgilenebilirler  O0

değişim işini iyi niyet garantisinden yapabilirler bazı parçalarda bu olay olabiliyor

iyi niyet garantisi: kullanıcının herhangi bir şekilde arıza yaptıramayacağı ve de fabrikasyon bir hata varsa yapılır

en azından yurtdışında böyle ama bizde maksat para kazanmak olduğu için pek uygulanmıyor  ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

halil lpg ile onların işi olmiycak sadece kontrol edicekler benzindede sorun varsa onu düzelticekler o düzelirse lpg dede düzelir umarım olmazsa artık iş lpg servisine kalıyor ne yaparlarsa yapsınlar

avrupa yakasında oturduğum için onlardan birine gidicem

ben birde bişey duydum ne kadar doğru bilmiyorum bizim arabalarda fabrikasyon bobin problemi olmuş garantinin çoktan bitmesine rağmen değiştiriyolarmış benim arabanın aynısından birinde vardı o değiştirmiş çok ilginç 9 yaşında araba

Abicim yukardaki mesajımı okuduysan eğer söylemiştim;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...