Jump to content

1. Nesil Mazda 3 Hava Girişi Seçme Kolu Düğmesi Çalışmıyor

mahmutdemirok
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

hayırlı cumalar arkadaşlar,

1. Nesil Mazda 3 arac kullanmaktayım. hava girişi seçme kolu duğmesi devamlı yeşil yanıyor. Havayı devamlı dışarıdan alıyor, trafikte klimayı açınca aracın içerisi eksoz gazıyla doluyor. Diğer seçeneğe yani havayı içerden alma seçeneğine geçmiyor.

Tavsiyesi olan ve sorun yaşayan arkadaşların yardımlarını bekliyorum.

Teşekkur ederim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merhaba Mahmut,

Aşağıdaki görsellerde bahsettiğin butonu işaretledim. Bu butona basıldığında içerideki havayı devirdaim yapıyor olması gerekiyor normalde. Basıldığında da ışığı yanarak devreye girer. Sende ama sürekli bassam da basmasam da sürekli devrede ve yanıyor diyorsun..

Forumda sanki benzer bir sorun/problem okumuştum. Kanallarda içerisi/dışarısı bölmeye/perdeye bir şey sıkışmış olabilir deniliyordu. Konuyu bulursam paylaşırım..

5YWdjq.jpg

A3BmjX.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Siz halledebilir misiniz bilmiyorum. İç dış sirkülasyonu sağlayan servoda bir sıkıntı var gibi gözüküyor. O servonun çalışıp çalışmadığını kontrol etmek lazım. Onun için de torpido sökülecek ve göğüsün altına girip araştırmak gerekli. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

45 dakika önce, mahmutdemirok :

Teşekkur ederim. Servise gitmemek için baya direttim ama, servis yolu gözüktü o zaman :) 

Bir elektrikçi de bakabilir ama anlayan birisi olması lazım, yoksa konsolu söküp takarken sıkıntı yaşayabilirsin. En güzeli ve garantili olanı servis :) 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

51 dakika önce, mahmutdemirok :

Teşekkur ederim. Servise gitmemek için baya direttim ama, servis yolu gözüktü o zaman :) 

Şu sıralar %30 servis kampanyası indirimi varken yararlanabilirsin belki.. Umarım basit ve düşük maliyetli bir sorundur...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Forumda benzer bir konu var..Hava sirkülasyon tuşuna basıldığında ses-tıkırtı yapma olayı var....Orada nasıl sökülmesi gerektiği izah edilmiş.

@Mutlu Tekir şüpheli parça aşağıda ki parça mıdır ? 

Bahsi geçen konunun bağlantısını da paylaşıyorum.

B3E074061060W01

1. Eksi akü kablosunu ayırın.

2. Aşağıdaki parçaları sökün:

(1) Ön çamurluk plaka (Bkz ÖN Model plaka GİDERİLMESİ / MONTAJ .)
(2) Ön yan trim (Bkz ÖN YAN TRIM GİDERİLMESİ / MONTAJ .)
(3) Dekoratif panel (Bkz DEKORASYON PANELİ GİDERİLMESİ / MONTAJ .)
(4) Torpido gözü (Bkz torpido gözü GİDERİLMESİ / MONTAJ .)
(5) Araç navigasyon ünitesi (Bkz CAR-NAVİGASYON ÜNİTESİ SÖKME / MONTAJ .)

3. Şekilde gösterilen konuma Üfleç durumda kaydırın. (Bkz ÜFLEÇ MOTORU SÖKME .) (RHD)

4. tabloda belirtilen sırayla kaldırın.

LHD

B3E0740W003.png

RHD

B3E0740W4082.png

1
Hava girişi aktüatör konnektörü
2
Hava giriş aktüatör

5. Sökme işleminin tersi sırayla takın.

images.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aynen o parça İlhan abi.  Servise giderseniz işçilikte öperler. Aslında benim açtığım konuda torpido çıkarmayı anlattım. Orayı çıkarırsanız kontrol edebilirsiniz. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...