Jump to content

Bilgisayar İle İlgili Her şey

SafaTR
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Merhabalar

Mesleğim Makina Mühendisliği olmasına rağmen Bilgisayar ile de uzun süredir Profesyonel olarak ilgileniyorum. Bilgisayar Toplama,Donanım Tamiri,Yazılım,Yazılım Tavsiyesi,Notebook Tamiri gibi bilgisayar ile aklınıza gelebilecek her derde deva olmaya çalışırım.

Forumda böyle bir konu görmedim. Forumda ki abilerimin kardeşlerimin eğer bu tarz bir problemi oluyorsa yardımcı olayım dedim.

Keyifli Forumlar.. 

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hocam kendime agirlikli oyun icin bir kasa toplucam fakat anakart secimini neye göre yapmaliyim bu arada ekran haric 3500 tl butce ayirdim

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

4 saat önce, Mazda41 :

Hocam kendime agirlikli oyun icin bir kasa toplucam fakat anakart secimini neye göre yapmaliyim bu arada ekran haric 3500 tl butce ayirdim

Anakart işlemci ile bağlantılıdır. Kullanacağınız işlemciye göre anakart tercihi yaparsınız. Eğer siz bir sistem oluşturdu iseniz ben kontrol edeyim eksikleri gidereyim. 

Yada alternatif sistemler sunabilirim

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yakım zamanda bir arkadaşım oğlu için masa üstü pc almayı düşünüyordu. Tamamen oyun için donanıma sahip bir pc araştırmaya başladı. İlkin toplama bir pc düşündü.. Akabinde araştırdı, inceledi, sorguladı, fiyat aldı...Sonunda dövizin son dönemlerinde yükselmesinden ötürü absürt bir rakam çıktı karşısına.

Bir hafta sonuda Teknosa mı dedi Vatan bilgisayar mı dedi tam hatırlamıyorum..i7 işlemcili masa üstü bir pc kampanyaya girip, fiyatı düşünce.. Niyeti bozup gidip 9 taksitle-3 yıl garantili şekilde almış. 2400-2700 lira arası bir fiyat telafuz etmişti sanırım..Donanım olarakta oldukça bonkör bir makine idi. Ama şu an tek tek saymam hatırlamam mümkün değil.

Bura zaten vurgulamak istediğim şey..Artan kurdan ötürü, toplamak daha pahalıya gelebilir demek istiyorum. Hazır pc ler kampanya yakalandığında daha hesaplıya mal olabilir..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kampanyaları takip etmek lazım çünkü adam alırken dolar bu fiyat değildi , yine kâr ettiği icin ucuzdan verebiliyor . 2700'e oyun oynatacak makine zor ama :) bf1 10 gb'a yakın Ram yıyor, 970 ekran kartı ucu ucuna yetiyor . Ben toplarsam 10k gider [emoji1]

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Şuan 4000 Bin TL ile gayet şık bir kasa toplanabiliyor. 3-4 Sene Oyunları En iyi ayarlarda oynayabilecek. Ben hazır masaüstüler ile çok karşılaştım. (Eski Vatan çalışanıyım aynı zamanda )

Kağıt üzerinde çok bonkör gibi duruyorlar ama bileşen kaliteleri o kadar kötü arızaya çok meğilli oluyorlar. Tabi bu hep böyle olacak anlamına gelmiyor ama benim gördüğüm buydu. :D 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

4 saat önce, Mazda41 :

Ama bence biraz bekle yeni işlemciler ve anakartlar girecek 17 sinde şuankilerin fiyatı birazda olsa düşer. 1 üst donanımlar alırız.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Tamam hocam bekliyorum

Bir saat önce, SafaTR :

Ama bence biraz bekle yeni işlemciler ve anakartlar girecek 17 sinde şuankilerin fiyatı birazda olsa düşer. 1 üst donanımlar alırız.

Bizim yigenler oyun oynamak filan cok istiyor bende acer v17 nitro varda soğutucu da aldim isininca herhalde ekran karti fps dususleri yaşıyor gtx860m ekran karti ben topladimda cok kaba saba bise oldu forumlarda önerilere gore topladim

Musait oldugunuzda siz fare ve klavyesine kadar toplaya bilir misiniz:rolleyes:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, Mazda41 :

Tamam hocam bekliyorum

Bizim yigenler oyun oynamak filan cok istiyor bende acer v17 nitro varda soğutucu da aldim isininca herhalde ekran karti fps dususleri yaşıyor gtx860m ekran karti ben topladimda cok kaba saba bise oldu forumlarda önerilere gore topladim

Musait oldugunuzda siz fare ve klavyesine kadar toplaya bilir misiniz:rolleyes:

Tabi ki 3500 ( monitör hariç) aşmayalım mı? 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sadece internet' e girmek, foto yüklemek için dizüstü bir bilgisayar arıyorum

bulduğum seçenekler ise şunlar;

lenovo i3 işlemci 4 gb bellek, intel işlemci, 2 hız, 500 gb sabit disk 1649 tl ( aralık ayı fiyatı)

asus 4 gb bellek, 500 gb sabit,hız 1,7 1699 fiyat (aralık ayı fiyatı)

sanırım bu özellikler benim beklentilerimi karşılıyor. Profesyonel anlamda sizden gelecek seçenekler de mutlaka değerlendirilecektir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, Arman-1999 :

Sadece internet' e girmek, foto yüklemek için dizüstü bir bilgisayar arıyorum

bulduğum seçenekler ise şunlar;

lenovo i3 işlemci 4 gb bellek, intel işlemci, 2 hız, 500 gb sabit disk 1649 tl ( aralık ayı fiyatı)

asus 4 gb bellek, 500 gb sabit,hız 1,7 1699 fiyat (aralık ayı fiyatı)

sanırım bu özellikler benim beklentilerimi karşılıyor. Profesyonel anlamda sizden gelecek seçenekler de mutlaka değerlendirilecektir.

Birkaç model belirleyip hemen yazayım abim. Fiyat aralığın var mı? 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

mümkünse 2.000 tl yi geçmesin

Bir önce ki iletimde yazdığım gibi beklentilerim bir hayli düşük. Hatta data kart alarak seyahat ettiğim heryere de taşımak istiyorum. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Oyun konsolda oynanır arkadaşlar.  PS4 1200 TL , BF1 taş çatlasın 180 TL  alım çatır çatır oynayın, alınca da haber verin online oynayalım . Böyle bir konumuz da vardı ama kimse rağbet etmedi :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İlk ve tek topladığım bilgisayar 1999'da aldığım PC'ydi. Sonradan Mac'e geçtim, bildiğiniz gibi Mac'te toplama olayı yok. 2001'den bu yana iPad hariç hiç oyun oynamadım. O yüzden daha cok düşük enerji tüketimi, kablo karmaşasının olmadığı, ısınmayan, sessiz, ufak bilgisayarlar ilgimi çeker, nitekim 2 tane Mac mini bilgisayarım var. Fiyatları da cok uygun.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

O laptoplarda ufak fakat bence cok önemli sorun var: Enter tuşu yatay. Son yıllarda Lenovo dahil birçok üretici öyle yatay Enter tuşu yapmaya başladı. Gerekçesi ise estetik görüntü ve düşük maliyet olabilir ancak o şekilde klavyesi olan laptop u bana bedava verseler kullanmam. Benim tüm klavyeler ve laptop lar hepsinde enter tuşu dikey ve büyüktür, sağ serce parmağımla rahatlıkla basabiliyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 dakika önce, Revivo73 :

O laptoplarda ufak fakat bence cok önemli sorun var: Enter tuşu yatay. Son yıllarda Lenovo dahil birçok üretici öyle yatay Enter tuşu yapmaya başladı. Gerekçesi ise estetik görüntü ve düşük maliyet olabilir ancak o şekilde klavyesi olan laptop u bana bedava verseler kullanmam. Benim tüm klavyeler ve laptop lar hepsinde enter tuşu dikey ve büyüktür, sağ serce parmağımla rahatlıkla basabiliyorum.

Ultrabook kategorisinde maalesef öyle abi estetiklik. Ben Msi kullanıyorum Laptop olarak ondada ince uzun :D 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...