Jump to content

3. Nesil Mazda 3 AT Performansı Düşük Olmasına Rağmen Neden Çok Sattı?

speed
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

15 dakika önce, Mddemircan :

Otomatik araçlarda manuel moda alınca, yani kulakçıklarla vites değiştirirken performans manuel ile aynı oluyor mu acaba test eden oldu mu? Biraz karışık bir cümle oldu ama anlamışsınızdır siz.

Vites değişim performansı mı aracın performansı mı? Her ikisi de aynı... 0-100 deneyin ikisi de aynı çıkar. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

20 dakika önce, M.E.G :

Vites değişim performansı mı aracın performansı mı? Her ikisi de aynı... 0-100 deneyin ikisi de aynı çıkar. 

sanki vites geçişleri daha gecikmeli gibi mustafa, ne dersin?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

21 dakika önce, Mehmet Özdemir :

sanki vites geçişleri daha gecikmeli gibi mustafa, ne dersin?

Aynı adminim gazı dibine kadar bastığın an şanzıman da aheste çalışmaktan vazgeçiyor :) 

Hatta yeni skyactivlerde otomatikte 6600 devirde vites atıyor. Manuelde 6500 de kesiciye giriyor. Bana öyle geldi ya da. Tam emin olmak için denerim bi ara.

2. Nesil mazda3 te otomatikte 6500 devirde vites atıyor. Manuel modda 6800 devire kadar gidiyor. Yeni nesilde manuel mod daha korumalı gibi geldi bana.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 saat önce, Mddemircan :

Otomatik araçlarda manuel moda alınca, yani kulakçıklarla vites değiştirirken performans manuel ile aynı oluyor mu acaba test eden oldu mu? Biraz karışık bir cümle oldu ama anlamışsınızdır siz.

Mazda'larda öyle bir durum yok.  SkyAt biraz yavaş değişim yapıyor bunun yanında motorun torkunu fazla emiyor bence. Tork konvertörlülerin genel durumu bu ama daha iyi örnekleri var.

Tabi manuel ile yakın performans sunan tork konvertörlü şanzımanlar da var. Aisin ve ZF  ve 7g tronic plus gibi.

ZF yapısı gereği ön çeker binek otolara konulamıyor . 

Fakat Aisin her geçen gün daha da popülerleşiyor. Volvo, PSA ve Ssyang Yong şuan bildiğim kullanıcılar

Genellikle manuele yakın ve hatta daha iyi performansı çift kavramalılar sunuyor. DSG, DCT vb. PDK deseniz manuelden de daha iyi sunuyor. Bu şanzımanların yeni nesillerinde arızalar giderildi; fakat aşırı hor kullanıma yine de çok dayanıklı değiller. +haliyle arazi kullanımına da. Çift kavramalılarda En hızlı manuelden de daha hızlı vites değişimi ve  yüksek vites dişlisi sayısı sayesinde manuele göre kısa vites oranları hızlanmayı etkiliyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

13 saat önce, AreY :

1. nesil skyactive motoru otomatik almam.

2. nesil skyactive motorlu yeni kasaları bekliyorum. Performans olarak daha iyi olacağı ve daha az yakacağından bahsediliyor, onu otomatik alabilirim 8)

Performans vasat olursa

Örneğin MT 9.4 sn AT 10.9 sn olursa

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 8 ay sonra ...
15.02.2017 at 18:11, Leanback :

Bende otomatik kullanmama rağmen her zaman manueli tercih ederim (ki performansla alakası yok keyifle ilgisi var bu tercihimin), bu araba biraz hem zorunluluktan hemde power donanım istediğim için otomatik oldu ama benim anlamadığım şey şu, manueli alıp 1.2 tsi'ı geçince ne oldu? 1.2 tsi giden bir araba mı, 1.4 tsi giden mi bir araba mı? Bunlar birbirini milim milim geçse ne olacak, geçmese ne olacak, yanlış anlaşılmak istemem derdim kimin ne yaptığını sorgulamak değil de, bunlar zerre performans aracı değil ki bu kadar kıyaslanıyor bu forumda anlamak gerçekten güç.

Başka konulara da yazdım, çok daha güçlü bir aracım da var ama Mazda ile ciddi riskler almadan, pıtır pıtır kendi çapımda F1 vitesle gazlamak bana çok keyif verdi. İlk defa göstergeyi göz ucuyla yoklamak ve anlamadan saçma sapan hızlara çıkıp fren yapmak zorunda kalmadım, gazlarken rahat rahat göstergeye de, etrafa da sağa sola motorun devrine bakabiliyorum :) genelde manuele alıp, sürekli bas çek yaparak motorun direkt gaz tepkisini hissediyorum, canım isteyince yüksek devirde tutuyorum, performans değil ama deneyimi keyif veriyor. Bu araçların eksikliği performans vs değil, sakin sürücüler için tork eksiği var ve en ufak eğimlerde vites küçültüyorlar, araba yüklüyken çekiş çok zayıf. Yoksa minik tsi geçmiş, tdci geçmiş bu hepsi eşşeğin önde gideni araçlarda kimin geçtiğine önem veriyorsa bir kişi, hayatında fena halde performans arabası yokluğu çekmiş, ciddi manada yürüyen araba nedir bilmiyor demektir.

2 sn ye yakın fark rampalarda tork da çok belli eder

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...