Jump to content

LPG den Dolayı Eriyen Sübapları Değiştirmek için Usta Tavsiyesi

PeLiKaN
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Bir saat önce, Fotifoti :

- Araç hiç soguk iklimde kullandı mı?
- çalıştırırken zorlanıyor mu?
- rölantide titreme var mi?

soğuk iklimde kullandım , çalışırken en küçük bir zorlanma yok , rolantide titreme var ama çok hafif , aracı bilen anlar sadece o titremeyi..3 tane çok belirgin sıkıntısı var  1- yokuşlarda (özellikle arabada 4 kişiysek ) çok zorlanıyo çekmiyor  2 - zor hızlanıyor    3 - aracı zorlarsam eğer motordan yanık yağ yada balata kokusu geliyor

Bir saat önce, quiteguide :

Herhangi bir arıza lambası yaktı mı araç?

yok hacım hiç arıza ışığı yanmadı .. Bizim klasik sorunumuz olan uzun süre LPG kullanımında arıza ışığı yanıyo ama 3-5 km benzinde kullanınca sönüyo .. Bunun dışında ışık hiç yanmadı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Oncelikle geçmiş olsun. Benim de 1.5 yıl önce arabamı aldığımda bu sorun vardı. Sabahları 3 marsta çalışıyor yokuşta ikide bir vites düşürüyor cikamiyor ve titreme yapıyordu. Servise gittim subaplar yanmış dedi. 1750-2500 arasi tutar dedi. Muhtemelen 2500 tutacaktı ☺ reno özel servisi olan arkadaşa gittim tüm subapları değistirerek 1000 liraya yaptı canavar gibi oldu. Uzerinden 30 bin kilometre geçti sıkıntı yok şükür. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 dakika önce, PeLiKaN :

soğuk iklimde kullandım , çalışırken en küçük bir zorlanma yok , rolantide titreme var ama çok hafif , aracı bilen anlar sadece o titremeyi..3 tane çok belirgin sıkıntısı var  1- yokuşlarda (özellikle arabada 4 kişiysek ) çok zorlanıyo çekmiyor  2 - zor hızlanıyor    3 - aracı zorlarsam eğer motordan yanık yağ yada balata kokusu geliyor

yok hacım hiç arıza ışığı yanmadı .. Bizim klasik sorunumuz olan uzun süre LPG kullanımında arıza ışığı yanıyo ama 3-5 km benzinde kullanınca sönüyo .. Bunun dışında ışık hiç yanmadı.

43 k LPG kullanıyorum, sadece bir kere P0171 arıza kodu ile karşılaştım (dediğin gibi araç yokuşta çekmiyordu, gaz yemiyordu) onu da, aracı 100 km kadar benzinde kullandıktan sonra, LTFT ve STFT verilerine göre gaz ayarı yaptırınca çözdük.

Gaz ayarın bozulmuşa benziyor abicim senin, kiti taktırdığın yerde araç yükteyken/hareket halinde ayar yaptır, hatta %3-5 fazla açsın gazı, benzine göre. 

Lpg filtresine baktır bu arada, pompanın basıncını felan da kontrol etsinler.

Bir de yağı 5-30 kullanma, 0-40 new life koy. 

Mobil Super Fe 5W/30 kullanmıştım bir ara, dediğin gibi içeriye yanık yağ kokusu geliyordu.

Son bir şey bu 500 kmlik yolculugu deniz seviyesinden yükseklere yaptıysanız %5-10 güç düşmesi gayet doğal.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 saat önce, quiteguide :

43 k LPG kullanıyorum, sadece bir kere P0171 arıza kodu ile karşılaştım (dediğin gibi araç yokuşta çekmiyordu, gaz yemiyordu) onu da, aracı 100 km kadar benzinde kullandıktan sonra, LTFT ve STFT verilerine göre gaz ayarı yaptırınca çözdük.

Gaz ayarın bozulmuşa benziyor abicim senin, kiti taktırdığın yerde araç yükteyken/hareket halinde ayar yaptır, hatta %3-5 fazla açsın gazı, benzine göre. 

Lpg filtresine baktır bu arada, pompanın basıncını felan da kontrol etsinler.

Bir de yağı 5-30 kullanma, 0-40 new life koy. 

Mobil Super Fe 5W/30 kullanmıştım bir ara, dediğin gibi içeriye yanık yağ kokusu geliyordu.

Son bir şey bu 500 kmlik yolculugu deniz seviyesinden yükseklere yaptıysanız %5-10 güç düşmesi gayet doğal.

ihtimaller çoğaldığı zaman ne yapması gerektiğini bilemiyor insan. Bu akşam honda servisi olan bi yakınıma götüreceğim aracı , eğer sübaplardan ya da  motorla alakalı sıkıntı yaşamıyosam , ümraniye atiker - candan a uğrayayım artık.  Valla kafam patates oldu açıkcası

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, quiteguide :

bence ilk önce aracı benzine al benzinde kullan bir kaç gün, sonra da lpg ayarı.

Benzin de nispeten biraz daha atak ama benzinde kullanırken de var aynı sıkıntı malesef.akşam servisle görüştükten sonra tekrar yazacağım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

30 dakika önce, PeLiKaN :

Benzin de nispeten biraz daha atak ama benzinde kullanırken de var aynı sıkıntı malesef.akşam servisle görüştükten sonra tekrar yazacağım.

Kompresyon testi yaptıracağını umut ederek aşağıdaki tabloyu paylaşıyorum. İnşallah buradan kötü bir sonuç çıkmaz, daha basit bir problemdir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, Burak :

Kompresyon testi yaptıracağını umut ederek aşağıdaki tabloyu paylaşıyorum. İnşallah buradan kötü bir sonuç çıkmaz, daha basit bir problemdir.

valla ben de öyle umut ediyorum Burak abi .. Bu arada kompresyon testini nerede yaptırdığım farkeder mi ??

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 dakika önce, PeLiKaN :

valla ben de öyle umut ediyorum Burak abi .. Bu arada kompresyon testini nerede yaptırdığım farkeder mi ??

Etmez. Yeter ki ne yaptığını bilsin 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 saat önce, Burak :

Doğru ya akşam vaktin olursa gel hem sohbet eder hem de bakarız ;) @PeLiKaN

akşam işim erken biter yada usta araç kalsın demezse direkt oradayım :))

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bizim araçların sıkıntısı bu, kışın Lpg kullanmayacaksın :) ben Elazığ'da 60k gittim, Eskişehir'e geldim 80k da sübaplar bitti. Önce Titreme, güç kaybı , sonra zor çalışma en son da Elazığ'a yola çıktım araç yokuşlarda 60'ı geçmemeye başladı [emoji1] zor gittim , dönemedim Elazığ'da Muğla'dan gelen parçalarla yaptık. Orjinali de yan sanayisi de bozuluyor . O yüzden yan sanayi tavsiye ederim boşa para harcama. Muhtemelen senin subaplar bitmiş , boşuna usta usta gezme :) ben gezdim sen gezme [emoji12]
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Thursday, May 25, 2017 at 10:40, PeLiKaN :

yok hacım hiç arıza ışığı yanmadı .. Bizim klasik sorunumuz olan uzun süre LPG kullanımında arıza ışığı yanıyo ama 3-5 km benzinde kullanınca sönüyo ..

Lpg den arıza ışığı yanmaz,   yanlış giden birşeyler vardır, yapamamışlardir. 

Ayrıca buluşmaya getirmedin ki Bakalım... 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

4 saat önce, Zealot :

Lpg den arıza ışığı yanmaz,   yanlış giden birşeyler vardır, yapamamışlardir. 

Ayrıca buluşmaya getirmedin ki Bakalım... 

Bu araç LPG kaynaklı bir sebepten fakir karisimda görünüyor. Benzine alınca stft %+25 in altına iniyor haliyle de arıza ışığı sönüyor.

20k da mazdanin subap yakması markaya hakaret olur.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu araç LPG kaynaklı bir sebepten fakir karisimda görünüyor. Benzine alınca stft %+25 in altına iniyor haliyle de arıza ışığı sönüyor.

LPG'nin marifeti markanın değil . Çok soguk yerlerde oturup, yanlış ayarla kullanılırsa mümkün . Daha önce gördük Erzurum'da , bende de Eskişehir'de oldu
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Tamam gaz ayari %20 kısık.

Motor benzin sanıp %20 açıyor benzini.

Gaz da onu taklit edip %20 açıyor gazı.

Anlık olarak %30 a çıkarsa lamba yakıyor..  (sanırım 28 de yakıyordu)

Gazı %25 açarsın,  birdaha ömrü boyunca yanmaz. Bu kadar. + - 5 gezer.  

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Tamam gaz ayari %20 kısık.

Motor benzin sanıp %20 açıyor benzini.

Gaz da onu taklit edip %20 açıyor gazı.

Anlık olarak %30 a çıkarsa lamba yakıyor..  (sanırım 28 de yakıyordu)

Gazı %25 açarsın,  birdaha ömrü boyunca yanmaz. Bu kadar. + - 5 gezer.  

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...