Jump to content

Cezalara E-İndirim

Ali
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Vatandaş artık cezaları anında öğrenecek. Bu sayede erken ödeme indirimlerini kaçırmayacak, faizden kurtulacak.

Çoğu vatandaş, cezadan geç haberdar olduğu için yüzde 25'lik indirim imkanını kaçırıyor, faiz yüküyle karşılaşıyo

Yürürlüğe giren yeni yapılandırma yasası ile e-Tebligat uygulamasının kapsamı genişletildi. Maliye Bakanlığı, tüm cezaların e-Tebligat sisteminde görülmesi için kamu idareleri ile protokoller yapacak. Trafik ve Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) cezaları gibi idari para cezaları vatandaşa elektronik ortamda gönderilecek.

Takvim'in haberine göre, Gümrük İdaresi ile SGK'nın tebligatları da e-Tebligat sistemi üzerinden yapılacak. Böylece hem vatandaşlar hızlı ve güvenli şekilde tebligatlarını alabilecek, mağduriyetler ortadan kalkacak hem de kamu idareleri posta masrafından kurtulacak. Vatandaşın en fazla şikayeti, trafik cezalarından geliyor. Çoğu vatandaş, cezadan geç haberdar olduğu için yüzde 25'lik indirim imkanını kaçırıyor, faiz yüküyle karşılaşıyor. Yeni sistemle bu sıkıntı sona erecek..

Kaynak : http://www.otohaber.com.tr/haberler/piyasa/2017/06/06/cezalara-e-indirim?paging=2

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Böyle tebligat gerek olduğunu sanmıyorum. 10 günde 1 e devlet emniyet araç plakasını yazılan ceza sorgulama yapılırsa ceza yiyip yemediğini öğrenirsiniz. 

Gece 1 de mobil radardan yedim, sabah 10 da sorgulayınca öğrendim, öğlen 12 de de ödedim. :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 saat önce, Burak :

e-Tebligat sistemi tam olarak nedir ? Nasıl çalışır bilen var mı ?

e devlet sitesinde yeni bir uygulama. 

gelir idaresi altında çıkıyor. vergiyle ilgili tüm sorgulamaları yapabiliyorsunuz.

Amacı vergi dairesine online ulaşmak. uygulamaya girince zaten sizi vergi dairesi sitesine yönlendiriyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 dakika önce, seriatsu :

e devlet sitesinde yeni bir uygulama. 

gelir idaresi altında çıkıyor. vergiyle ilgili tüm sorgulamaları yapabiliyorsunuz.

Amacı vergi dairesine online ulaşmak. uygulamaya girince zaten sizi vergi dairesi sitesine yönlendiriyor.

Gidince bir başvuru formu çıktı. Önce başvurmak mı gerekiyor? 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

23 saat önce, Burak :

e-Tebligat sistemi tam olarak nedir ? Nasıl çalışır bilen var mı ?

E-Tebligat nedir ?

Yaklaşık kurumsal olarak 2 yıldır kullanıyorum. Ama E-Tebligat öncesinde KEP adresi zorunluluğu var. Yani E-Tebligatı kullanmak için öncelikle KEP adresi almak gerekiyor. Tabi bu KEP adres zorunluluğu bireyler için zorunlu kılınır mı bilmiyorum.

Kep adresinden başlayalım önce;

Açılımı Kayıtlı Elektronik Posta. Yasal olarak geçerli ve güvenli bir e-posta hesabıdır. Kurumlarda KEP+E-İmza+Zaman Damgası= Bir elektronik postanın iletildiğini garanti altına almayı, gönderen ve alan tarafların kim olduklarının bilinmesini, gönderilen iletinin ne olduğunun, içeriğinin başkalarınca değiştirilmediğinin ve gönderim zamanının kesin olarak tespit edilmesini sağlamaktadır. KEP, elektronik posta yoluyla yasal geçerli ve teknik olarak güvenli bir şekilde e-belge paylaşımını sağlayabilen ve bu işlemlerle ilgili kesin delil sağlayabilen tek araçtır.

Tekrar E-Tebligata gelirsek. Size eski usul PTT yolu ile gönderilen, Maliye, Mahkeme-İcra, Trafik Cezası vs yazıları artık sizin devlette kayıtlı olan e-posta hesabınıza geliyor. Tıpkı elden teslim aldığınız gibi, e-posta size gönderildikten sonra. Yasal olarak 7-15 gün süreyle itiraz süreniz oluyor. Amaç PTT ve kağıt yükünü kaldırarak, işleme hız kazandırmak..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...