Jump to content

2009 Mazda RX-8 40. Yıl Özel Seri Aranıyor

Tunahan03

Tavsiye Edilen Mesajlar

• Yanıt 48
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt
23 dakika önce, Revivo73 :

örneğin benim lastikler de yaklaşık 5 yıllık fakat az km yapıp zorlamadığım için yeni gibi , diş aralıkları net ve hava basıncını koruyor.

Lastiğin bir hamur ömrü var ki genelde 3 yıl civarı diye biliyorum. Onu geçtikten sonra isterse ilk günkü gibi olsun yol tutuşunda azalma olacaktır. Önemli olan da zaten nasıl göründüğünden ziyade ne kadar yol tuttuğu..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, SweepeR :

benimki 40. yıl diye söylemiyorum ama amortisör ve alkantra farkı için bile 40. yıl değer :)

Sunroof var mı sunroof?  : ) Bilstein amortisör iyi fakat aradaki yol tutuş farkı 10% mu, değil yani olmasa da olur. Alkantra bence de konforlu ve güzel birşey ama RX-8'in klasik deri tasarımı da çok güzel, şu resimdeki kızla birgün buluştuk, kırmızı siyah deri tasarımından etkilenmiş olmalı ki sonra böyle giyindi : )

@Burak evet fakat lastiğin marka ve tipi ve nasıl kullanıldığı çok önemli, good year UG8 yumuşak tip lastik yol tutuşu ve durumu 3sene içinde değiştirmeye gerek bırakmayacak kadar iyi.

@Tunahan03  temiz araç ucuza olur mu hiç : ) Uygun  fiyatta bakıyorsan çok uygun fiyata 40. yıl serisi de S2 serisi de var istersen , heh he : )

DSC06879_800.JPG

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

aslında öyle değil, 40. yıla uyan çok amortisör var. Standart diye geçen 1 çeşit, sport diye geçen 2 çeşit ve hard olarak geçen 1 çeşit (beni araçtaki). Zaten R3 ler ile aynı amortisörler olduğundan stok maliyeti de değişmeyecektir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

R3 'ün de kullanması çok şey değiştirmez cunku Series I le karşılaştırıldığında R3 te az sayıda, diğer RX-8 forumunda tecrübeli R3 kullanıcısı arkadaş sandık motor fiyatlarını ilettiğinde R3 motorunun fiyatı S1'in yaklaşık 2 katıydı, aynı katsayı R3 'ün kullandığı amortisör için de geçerli olabilir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

5 saat önce, Revivo73 :

örneğin benim lastikler de yaklaşık 5 yıllık fakat az km yapıp zorlamadığım için yeni gibi , diş aralıkları net ve hava basıncını koruyor.

Ozon ve ultraviyole ışınları araba lastiğine etki yaparak çabuk aşınmasına yol açar.   Kauçuğunun uzun hidrokarbon zinciri, ultraviole ışınlarına maruz kalınca kısalır. Kısalınca lastik esnekliğini kaybeder ve eskime başlar. Lastik üreticileri bu etkileri azaltmak için wax bazlı koruyucuları lastik hamuru hazırlanışı esnasında kullanırlar. Siz lastiklerinizi ne kadar iyi kullanırsanız kullanın ,bünyedeki wax bazlı koruyucuların çözülmesi ile lastik eskir ve kendisinden beklenen özelliklerde azalma olur. Ham silikon yağlar, lastik bünyesindeki söz konusu koruyucuların çözülmesinde başı çekerler. O nedenle silikon bazlı yağların lastikle temasından kaçınmak gerekir. Araba yıkayanların lastikleri parlatmak için kulandıkları yağlara da dikkat etmekte fayda var. Kısacası dişler eskimese de postür bozulmasa da lastik eskir. Bence kapalı alanda tutulmayan araçların lastikleri iki yıldan sonra özelliklerini kaybetmeye başlar. Kullanılmasına kullanılır fakat yol tutuş bir gün çok lazım olabilir.

Selamlar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

yok abi..  revivo'nun rx8 =  düz dünyanın en temizi.  en iyi yol tutanı. en optimumu..  lastikleri en iyisi..  koltukları en konforlusu. en sunroof'lusu . sıfırı gelirse bile iyi değil.. r3 desen :  olmamış.  40. yıl mı: zaten gereksiz.  billstein ların tee allah belasını versin..   la fotoğrafta arabanın önünde duran  kız bile en güzel kız. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, Zealot :

yok abi..  revivo'nun rx8 =  düz dünyanın en temizi.  en iyi yol tutanı. en optimumu..  lastikleri en iyisi..  koltukları en konforlusu. en sunroof'lusu . sıfırı gelirse bile iyi değil.. r3 desen :  olmamış.  40. yıl mı: zaten gereksiz.  billstein ların tee allah belasını versin..   la fotoğrafta arabanın önünde duran  kız bile en güzel kız. 

Bir kusur bulmanın vakti geldi o halde. Koltukların boyası çıkıyor mesela :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

50 dakika önce, Arabalar :

Ozon ve ultraviyole ışınları araba lastiğine etki yaparak çabuk aşınmasına yol açar.   Kauçuğunun uzun hidrokarbon zinciri, ultraviole ışınlarına maruz kalınca kısalır. Kısalınca lastik esnekliğini kaybeder ve eskime başlar. Lastik üreticileri bu etkileri azaltmak için wax bazlı koruyucuları lastik hamuru hazırlanışı esnasında kullanırlar. Siz lastiklerinizi ne kadar iyi kullanırsanız kullanın ,bünyedeki wax bazlı koruyucuların çözülmesi ile lastik eskir ve kendisinden beklenen özelliklerde azalma olur. Ham silikon yağlar, lastik bünyesindeki söz konusu koruyucuların çözülmesinde başı çekerler. O nedenle silikon bazlı yağların lastikle temasından kaçınmak gerekir. Araba yıkayanların lastikleri parlatmak için kulandıkları yağlara da dikkat etmekte fayda var. Kısacası dişler eskimese de postür bozulmasa da lastik eskir. Bence kapalı alanda tutulmayan araçların lastikleri iki yıldan sonra özelliklerini kaybetmeye başlar. Kullanılmasına kullanılır fakat yol tutuş bir gün çok lazım olabilir.

Selamlar.

Çok güzel gönderi. Fakat benim arabayı güneşli günlerde gölgede dahi bırakmıyorum cunku artık sene boyu kapalı otoparkta tutuyorum! Aslında bunu araba güneşten korunsun diye çok düşünmemden ziyade mahalledeki süper bencil insanlardan bana parkedecek yer kalmaması dolayısıyla yarı-zorunlu olarak yapıyorum. Hiç güneş görmediği ve gözlerden uzakta durduğu için ödediğim otopark parası neyse ki o kadar koymuyor  ancak yine de arasıra bazen evimin önünde bahçemde de parketme  güneşlendirmek ben de isterdim ; fakat bencillik yarışmasında ilk 3 ilk 10 dereceye girecek tiplerle papaz olmak istemiyorum, şimdilik...

Benim lastiklleri yıkarken kullandığım temizleyici tektir: Jöle arap sabunu plastik ve lastik aksam temizliğinde kraldır.

43 dakika önce, Zealot :

Yok be o kadar da değil : ) Yukarda ilanı verdiğim RX-8 benimkinden de temiz örneğin. R3 ile karşılaştırmada ise başka kriterler devreye giriyor. Bugün en hor kullanılmış Series I, R3'ten daha cok kendisine baktırır. tabi ki herkes Rx-8'i kendisine bakılması için almıyor, ancak bu kategorideki araçta o önemli. Salt performans ve spor için RX-8 alıp kullananlar hariç tüm Rx-8 sahipleri için azveya çok önemli bir kriter o. 40.y S1 ile birebir aynı kasaya dolayısıyla S1 ile aynı cazibeye sahip o yüzden 40.y için herhangi bir lafım olmaz, ancak 40.y ve R3 tamamen ayrı şeyler, r3 ile birlikte irili ufaklı geliştirmeler falan için 'gereksiz' diyorum Bunun sadece şahsi bakış açısı old hatırlatmakta fayda var. Bu bağlamda R3'ün bence tek gerçek artısı teybinin mp3 destekli olması, cunku cok büyük müzik arşivim var, sadece CD yetmiyor. onun dışında bir istisna hariç diğer herşey gereksiz, o istisna da motor soğukken çipin 5bin devir üstüne izin vermemesi o baya isabetli değişiklik fakat motoru bilen kişi için o da gereksiz. Series I ve 40y. R3 konusunda benim cok konuşmama da gerek yok, rakamlar konuşsun biraz:

Toplam Rx-8 satışları

03-07 Series-I production = 166,900

08-12 Series-II production= 026,194 (08 model, 40.y serisini de kapsıyor)

Total = 193,094

Yani Series I RX-8, 40.y ve R3 sayısını her türlü nakavt ediyor, güreşçiler havaya kaldırıp şöyle bir döndürüp sırtı yere yapıştırarak nakavt eder ya öyle havada karada nakavt.  R3 Series I'in 6,5'ta 1'i kadar üretilmiş. İşte o yüzden  stok maliyeti yüksek bir model pardon model değil, makyajlı kasa heh he : )

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

hatasiz tertemiz
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mazda-hatasiz-tertemiz-445591146/detay

km 107 bin çok mu iyi binmiş yoksa patlamak üzere mi bilemedim yani bu km de rx8 alınır mı?  Ya rx8 almak ne kadar zor bi iş kafamda deli sorular bu da mı 40. Yıl değil acaba siyah olunca dedim değilmi ki

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Araç 40.y  cunku koltuk ve döşemeler alkantra. jantlar orj. 40.y değil. Parlatma işleminden çıktığı gibi cekilmiş resimler amaç alıcıya güzel görünmek. km'ye gelince, o sadece bir rakam ve sadece ilk sahibinden alıyorken verilen km büyük ihtimalle doğrudur onun haricinde her türlü manipülasyona açık konu. km sayacından cok sahip sayacına bak, kaçıncı sahibinden araştır.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bunu ben de görmüştüm, tanıdık dahil hangi arabayı alırsan al ekspertiz yapılması şart. Orada çıkacaklara göre aracı değerlendirmek lazım. Ön koltuktaki şeyi anlayamadım, acaba zarar mı görmüş yoksa bir şey mi konulmuş.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

11 saat önce, SweepeR :

Bunu ben de görmüştüm, tanıdık dahil hangi arabayı alırsan al ekspertiz yapılması şart. Orada çıkacaklara göre aracı değerlendirmek lazım. Ön koltuktaki şeyi anlayamadım, acaba zarar mı görmüş yoksa bir şey mi konulmuş.

Önkoltukta görünen siyah şey deri anahtarlık gibi birşey olmalı. Ancak koltuğun açık bej alkantra kısımları biraz fazla kirli görünüyor.

11 saat önce, Uluç Pulat :

90. Yil ile bizimkiler arasinda ne farklar var acaba 53500 yazdimda ben iyimi yazdim acaba @Revivo73

Aracın değerini alıcısı belirler. 53,5 veren varsa değeri odur. O kadar veren yoksa ve satmaktan vazgeçersen değeri yine odur cunku sen kullanmaya karar vermişsindir... Ancak 53,5 veren cıkmayıp fiyatı indirdin diyelim hangi değerden satıldıysa değeri odur.

Bu arada senin bu araba bizim Bursa'yı kısa süre ziyaret eden RX-8, şimdi fark ettim. Geçen Haziran'da 103bin km'deydi şimdi 105.900km. Ve şanzumanı R3 şanzumanıydı yani geri vitese takarken sol yukarı çekilen tipte. İstanbul'dan bir arkadaş 52bin TL civarından alacaktı fakat sonradan vazgeçti.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Evet 103 binde rektefiye olmus ve guzel yapilmis ekrem ustada sasirdi normalde bursada yapilmis araclar hic boyle olmuyo dedi evet sol yukari geciyo sizde oyle degilmiki baska nereye koyulcak biraz beni aydinlatirsan sevinirim abi ben pek bilgili degilim senin kadar :) bu sene nisan yapicam yoksa hayatta satmam zaten rx8 farkli bir dunyaymis

Birde bizim fatih abinin midnightblue aracida boyle geri vitese geciyodu 

@Revivo73 5 ilerimi abi seninki onlar sag arkada diye biliyodum ben

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, Revivo73 :

Önkoltukta görünen siyah şey deri anahtarlık gibi birşey olmalı. Ancak koltuğun açık bej alkantra kısımları biraz fazla kirli görünüyor

Aslında koltuk açık bej değil de gümüş gri, o yüzden kirli gibi görünüyor. Bir de alkantra sunni süet gibi bir şey olduğundan üzerinde mikro tüyler var. Elinizi bir tarafa doğru kaydırdığınızda renk koyulaşıyor, kirli gibi görünüyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arşivlendi

Bu konu arşivlendi ve yorumlara kapatıldı

• Yeni Oluştur...