Jump to content

Sağır motor ne demek?

greypratica
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

• Yanıt 52
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Burak

5

• halil_i

5

• greypratica

15

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Gönderilen Fotoğraflar

• 3 hafta sonra ...

şakir in sagırlığı giderildi ;)kadir in sayesinde olayı çözdük ;Darabanın tevzi makarası distrübör kapağı degişip avans ayarı cekildi ve olay sonuclandı.hatta 0-100 denemesi bile yaptık durum süper ve ötesi  O0

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bide ben fazla yüklenmiyordum arabaya yüksek devirde yüklenince  bayagı ii topluyor araca kendini.. ender ve kadirin tavsiyelerini uygulayınca bayagı farketti

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 ay sonra ...

Practicalar gercektende gidiyormuş :)  ama yüksek sürati tabiki tavsiye etmiyoruz :)dün izmit e mustafalara giderken düz yolda bir ara ibre sanırım 188km gibi bir hıza ulastı...aracın fabrika verisi doğru hatırlıyor isem 178km yani diyeceğim aracın ayarları doğru olduktan sonra ve bakımı düzgün bir şekilde yapıldıktan sonra istenilen değerlere ulasabiliyormuş  ve netice olarak sağır motor denilen şeyinde hurafe olduğu  anlaşıldı :)

post-422-141695266696_thumb.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest mustafa_g

ben çarşıdan otoban çıkışına gidene kadar, faruk dilovasından izmite gelmiş. dedim herhalde bu uçakla geliyor herhalde. meğer adam yer uçağıyla geliyormuş da haberim yok :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

biz arabayı bi bayandan aldık araç 106 bınde ve biz ikinci sahibiyiz.bizden once arabayı kullanan bayan bellıkı 5nci vitese hiç takmamış.resmen 5nci vitese geçirirken daha once cok az kullanılmış oldugu anlaşılıyor.dün arabayla 150 160 civarlarına kadar çıktık araba çok sağır alışmış resmen ilk zamanlarda gitmiyordu şimdi ise gitmeyi bırakın motorun sesi bile değişti.

sonuç olarak uzun süreli kullanımda sürekli olarak çok yavaş gittiğiniz durumda araba sağırlaşabilir..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

motor normalde sağır değilse bile,3-5 ay düşük devirlerde kullanıldığında sağırlaşmaya başlıyor.bizim motorlar genelde 1.8-2.0 yani büyük ve güçlü bu yüzden daha önce bana verilen bir tavsiyeyi sizlere sunmak istiyorum,ilk 4 vitesi 3000 de değilde 3500 devirde değiştirmeniz.ama ilk 4.4ten sonra 5 te zaten güç değil,arabayı rahatlatmak istenildiği için 4ten 5 e atarken 3000 kafi geliyor.

bu şekildeki kullanımla hem yakıt yakışı düşüyor,hemde motor ömrü uzuyor.ömrünü bilmiyorum fakat yakıt düşüyor,sebebiyse örnek olarak 1.viteste 3000de değiştirdiğinde 2 de devir 2300lere falan düşüyo,motorun toplaması için gaza daha fazla basıyosun ve efektif bi yanma olmadan direk eksoz oluyo,aynı işlem 2-3-4de de olunca yakıt artıyor.

ama 3500de değiştirdiğinde devir 2700lere falan düşüyo ve gaza ufak bi dokunuşla 3000devire tırmanıyo araç bu yüzdende çig yakıt eksozdan çıkmamış oluyor...

ben denedim gerçekten bende böyle,uzun yolda da 3500de daha az yakıyor!

ama 3500den sonrası biraz üzebilir yakıt açısından :)

MUHABBETLE...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

motor normalde sağır değilse bile,3-5 ay düşük devirlerde kullanıldığında sağırlaşmaya başlıyor.bizim motorlar genelde 1.8-2.0 yani büyük ve güçlü bu yüzden daha önce bana verilen bir tavsiyeyi sizlere sunmak istiyorum,ilk 4 vitesi 3000 de değilde 3500 devirde değiştirmeniz.ama ilk 4.4ten sonra 5 te zaten güç değil,arabayı rahatlatmak istenildiği için 4ten 5 e atarken 3000 kafi geliyor.

bu şekildeki kullanımla hem yakıt yakışı düşüyor,hemde motor ömrü uzuyor.ömrünü bilmiyorum fakat yakıt düşüyor,sebebiyse örnek olarak 1.viteste 3000de değiştirdiğinde 2 de devir 2300lere falan düşüyo,motorun toplaması için gaza daha fazla basıyosun ve efektif bi yanma olmadan direk egzost oluyo,aynı işlem 2-3-4de de olunca yakıt artıyor.

ama 3500de değiştirdiğinde devir 2700lere falan düşüyo ve gaza ufak bi dokunuşla 3000devire tırmanıyo araç bu yüzdende çig yakıt egzostdan çıkmamış oluyor...

ben denedim gerçekten bende böyle,uzun yolda da 3500de daha az yakıyor!

ama 3500den sonrası biraz üzebilir yakıt açısından :)

MUHABBETLE...

fazla hesap yapmayın cıkarın aracınızın keyfini :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...