Jump to content

Mazda 323 El Freni İkaz Lambası

Guest Chopper
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Guest mustafa_g

Güzel bilgiler, eline sağlık acaba bu bilgiler mazda3 içinde geçerli mi?

Geçerli ise yazının printi alıp torpidoya koyucam :D

mazda3 de daha büyük beyin var, nerdeyse einstein gibi araba mübarek. benim yazdıklarım daha saftirik olan 89-94 arası 323 için geçerli :)

Aslında bu tür bilgileri döküman haline getirip PDF formatında Download bölümüne ekleyelim derim ben.

İçine de hem Mazda ClubTR hem de senin ismini gömeriz ;)

ağanın eli tutulmaz derler ama yine de pdf'lik kadar olduklarını sanmıyorum :) bence daha önce Dündar ustadan bu bilgilerin doğrluğunu teyid etmek lazım. Sonuçta usta olan o ben sadece tecrübelerimden aklımda kaldığı kadarını yazdım ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 46
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Burak

8

• Dündar

4

• Cagkan Cavusoglu

5

Guest mustafa_g

sen de sağol Selman abi :)

az buz zaman değil yaa tam 4 sene yarenlik ettik 323HB arabamla. ve çok açık ve net şekilde söylüyorum: ördekte olup da şimsekte olmayan tek şey 0-100 hızlanmasının 9 saniye altında olması. bunun haricinde ondaki sürüş keyfi, yol tutuşu, sportiflik ve karizmanın ancak yarısı var ördekte. :(

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest mustafa_g

Dündar'ı bulursan teyit ettirirsin :D

Allah bilir gitme bulamama sebeplerinden birisi de benimdir. Şu nanoş saçmalığına takındığım tavırdan dolayı :(

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

mazda3 de daha büyük beyin var, nerdeyse einstein gibi araba mübarek. benim yazdıklarım daha saftirik olan 89-94 arası 323 için geçerli :)

ağanın eli tutulmaz derler ama yine de pdf'lik kadar olduklarını sanmıyorum :) bence daha önce Dündar ustadan bu bilgilerin doğrluğunu teyid etmek lazım. Sonuçta usta olan o ben sadece tecrübelerimden aklımda kaldığı kadarını yazdım ;)

Eline sağlık Mustafa yazdıkların tastamam ekleyecek hiçbirşeyim yok ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Allah bilir gitme bulamama sebeplerinden birisi de benimdir. Şu nanoş saçmalığına takındığım tavırdan dolayı :(

Hayır Mustafa sen üstüne alınma seninle alakası yok iş güç birazda kızlar falan derken ( kızlar derken Zeynep ile Ece'den bahsediyorum  ;)  )  sizleri ihmal ettim , yanlış anlaşılmak istemem

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Heyyyt geldim artık  :)

Bu arada Okan bana uğrayacak parayı onun vasıtasıyla ulaştıracağım Burak ;)

Dündar, Okan' a hiç güvenme. Hiç uğradığı yok siteye :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest mustafa_g

Hayır Mustafa sen üstüne alınma seninle alakası yok iş güç birazda kızlar falan derken ( kızlar derken Zeynep ile Ece'den bahsediyorum  ;)  )  sizleri ihmal ettim , yanlış anlaşılmak istemem

ohh beee. valla açıkçası kendimi suçlu hissediyordum bu  konuda. dedim acaba haddimi mi aştım diye. döndüğüne sevindim :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

aynısı bende de olmuştu frenler veya el freni ayar istiyor ben bu şekilde 2 ay kullandımmıştım mazda 323.ümü hiçbişey de olmadı... Bi fren ayardan sonra düzeldi...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...
  • 1 ay sonra ...

valla bilgiler süper olmuş mustafa bu yazdıklarının hiç birini bilmiyordum benim gibi yeni mazdacılar için resmen kullanma klavuzu gibi olmuş dah bilgi varmı öğrenmem gereken

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 yıl sonra ...

Valla ben yıllardır bu ışığı frene her bastığımda görürüm, aklıma hiç hata mesajı olduğu gelmedi. Forumda görünce dikkatimi çekti. gerçi lambalarda bir problem olduğunu düşünmüyorum ama kontrol edecğim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 yıl sonra ...
Guest city_planner

Geçen gün benimde arabada böle bişi oldu.Şöleki ara sokaklardan bayır aşşa kaptırmış giderken sokağın birinden aniden arabanın biri çıktı.frene asıldım normalde durması gereken mesafeden daha uzun sürede durdu.hatta ahada girdik şimdi birbirimize derken tampon tampona durduk.ben frene sert basınca el freni ışığı yandı 2 sn sonra söndü.zaten uzun mesafededurunca bişiler olduğunu anladım ama neden olduğunu bilemedim.çünkü bu konuyu görmemiştim :)

biraz gidip denemek için tekrar frene bastım sert bi şekilde gene yandı.akşam berkaya anlattım.o da tesadüfen okumuş bu konuyu.Mustafa Güneşin yazdıklarını iyi oku öğüdünden sonra hidroliğine bakmaya indik.

min seviyesinde olmasada azaldığını gördük.ekledik ve sorun çözüldü.

iyiki varsın mazda forum (diye bağlayım bari konuyu  :2funny::hi:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

aynı lamba sorunu bende var ama bende frene basınca değil ani bir viraja girince oluyor yani sert viraja girince yada hızlı bir kalkış apınca lamba yanmaya başlıyor bir sure sonra sonuyor garip valla

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ah eşke oyle olsa geçenlerde 15 gun once doldurtum gozlerimle de izledim kontrolde ettim gayet dolu

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...