Jump to content

Uzun yol

ømeraga75
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

• Yanıt 104
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Burak

9

• greypratica

16

• ømeraga75

15

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Gönderilen Fotoğraflar

Guest uyumsuzelement

Maalesef bizim gençler pek meraklılar bu sisfarına. Bir de xenon taktırıyorlar ki karşıdan gelen daha sağlam etsin küfürü :)

Burak maalesef bizim sisler önü değil yanları aydınlatıyor :D :D
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aaahh Kâmil Koçtaki günlerimi özledim. İstanbul-İzmir, İzmir-İstanbul. Sonra uyumadan Ayvalık sonra istanbul. Sonra birde Erdek onun üstüne.

Soda+Limon+Gripin+Marl.Box dörtlüsü ile ne uyku gelir ne bişi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yılda yaklasık 80 yada 90bin km yapıorum iş nedeni ile uzun yolun en önemli hususu uykusuz ve yorgun olmamak ve sinirlerinizi aldırmak cünkü ani sinirlenmeleri kaldırmıyor uzun yol işe ilk basladıgım da sert kullanıyordum aracı ama zamanla kendi canımı düsünmeye basladıgımdan dolayı 0rtalama 90 km yi gecmiyorum cünkü türkiye sartlarında yolda ne olacagı ve önünüzdeki yada karsınızda ki aracın ne yapacagı belli degil bu yüzden rahat durabileceginiz bir hzla gitmeniz gerekiyor.Belki hatırlayayan cıkar eylül ayı gibi salihli bozdagda frenlerimde problem olmustu ve canımı zor kurtarmıstım kurtulma sebebim fazla süratim olmaması idi hatta forumda yazmıstım bunu ve önemli noktalardan biri de aracınızın bakımlı olması lastik yag ve hatta sileceklerin bile cogumuz hiç düsünmeyiz bile silecekleri öyle bir an oluyor ki yagmurda önünüzdeki giden kamyonun attıgı yagmur suları tamamen camı kapatabiliyor ve buda cok tehlike yaratabiliyor.işin özü her zaman oldugu gibi Dikkat Dikkat ve yine Dikkat!!!!!

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

geçen pazar günü bende samsundan geldim.Gerçekten uzun yol tecrübe isteyen bi iş. uzun yolda bende uyuyamam nedense.

Bu arada tatil öncesi bi bakım yaptırmıştık arabaya ( 30000) bakımı balatalar değişti arabadan garip sesler gelmeye başladı sankı kamyon sesi gibi arka taraftan.Serviste 2 gündür bunun üstünde çalışıyoruz. gerçekten arabadan soğuttu bu ses beni  :nea:  >:(

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kimileri diyor kesinlikle uyumam ama bence çok önemli bir konu.Benim bir kez ciddi bir şekilde başıma geldi.Uykum geldi gözler habire kapanıyordu fakat direnmekte inat ettim iki saniye içinde baktım gittim allahtan yandaki araba birisine korna çaldı ve tesadüfen kendime geldim.50 m daha gitsem bariyerlere yapışacatım.Uykunuz geldiğini hisstetiğiniz anda hemen uygun bir yere çekip hava alının yüzünü yıkayınız ve mola veriniz.İnsanın nasıl uykuya daldığı anlamıyor bile ve hayati önemli.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

.İnsanın nasıl uykuya daldığı anlamıyor bile ve hayati önemli.

Kesinlikle farkına varmıyorsun. 2 kere uyumuş birisi olarak nasıl bir duygu olduğunu biliyorum. Daldığın anda hala arabayı sürüyormuşsun hissinde oluyorsun..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

uzun yolda en önemli şey uykusuz kalmamak  bence  O0

uykumuz geldiğinde mümkünse ikinci şöför olmalı arabada ve belirli zamanlarda mola verilip üzerindeki kinetik enerjiyi boşaltmak gerekli

gidilecek güzegah ile ilgili bilgi sahibi olmak gerekli

her saniye çıkabilecek süprizlere hazırlıklı olmak gerekli

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Uzun yola kendi aracımla çıkmaya bayılırım.İstediğin zaman mola verip birşeyler atıştırma lüksü süper oluyor.Mustafa uyuyamıyorum dediğin ne ?Genel olarak mı uyuyamıyorsun,Yoksa araba kullanırken uyumaya mı çalıştın  :D

Her neyse uzun yola çıkmadan uykunu almak bence şart.İlla yolda uyumasanda dikkat ve refleks kaybı yaşıyorsun.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bizim böyle bi uyuma muhabbetimiz var gençlik yıllarımızda. 17-18 yaşlarındayız şu an kullandığım 626.nın 1,6 modeli var arkadaşın babasında 93 yılında 91 model mazda 626 beyaz garajdan kaçırdık arabayı sabah 3-4 sıraları Ergün hareket çekiyo bize gözlerini kapatıyo 5 saniye açmıyo kapıyo açmıyo filan derken bu bizimki otobanda Esenler sapağını görünce hızı 190-200 civarı frene bastıyda 170-180.dir güüüüüüümmmmmmmmmmmmmmmmm. Tahmin ettiğiniz gibi alamadık virajı :(

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...