Jump to content

1. Nesil Mazda 3 Motordan Gelen Cırcır Böceği Şeklinde Ses

Maverick7881
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Bu ses sorunun tabi oran olarak en büyük ihtimalle hava kaçağından olduğu düşünülüyor,ben de buna ikna oldum sorun nasıl yapılacağı,hava kaçağını tespit etmek için daha kolay bir yöntem varmı dır nerden olduğu konusunda,ne yapmam gerekir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Neyse konuyu tamamlama gereği duydum,ufak bir ses sorunu için ne subap bıraktılar ne hava kaçağı yani bir sürü anlamsız sıkıntı varmış gibi gösterdiler,sadece kayış ve bilyeler değişti,tüm sorun haloldu,aynı sorunu yaşayan arkadaş olursa,sorun kayış ve bilyelerde anlayacağınız.

Şimdiki sorun ise işi bilmeyen bir kişinin gereksiz yere rölanti vidasıyla oynamasıyla birlikte,rölanti devirinde oynama oluyor,arabayı yapan ustaya söyledim,şahin mi bu rölantisyle oynanıyor fabrika çıkışı ayarlanıyor o dedi,şimdi bu sorunu nasıl çözecem,bulunduğum ilde servis yok,bu durumla ilgili herhangi bir çözüm yolu önerebilecek var mı?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Maalesef bilgisayara bağlanmadan bu işi mükemmel yapmanız çok olası değil. Kulağı iyi bir usta bunu yapabilir. Ben babamın avans ayarını ve rölanti ayarını yaptırmıştım, serviste bilgisayara bağlandı ustaya olayı anlattım. Ayar mükemmel dedi ve hiç dokunmadı. 

Geçmiş olsun. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 saat önce, zoptrik :

Maalesef bilgisayara bağlanmadan bu işi mükemmel yapmanız çok olası değil. Kulağı iyi bir usta bunu yapabilir. Ben babamın avans ayarını ve rölanti ayarını yaptırmıştım, serviste bilgisayara bağlandı ustaya olayı anlattım. Ayar mükemmel dedi ve hiç dokunmadı. 

Geçmiş olsun. 

zararı varmıdır,hani bu şekilde dursa,sıkıntı yaratır mı ki?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

48 dakika önce, Maverick7881 :

zararı varmıdır,hani bu şekilde dursa,sıkıntı yaratır mı ki?

Azıcık yüksek devirde durur hocam birşey olmaz. İşlemi nereye yaptırdın? Devir oynaması noldu?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, Mutlu Tekir :

Azıcık yüksek devirde durur hocam birşey olmaz. İşlemi nereye yaptırdın? Devir oynaması noldu?

anladım,yurt otoda yapıldı tamir,ama rölantiyle başkası oynamıştı,devir oynması da düzeldi gibi ama bir kere oynanınca kurt düştü biraz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

v kayışı gergi  bilyasından geliyor gibi geldi eski aracımda bilyalar vazifesini yitirmişti düşük devirde yapıyordu. muhtemelen v kayışı bilyalarından 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

5 saat önce, Ilgaz-p :

v kayışı gergi  bilyasından geliyor gibi geldi eski aracımda bilyalar vazifesini yitirmişti düşük devirde yapıyordu. muhtemelen v kayışı bilyalarından 

zaten öyleymiş,sorun haloldu,yine aynı sorunu yaşayan arkadaş olursa bu konuyu takip etsin,gereksiz yere arabanın motoruyla falan oynatmasın kimseye,v kayışı gergi bilyası

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...
08.08.2017 at 16:11, Maverick7881 :

zaten öyleymiş,sorun haloldu,yine aynı sorunu yaşayan arkadaş olursa bu konuyu takip etsin,gereksiz yere arabanın motoruyla falan oynatmasın kimseye,v kayışı gergi bilyası

konuyu sonuna kadar okudum acaba nerede tamamlanacak diye, bazen o cik, cuk sesler vd-40 la geçebiliyor fakat tekrarlıyor. En iyisi bilya ve kayışı zamanında değiştirmek. Bu araçlarda kayışlar ve şanzıman filtresi aynı zamanda değişmeli, tabii filtre değişirken şanzıman yağıda değişirse iyi olur. Arabanızdan keyif alırısnız.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...