Jump to content

2017 Model Mazda 3 ve Yeni Kasa Skoda Octavia Arasında Kararsız Kaldım

Adil kandaz
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

4 dakika önce, İlhan :

Artık çok aman aman bir cazibesi kalmadı aslında dizellerin. Ama o tork patlaması vs aldatıcı göz boyayan unsurlar oluyor sanırım kullanıcılar için.

Kesinlikle katılıyorum...Tork ve yazılım atıldıgında 30 yada 40 hp güç elde edilmesi insanların gözünü boyuyor...Birde dizelin bakımı vs. devreye girince benzinli daha mantıklı görünüyor...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

6 dakika önce, macrostr :

Üstad dediklerine 100% katılıyorum. Öncelikle dizel gibi kirli bir yakıttan uzaklaşarak işe başlayabiliriz ama işin içine yakıt maliyetleri girince tercihler hep kısa vadede kar sağlayacak tarafta şekilleniyor. 

VAG grubuna yapılan basic yazılımlar ile motora ve turboya daha fazla yüklenerek daha iyi bir yanma elde edildiği, ekonomi ve performans kazancı olurken motoru daha çok yıprattığı söyleniyor. Bildiğim kadarıyla egzoz emisyon testinde farklı bir sonuç çıkmıyor. Ama bu emisyon konusunu çok araştırmadım. Okuduklarım hep ekonomi ve performans yönündeydi. Yaptırmadım ama yaptırmak hep aklımın bir köşesinde...

Duman atacak seviyede yapılan yazılımlar ile temel seviye yazılımları aynı kefeye koymamak lazım.

Hocam yazılım ile iki etki yaratılabilir performansı arttırmak veya yakıt tüketimi optimizasyonu. Performansı arttıran mecburen tüketimi arttırır, başıncı arttırır, aksi olsa üretici zaten yapar. Tüketimi azaltmak ise ancak egzos sistemi filtrelemesi ile olur. En eski Toyota Corolla araçlarda (1993) Maslak'ta egzoz sisteminde oynama yaparak 15beygir aracı arttırıyorlardı ancak dediğim gibi, kanser yapan gaz salınımları bu şekilde yüksek miktarda artıyor.  Egsoz salınımları carbon dioxide (CO2), nitrogen oxides (NOx), particulate (PM10). Ancak C02 genelde baz alınıyor ama esas tehlikeli olan kansere sebep olan NOx.

İki aracın salınım değerleri aşağıda. Site bu http://www.nextgreencar.com/tools/emissions-calculator/

Bu konuda ülkemizde bilinç çok az, yıllarca şirket aracı kullandım ama yakıt tüketim ortalamam diğerlerinden hep %30-40 daha az oldu. Bunlar hiçte az bir oran değil. Halkımız bu konuda çok hain olabiliyor. Veya kapalı AVM otoparklarında kaç defa aracı çalışır vaziyette bekleyen kaç kişi gördüm. Otoparklarda AVM yönetimi maliyet sebepli çoğu zaman havalandırmayı etkin çalıştırmıyor. Adam girdim çıktım 30dk'dan fazla aracı çalışır halde otoparkın içinde bekliyor ve tüm kat egzoz kokar haldeydi. Yurt dışında ki kapalı parklarda genelde uyarı vardır kapalı alanlarda 5dk dan fazla açık bırakamazsınız. Ne olacak demeyin dizel araçların sebep olduğu NOx salınımı çok tehlikeli.

Screen Shot 2017-09-06 at 14.03.57 copy.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

15 dakika önce, Adil kandaz :

Bu skodanin konforu yalitimi  suspansiyonlaein darbe emisi nasil  peki

Yol tutuş Octavia'da tamamen yazılımsal. Araba kocaman ve hafif, aero dinamik zayıf, yan rüzgarda araba boş ise çok tedirgin ediyor. Şiddetli rüzgarda yolda tutmak için çaba sarfetmek gerekebiliyor. Fakat yazılım her şekilde kurtarıyor. Su birikintisi, çakıl, ani fren, dalgınlıkla hızlı girilen virajlar gibi birçok durum yaşadım. Her şekilde araç yolda kaldı. çizgisinden 1cm bile sapmadı. Biraz performanslı kullanayım deseniz hemen ESP devreye giriyor. Süspansiyon başarısız, İlhan Hoca'nın yazdıkları gibi.

Konfor tamamen lastiklerden kaynaklanıyor. 16 jant lastiklerde 30-31 hava ile gezerseniz pamuk gibi gezersiniz. Süspansiyondan birşey beklemeyin. R17 veya R18 tercih ederseniz konfor ciddi oranda düşüyor. Bu bahar yazlıklarla kullanmak için R18 jant ve lastik aldım. Yol dinamikleri inanılmaz derecede değişti. Konfor katlanılmaz değil.

Mazda yol dinamiklerinde Octavia'yı rahatlıkla katlar.

Mazda çok fazla yol gürültüsü alıyor, Octavi'a bu konuda da daha iyi. Fakat Octavialarda kronik bir rüzgar sesi sorunu var. 110 üzerinde çözülemeyen bir rüzgar sesi oluşuyor. Mazda'da bu yok olsada zaten yol sesi bu rüzgar sesini bastıracak seviyede :) Mazda motor olarak daha sessiz. Mazdayı Bose ses sistemi ile alırsanız sesi çok açmadan bile yol sesini bastırabiliyorsunuz. Mazda'nın ses sistemi yanında, Octavia 5TL'lik pilli radyo gibi kalıyor.

12 dakika önce, babacanmurat :

1.6 TDİ / Style CR modeli...Yakıtı sehiriçi 9.5/100 litre diye kendisi bana söyledi...açıkcası ben Skoda marka bir araca hem 95.000 lira para verip hemde 9 litre yakıt yakan bir modele binmem...

Kendi sahsi fikrimdir...Passat a binmis gibi hissettim kendimi...çok konforlu ve iç dizaynı konsolu falan çok basarılı...

Bu şekilde aşırı yakan kişileri bende duydum, ya yol ve güzergahın yada motordaki bir problemin veya bakımsızlığın sonucudur. Yoğun adım adım gidilen trafik söz konusu olduğunda Ankara'da 6lt, İstanbul'da 7lt normalde görünecek rakamlar.  Sakin kullanımda Octavi'a yakıtı hemen düşürüyor. Şehirler arasında 4.4lt ile gitmek veya sakin kullanımda 5lt ile yol almak için çok uzman veya sabırlı bir şöför olmaya gerek yok.  Bayramda yolların boş olmasını fırsat bilerek bir test yaptım. 13km/11 dakikalık bir yolda, hızı 80'e sabitleyip ortalama 73km/saat yol yaptım. araçta 4 yetişkin ve bagaj piknik malzemeleri ile doluydu. Çıkan rakam 4.9lt. Aynı yolu mazda ile de denedim. resimlerini bulup paylaşayım. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 dakika önce, Adil kandaz :

Kafam cok karisti yaaavvv en az 5  6 sene binebilecegim bir araba olsun idtiyorum bu ikisinden hangisi 6 sene SIKINTISIZ konforlu dayaniklidir

Siz ilk olarak Skoda Octavia'yı test etmelisiniz. Bizler buradan ne yazsak söylesek boş.. Mazda 3'ün dizelini test etmişsiniz.. Bence aynı güzergahta hem benzinli Mazda 3'ü hemde Octavia'yı test edin.. Ne bileyim aynı viraja aynı hızda bir Mazda 3'le girin..birde Octavia ile girin..Rampa çıkın, inin..klimayı açın...neticede uzun vade için bir kere sağlam para vererek alacaksınız...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 saat önce, Adil kandaz :

Daha oncevatmosferik bir arac kullanamdim en son bir 2017 model mazda 3 sedan power sense dizelcotomarik testcetttim arac gayet sessizdi darbe emisiciyiydi  atmosferik motor turboliya fore ne gibi avantaji varcnasil bircmotor sessizmi  konforlumu

Atmosferik motorlu araçlar alt devirlerde turbo motorlu araçlara göre daha yavaş hızlanırlar üst devirlerde daha tatminkar hızlanırlar. Mazdanın bu atmosferik aracı diğerlerinden çalışma prensibi olarak biraz farklıdır bunlar detay bilgiler ilgileneceğinizi pek sanmıyorum fakat basitçe şöyle söyleyim turbolular kalkışta daha iyidir atmosferik olanlar devrini arttırdıkça iyidir. Yani turbo kullanıp da atmosferik bir araca bindikten sonra araç size gitmiyormuş gibi gelebilir lakin ki öyle değildir:)

• Beğen 2
  • Teşekkürler 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 saat önce, Batuhan79 :

Hocam yazılım ile iki etki yaratılabilir performansı arttırmak veya yakıt tüketimi optimizasyonu. Performansı arttıran mecburen tüketimi arttırır, başıncı arttırır, aksi olsa üretici zaten yapar.....

Duyarlı yaklaşımınız için tebrik ederim. İklim, sürüş şartları ve motor bileşenlerinin dayanımı göz önünde bulundurularak üreticiler ortalama bir konfigurasyon yapıyorlar. Rusya genellikle soğuk veya Nepal yüksek ve oksijen oranı düşük ama üretici hepsine aynı yazılım ile ürün satıyor. Skyactive-G motorlar Türkiye de 120BG yurt dışında 101 BG olarak satılıyor benzer bir durum aslında. Bu şartlarda etkiyi çok değiştirmeden 15-30 beygir sağlanabilir diye düşünüyorum ama tabi ki CO2 ve NOX oranlarına etkisi olmaz diyemem.  Ha bir de DPF ve NOX sensörü iptal ettirenler var. Çok daha dramatik bir durum.

Mevzu olunca aklıma geldi geçen hafta "Cowspiracy: Sürdürülebilirliğin Sırrı" diye bir belgesel izledim. Bu konulara duyarlı olan herkese şiddetle tavsiye ediyorum. Şuan netflix'de var. Bir inek yetiştirmenin 3 aracın 1 yılda neden olduğu çevre kirliliği ile aynı etkiyi yarattığını gösteriyorlar. Her dakikasında şok eden bir belgesel. Youtube'de kısa versiyonu var. Otomatik çeviri ile izlenebilir. 

https://www.youtube.com/watch?v=dSjE8xw_-Dg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

18 saat önce, Adil kandaz :

Kafam cok karisti yaaavvv en az 5  6 sene binebilecegim bir araba olsun idtiyorum bu ikisinden hangisi 6 sene SIKINTISIZ konforlu dayaniklidir

Konuyla ilgili değil ama, tarafınızca açılmış ikinci bir üyelik daha var Thor86 adıyla.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

19 saat önce, Adil kandaz :

Valla hocam Mazda sevda işidir alacak adam bagajına yakıtına piyasasına orasına burasına bakmaz. Ben şahsen öyle aldım . Bende de iki çocuk var ellerinizden öper .  2010 HB var bagajından ve performansından memnunum. Bence içinize  sinecek severek, zevkle bineceğiniz bir araç alın.Aileden biri olacak yoldaş ,  arkadaş olarak görün. Ben şahsen aracımı öyle görüyorum. 

Selamlar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bende 2.nesil aracımı değiştirmek istediğimde birçok arabaya baktım. Honda civic,octavia,superb,golf,astra,insignia vs. Ve özellikle d segmentine geçmek için zorladım kendimi. Gel görelim ki 3.nesilin direksiyonuna bi geçtim. Anında verdim kararımı. Aracın eksileri var mı var. Yol sesi,daha güçlü bir motor vs. Ama artıları çok daha fazla. Yol tutuşu konfor c segmentinin üzerinde. İçeride kullanılan malzeme kalitesi premium seviyede. 

Siz önce octavıa yı test sonra da mazda 3 ü. Direk kararınızı vereceksiniz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

04.09.2017 at 23:33, Adil kandaz :

Bkim ikiz cocuklarim olacak bu ay Allah kismet ederse mazda 3 un bagajina ikiz cocuk arabasi sigarmi ben volvo s60 istiyordum ancak 380lt bagaj cok az bu 420 ltre ancak yeterli olurmu olmazmi bilmiyorum

s 60 istiyorsanız onun yerine v60 tercih edebilirsiniz aslında.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

MPV otomobiller hiç bir zaman, sedan yahut hb bir otomobilin sürüş tadını vermez-vermiyor. Kaldıki Mpv'lar artık o eski popülerliğini yitirdi, Suv piyasası çıktı çıkalı. Misal Mpv tarzı bir otomobil ihtiyacım olsa gider Mercedes Vito/Viano alırım hiç tereddütsüz. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

18 dakika önce, Bora Yetkin :

İllaki bu iki araçtan biri olacaksa,mazda kullananlara "Mazda aracınız değiştirseniz yerine ne alırsınız?" diye sorun.

Sokada Octavia. :D  :geyik:  :geyik: 

Şaka bir yana şöyle bir konumuz anketimiz vardı..

Hortlatabiliriz...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...
06.09.2017 at 09:51, Adil kandaz :

Guzel yorumlariniz icin tesekkur ederim ali bey bende mazda 3 almayi istiyorum ama iste bagaj konusu beni uzuyor ikizlerim olacak  onun icin bagaj onemli cocuk arabalarini  almasi icin  ama icim mazda diyor 

Ben araç alma döneminde benzer sınıftaki pek çok aracı test ettim, hepsi 2017 model olmak üzere Skoda 1.0 tsi, Honda Civic 1.6 atmosferik, opel astra 1.6 dizel, Renault Kadjar 1.5 dci, Peugeot 3008 ve Mazda 3 1.5 G... Bütçe olarak Peugeot 3008 çok pahalı. Sürüş zevki olarak Mazda'yı ancak 3008 ile kıyaslamak mümkün. Mazda geriye kalan tüm araçlardan daha keyifli ve konforlu. Skoda bana çok yapay ve hafif geldi. test sürüşünde. Mazda'yı kullandıktan sonra karar vermek çok zor olmadı. 20 aylık bebeğimiz olmasına bağlı olarak tercihimizi sedan olarak yaptık. Bence 420 tl bagaj yeterli...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 yıl sonra ...

Konuyu hortlatayım. 🙂 

Skoda ile mazda 3 arasında çok bir bagaj farkı yok ancak bagaj kapağının camla birlikte açılması fark yaratıyor. (bahsettiğim 2016 kasa aynımıdır bilmiyorum)

Ammaaa kullandığınız zaman bariz bir fark görüyorsunuz. Oda skodanın kütük gibi olması farkı. Şöyle ki skoda ile yol bitsin diye bakarken mazdada yolu olabildiğince uzatmak istiyorsunuz.  

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Valla ben seneler önce güncel kasa Octavia aldırmıştım bir tanıdığım abime, güzel bir aile otomobili istiyordu. Octavia'da bir önce nesilden biliyorum gerçekten çok iyi arabadır, illa tam olarak VW malzeme kalitesi vermez, birçok parça eski raflardan alınmadır ama işçiliği, tokluğu imalat kalitesi yüksektir, motorlar-şanzımanlar komple VW grup zaten ve fiyat tüm rakiplerinin altında.

Kendisi arabayı aldı, memnunum güzel falan ama çok sert gibi araba dedi. İlk çıkan araçlardan biriydi sanırım 2012 2013 olması lazım. Bir süre sonra bir vesileyle bu arabaya bindim ve inanamadım. 17 jantlar var arabada, 19-20 falan da değil ama sanki 235/30R20 falan gibi abuk bir ölçü üzerinde gidiyor gibi araba. Yoldaki her kusura resmen çarpıyor araç. İçeride sürekli bir pata küte sesi var, gözünle bakıyorsun yola hafif bir enine çizgi var, tık tık geçip gitmesi lazım arabanın, pat küt çarpma sesi birde içi hangar gibi geniş arabanın, iyice eko falan yapıyor içeride o sesler. Trim sesleri de bol bol bagajdan ordan burdan geliyor zaten arabanın yapısı gereği. Sen bunu doğru servise götür bu normal değil dedim ama hepsi öyleymiş, gitmiş başka Octavia'da kullanmış. Ben daha sonra Leon 1.2 tsi'da kullandım, o da böyleydi. 

Aslında önemli olan Mazda Octavia kıyası değil kişinin bir otomobilden ne anladığı, ne istediği ve neye önem verdiği. Çünkü otomobilin sürüş özelliklerine, tasarımına, bazı ince detaylara önem vermiyorsan açıkcası Octavia dururken Mazda almak için hiçbir sebep yok. Özel bir otomobil merakın yoksa zaten Mazda'ya falan girmene gerek de yok. Kitlelerin çoğunluğunun baktığı temel başarımları da Octavia sunuyor açıkcası, fiyat avantajıdır, bol servis, parça, piyasada 2.el vb bunlar da cabası. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

05.09.2017 at 19:58, Katil Balina :

bu kadar pişmanlığı düşünecekseniz almayın.

mesela skoda on yıl üstüste dünyanın en iyi arabası ödülü alsa da şahsen skoda'ya bir kuruş para vermem.

ayrıca bu işler her zaman maksimum fayda üzerinden değerlendirilmez. biraz da zevk ve keyif işidir.

bence siz octavia'nızı alın temiz temiz binin..

adam almış skoda'sını uzaklara doğru yol almış:)))

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

5 saat önce, Anarchist :

Konuyu hortlatayım. 🙂 

Skoda ile mazda 3 arasında çok bir bagaj farkı yok ancak bagaj kapağının camla birlikte açılması fark yaratıyor. (bahsettiğim 2016 kasa aynımıdır bilmiyorum)

Ammaaa kullandığınız zaman bariz bir fark görüyorsunuz. Oda skodanın kütük gibi olması farkı. Şöyle ki skoda ile yol bitsin diye bakarken mazdada yolu olabildiğince uzatmak istiyorsunuz.  

Valla ben de octavia da var, mazda da var. Bagaj hacmi ciddi derecede farklı 590 litre :) 

Yol bitsin diye de beklemiyorsunuz, geniş, ferah, az yakan tam bir aile otomobili. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...