Jump to content

2018 Yılı Motorlu Taşıtlar Vergisine %40 Zam

ikarayel
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

7 saat önce, İlhan :

Vatandaşın bir el atış Mtv zammı durdurulsun diye kampanya başlatmış..

Bilmiyorum faydası olur mu ses getirir mi ? Belki tutar temennisi ile katılabilirsiniz..

https://www.change.org/p/maliye-bakanlığı-2018-mtv-zammı-iptal-edilsin

imzaladım. 

1 saat önce, zoptrik :

Olmaz abi. Şakadan %39 a geriletir sonra da "mutluluk" naraları atılır meydanlarda. Gerek yok. Direk Allah'a havale. Tepki karşındaki senin ne düşündüğünü bilmediği zaman verilir. Şimdi bu zammı yapanlar halkın ne istediğini bilmiyor mu? 

Bunların hepsi üretmemekten kaynaklanıyor. Üretmedikçe fakirleşiyoruz. Bu ülkede 1961 de devrim üretilmiş ve bu konuda adımlar atılmış olsaydı şimdi kendi aracımızı 10-15 bin dolara mal edip max %50 vergiyle satıyor olacaktık. Bu ülkenin bekası yerine koltuklarını düşünen zürriyetsiz zihniyet günümüzde de devam ediyor maalesef. Günü kurtarıp halkı kaderiyle başbaşa bırakmaktan başka yapılan bir iş yok. Yeni zam hayırlı olsun diyelim. İnşallah kazanç güzel işlerde harcanır. Devlete giden tek kuruşta gözüm yok. Devlet baştacıdır. Ama manasız şekilde alınan vergi ve bu vergi sistemini kurana haram zıkkım olsun. 

Cümleten geçmiş olsun. 

yav adamlar milyarlarca dolar arge harcıyorlar, devlet onlardan fazla kazanıyor :) niye araba üretelim ki, hepsinin en büyük ortağı biziz :D 

• Haha 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Tam Mazda 6 almayı düşünürken akşam haberi görünce içime öküz oturdu. Hadi tamam senede 500 TL daha fazla vereyim çok problem değil. Ama arkadaş el insaf yaa el insaf yani. Bu ne gönül rahatlığıdır bu ne genişliktir arkadaş. Öyle bir hale getirdilerki artık yolda yürümek için bile vergi alınacak. 

Bu kadar vergi ne için kullanılıyor, ki bu kadar vergi ödendiği halde bile merkezi noktalarda ben 10 dakika arabamı park etmek için bile para veriyorum.

Onca şeye rağmen hala koşulsuz savunuyorlar bu adamı ona daha bi ayar oluyorum.

Öyle bi saçma hale geldi ki, ben onun g..tünün kılıyım diyenmi istersin, benim karım onun karısıdır diyenmi istersin, hatta gençlik kolu başkanı diye bişey olup DÜNYA DÜZDÜR deyip düz olduğunu araştırmak için yardım fonu açan bir adam ve bu fona para yatıran enayiler var.

Düşündükçe içimden küfürler küfürler çıkıyor. Kendi psikolojim bozuluyor. Yazacak o kadar çok şey varki sayfalar yetmez. Neyse Allah sonumuzu hayır etsin.

• Beğen 2
  • Haha 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Dün televizyonda ilgili bakan şöyle bir şey söyledi; zaten %15 artacaktı, biz %25 daha artırdık. Dalga geçer gibi mazeretler üretiyorlar. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Araç almak için para biriktiriyorum ha aldım ha alıcam derken benzin 5.29 oldu...Hadi az kullanırız fazla sıkıştırmadan kullanırız idare ederiz dedik...Şimdide MTV zamı çıktı ve %40 gibi büyük bi zam...Valla bu ülke zenginler ülkesi oldu...Paran varsa kral sensin...Paran yoksa senden şerefsizi yok...Allah sonumuzu hayr etsin ne diyim...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

27.09.2017 at 16:56, İlhan :

Vatandaşın bir el atış Mtv zammı durdurulsun diye kampanya başlatmış..

Bilmiyorum faydası olur mu ses getirir mi ? Belki tutar temennisi ile katılabilirsiniz..

https://www.change.org/p/maliye-bakanlığı-2018-mtv-zammı-iptal-edilsin

Ben buraya üyeydim hemen imzaladım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Deli dumrul vergisine döndü iş artık. 

Peki aracın yaşını büyütemez miyiz ? Mahkeme kararı ile yaşımızı büyütebiliyoruz ya, dedim belki mahkeme de araç yaşını yükseltip az vergi dilimine geçeriz ? :)

• Beğen 2
  • Haha 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bakanın açıklaması

Her sene bu vergi, enflasyon oranında artıyor. Zaten biz düzenleme yapmasaydık, motorlu taşıtlar vergisi, yüzde 15 artacaktı. Başta savunma güvenlik harcamaları olmak üzere çok önemli tedbirler almak gerekiyordu. Bunlardan biri de yüzde 15 yerine yüzde 40 oranında artırılması. Normalin üzerinde gelen artış oranı yüzde 25..." 

yani normalde zaten %15 enflasyon allahın emri imiş, biz sadece %25 ekledik neyin tatavasını yapıyorsunuz demiş? hayır zamsa zam da neden bi de üstüne insanlarla dalga geçiyorsunuz?

bu arada enflasyon %15 de memura zam %3.5 miydi? 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

12 dakika önce, Revivo73 :

@Oziyal MTV'ye 40% zam sonrası DH'de yeni açılan konulardan biri,  savunucu mantığını açıklıyor ki DH'de son zamanlarda buna benzer bir çok konu açılıyordu:

7ybA15.png

Yok yaaa benim kafam almıyor 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, Oziyal :

"Ekonomimiz çok iyi"

Hala bu mantığı savunan var mı?

Ben ekonomist degilim ama bildigim kadariyla ekonomide yüksek vergilerin ekonomiyi yavaslatacagi iddia edilir.  Eger vergileri yükseltirseniz halk dogal olarak daha az tüketim yapar.  Daha az tüketim de ülke ekonomisini yavaslatir çünkü ekonomiyi hareketlendiren unsur tüketimdir.  Simdi bunlar MTV miktarlarini % 40 artirdiklarina göre, ekonominin halinden memnun olmalilar.  Yoksa vergileri artirma riskini almazlardi.  Eeee, siz de V8 motorlu araçlarla gezseniz, halinizden muhtemelen memnun olurdunuz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ekonominin iyi olması paranın alım gücünün artması ve paranın piyasada dolaşması ile olur, o parayı piyasaya girmeden kendi kasana alırsan senin ekonomin iyi olur 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

9/28/2017 at 15:44, AKayhan :

Ben ekonomist degilim ama bildigim kadariyla ekonomide yüksek vergilerin ekonomiyi yavaslatacagi iddia edilir.  Eger vergileri yükseltirseniz halk dogal olarak daha az tüketim yapar.  Daha az tüketim de ülke ekonomisini yavaslatir çünkü ekonomiyi hareketlendiren unsur tüketimdir.  Simdi bunlar MTV miktarlarini % 40 artirdiklarina göre, ekonominin halinden memnun olmalilar.  Yoksa vergileri artirma riskini almazlardi.  Eeee, siz de V8 motorlu araçlarla gezseniz, halinizden muhtemelen memnun olurdunuz.

Vergiyi arttırarak elde ettiğiniz kazancı yatırımcıya kredi olarak verip onların yatırım yapmasını sağlar ve ekonominin büyümesi amaçlanır. Burada söz edilen yatırımcı inşaat sektörü değildir yanlız! Üretim sektörüdür. Üretim sektörünün hali ortada, inşaat dışı büyüyebilen bir sektör yok. 
Siz illegal işler yapar, hakkınızda yabancı ülkelerin sizi zordurumda bırakacak belgeler biriktirmesine sebep olursanız, sonrasında onların dediklerini yapmak zorunda kalır, ihtiyacınız olmadığı halde 10 milyar dolara 40 adet uçak alırsınız. Bu tip tüketimlerin giderini karşılamak içinde vergiyi arttırırsınız. Ama tabi bu vatandaşa az bile yapıyorlar.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

gelen tepkiler üzerine, yeni bir düzenlemeyle; zam, %40'tan %25'e düşürülmüş. 1.3 litre ve altı araçlar içinse %15 olarak uygulanacakmış. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...