Jump to content

Mazda 323 Marş Motoru

ceyhan.84
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

merhaba

araç 91 model 323 hatchback

marşa bastığımda bazen marş boşa dönüyor volanı çevirmiyor

ikinci kez denediğimde marş dişlisi volanla karşılaşıyor motor çalışıyor

şimdi sorum şu neden böle boşa dönüyor kömürler aşınmış ondanmı yoksa

marş dişlisi kırılmış ondanmı boşa dönüyor

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest mustafa_g

bulabileceğimi bilsem sana bir marş motoru göndereceğim ama bulup bulamayacağım konusunda biraz tereddütlüyüm. senin elindeki marş motorunun alternatörünü bendekine taktırman yeterli olacak. ben alternatörü bozuk olduğu için söktürüp yenisini almıştım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

senin elindeki marş motorunun alternatörünü bendekine taktırman yeterli olacak. ben alternatörü bozuk olduğu için söktürüp yenisini almıştım.

abi be bu sözlerini anlıyamadıma alternatör felan demişsin ????

bide ben kocaelinde okudum ama şimdi eskişehirde simtaş ıcf de tasarım uzamanı olarak çalışıyorum kocaelinde değilim yani:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest mustafa_g

abi be bu sözlerini anlıyamadıma alternatör felan demişsin ????

bide ben kocaelinde okudum ama şimdi eskişehirde simtaş ıcf de tasarım uzamanı olarak çalışıyorum kocaelinde değilim yani:)

o tarafta kargo şirketleri yok mu? :)

ben marş motorunu bulabilirsem sana kargoyla göndereceğim sen de orada bir elektrikçiye senin motoru söktürüp 2 sorunlu motordan 1 sağlam motor çıkarttıracaksın demiştim. ama şuanda anlamış olman birşey değiştirmiyor çünkü evi arayıp sordum, motoru koyduğumu sandığım yerde yok. galiba arabayı satarken diğer tüm parçaları gibi onu da yeni sahibine vermişim :(

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest mustafa_g

sorun motorda ama tam olarak ne olduğunu ancak elektrikçi motoru söktüğünde anlayabilirsin. zaten başka bir sorunu olsa bile motor sökülmüşken kömürler yenilenir altı üstü 5 ytl civarı bişey kömür dediğin.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

fiyat söylediğinde ii oldu abi gidiyoz sanayiye acemi olduğumuzu anlıyorlar galiba ayak üstü kaktırıyorlar fiyatı bende bilmiyorum araç sorunsuz olsun diye sallamıyorum fiyatı ama başka bir yerden fiyat duyunca hele bide arada çok fark varsa adamın içine turuyor biraz

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest mustafa_g

burada marş motoru sökme takma parası 20-30 ytl civarı. seninkinde değişecek parça parasını üstüne koy, yapacağın masraf çıksın ortaya ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 5 yıl sonra ...

Arkadaşlar benim mazda 323 1995 hb 1.6 aracım var fakat marş motorunda sorun var. değiştirmek istiyorum bir sitede iki tane marş motoru var ama hangisi uyumlu olur bilemiyorum.yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler

1.si

http://www.ucuzyedekparcam.com/MAZDA-323-II-11-13-14-15-16-18-MARS-MOTORU-12V-8DIS,PR-12769.html

2. si

http://www.ucuzyedekparcam.com/MARS-MOTOR-12V-8T-MAZDA-323-626-1987-1993-MAZDA-22-PICK-UP-1990-1993,PR-9048.html

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ikiside uygundur, üretici farkı var , o yüzden fiyatta değişiklik oluyor, aynı işi görür. Bozuk olduğunu kim söledi, tamir yolu yokmuymuş ki, belki tamir edilebilir, orjinal parçaları değişmek için çok hevesli olmamak gerek, iyice araştırınız derim ben.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sayın jankenan bizim araçların marş dinamoları öle kolay kolay bozulmaz , bozulan parçasını sölermisiniz, çünkü içindeki çoğu kısım değişebiliyor, örnek pendik diişlisi veya kömürler, bir sor bakalım tamircinize neden değişiyomuş.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aslında şöyle daha öncede kendi orjinal dinamosunda takılma olmuştu. Elektrikçi söktü düzelti yağladı sorunu giderdi. Yazın bir sıkıntı olmadı ama kış başlayınca marş basmamaya başladı ama tamamı mı değişir içinde parça mı değişir bir sormam lazım..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bakınız, dinamolar zamanla kurum tutabilir, yağlanıp temzilenip arada bir bakım görmesi iyidir, demem oki orjinal dinamo sizin alacağınız dinamo gibi 10 teneye değer, rasgele boşuna hem dinamonuzdan hemde paranızdan olmayınız, götür söküp baksınlar, sarımında sorun yok ise kesin tamir edilir, çünkü diğer parçaları tedari olunabiliyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aslında şöyle daha öncede kendi orjinal dinamosunda takılma olmuştu. Elektrikçi söktü düzelti yağladı sorunu giderdi. Yazın bir sıkıntı olmadı ama kış başlayınca marş basmamaya başladı ama tamamı mı değişir içinde parça mı değişir bir sormam lazım..

Öncelikle iyi bir elektrikçi bul o sana gerekli yardımı yapar, değişecekse de uygun olanını bulur, Ankara gibi yerde parça sorun olmaz... Geçmiş olsun, kolaylıklar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...