Jump to content

1.Nesil Mazda 3 Lpg Yakıt Sarfiyatı Yükselmesi

slckptr
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Arkadaslar 2006 1. Nesil mazda 3 manuel aracim var bir ay oncesinde basladi hersey normalde km de 20 ile 22 krs arasinda yakan arabam bir anda 35 ile 37 krs arasinda yakmaya basladi . Yani 50 tl lik gazla 220 ile 230 km civari  yol giden araba bir anda 50 tl lik gazla 140 ile 150 km arasi gitmeye basladi. BRC gaz sistemi var ayar yaptirmaya gittim ayarlarinida yaptirdim degisen hic birsey olmadi hatta brc servis boyle biseyin normal olmadigini bujilere filan baktirmami soyledi. Basina gelen arkadas varmi ne yapmamiz lazim 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hocam soyle soyleyeyim bunun litfe gaz fiyatiyla alakali olmadigi anlayalim. iki ayni arac var mazda 3 2006 ikiside manuel ayni yerden gaz aliyoruz ben 145 civari giderken arkadasimin arac 215 civari gidiyor bana bunu litre fiyatiyla lpg uctu filan diye kimse anlatamaz. Basina gelen varmi diye soruyorum neler yapmis merak ediyorum 

bu arada bende 215 civari gidiyordum bir gunde oldu bu gaz bitti benzinle istasyona kadar gittim hep aldigim yer aldim gazi 145 de bitti olay bu ve hala ayni yapiyo. Hatta normalde 2 dis yanardi yine oyle yandi ama 100 lerde tek dise duserdi . simdi ise 60 km de  yesil yanip sonmeye basladi. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

6 dakika önce, slckptr :

Hocam soyle soyleyeyim bunun litfe gaz fiyatiyla alakali olmadigi anlayalim. iki ayni arac var mazda 3 2006 ikiside manuel ayni yerden gaz aliyoruz ben 145 civari giderken arkadasimin arac 215 civari gidiyor bana bunu litre fiyatiyla lpg uctu filan diye kimse anlatamaz. Basina gelen varmi diye soruyorum neler yapmis merak ediyorum 

bu arada bende 215 civari gidiyordum bir gunde oldu bu gaz bitti benzinle istasyona kadar gittim hep aldigim yer aldim gazi 145 de bitti olay bu ve hala ayni yapiyo. Hatta normalde 2 dis yanardi yine oyle yandi ama 100 lerde tek dise duserdi . simdi ise 60 km de  yesil yanip sonmeye basladi. 

Sizin sorununuz hesaplama hatası.

50 tl lik gaz alımlarıyla yapılan ölçümler hatalı olur, fulletmek gerekir. Gaz bitme uyarısı geldiğinde depoda kalan miktar farklı olabilmekte. Bir yokuş çıkarken ya da hızlanırken gaza sert basarken bitti uyarısı geldiğinde tankta 10 lt gaz kalabilirken, aşırı sakin sürüşte gaz bitti uyarısı geldiğinde 2-3 lt gaz kalmış olabiliyor. (rakamlar örnek) Bu nedenle 50 tl gibi küçük miktarda bir gaz alımında bu fark ortaya çıkabilir. Ayrıca ben hep 50 tl lik alıyorum diyerek lpg fiyatlarındaki değişimin gidilecek yol miktarına etkisini yadırgayamazsınız. Bu 2 neden birleşince ve de sürülen yol ile sürüş stili farkı da eklendiğinde aradaki fark gayet normaldir. Havaların soğuduğunu da hesaba katmalıyız. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

11 dakika önce, Zealot :

hortumlarda kaçak olmasın ...  

Hocam brc seevisinde kacak yol dedi ve yeni muayeneden gecti arac kacak yok baska neden olabilir ki 

8 dakika önce, Mutlu Tekir :

Sizin sorununuz hesaplama hatası.

50 tl lik gaz alımlarıyla yapılan ölçümler hatalı olur, fulletmek gerekir. Gaz bitme uyarısı geldiğinde depoda kalan miktar farklı olabilmekte. Bir yokuş çıkarken ya da hızlanırken gaza sert basarken bitti uyarısı geldiğinde tankta 10 lt gaz kalabilirken, aşırı sakin sürüşte gaz bitti uyarısı geldiğinde 2-3 lt gaz kalmış olabiliyor. (rakamlar örnek) Bu nedenle 50 tl gibi küçük miktarda bir gaz alımında bu fark ortaya çıkabilir. Ayrıca ben hep 50 tl lik alıyorum diyerek lpg fiyatlarındaki değişimin gidilecek yol miktarına etkisini yadırgayamazsınız. Bu 2 neden birleşince ve de sürülen yol ile sürüş stili farkı da eklendiğinde aradaki fark gayet normaldir. Havaların soğuduğunu da hesaba katmalıyız. 

Hocam ben anlatamiyorum sanirim diger arac cok samimi arkadasimin yan komsum ayni yerde calisiyoruz ve benden daha sert ve hizli kullanir gazlarimizi bitirdik gittik ayni yerden aldik ben 145 arkadasim  215 bunu bana aciklarmisin bu gun benim gaz bitti benzine atti onun arabayla gezdik sirf test icin yapilmis bisey bu yaklasik 70 daha gitti onda sonra benzine atti. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Önceki dediklerim geçerli. 

Ayrıca yolda ayar yaptırmanızı tavsiye ederim. Mavi denizler, mocan iyidir bu konularda. Arkadaşınızın lpg sistemi fakir karışımda olabilir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

6 dakika önce, Mutlu Tekir :

Önceki dediklerim geçerli. 

Ayrıca yolda ayar yaptırmanızı tavsiye ederim. Mavi denizler, mocan iyidir bu konularda. Arkadaşınızın lpg sistemi fakir karışımda olabilir.

Nerde hocam bu mavi denizler adresi varmi verebilirmisin birde yolda ayar yaptiralim eger oda ise yaramazsa motora gircez buda bize tuzlu olacak sanieim :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Performans kaybınız var mı? Araç kac km de? Ateşleme sisteminizde sorun olabilir. Bujierinizi hiç degiştirdiniz mi? Sabah calışırken bogulma olup tek marşta çalışmama sorunu var mı?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

23 dakika önce, ediz07 :

Performans kaybınız var mı? Araç kac km de? Ateşleme sisteminizde sorun olabilir. Bujierinizi hiç degiştirdiniz mi? Sabah calışırken bogulma olup tek marşta çalışmama sorunu var mı?

Ediz hocam bujiler hic degismedi performans kaybi  az bi var gibi ateslemede sanmiyoruz titreme yok stop etme yok bogulma yok ne sabah ne baska yerde tek marsta calisiyo yani arac tikirinda olmasi zaten beni dusunduren bi sikinti yok aracda yakit kafayi yedi :)

22 dakika önce, Mutlu Tekir :

Tesekkur ederiz mutlu hocam en kisa zamanda gidip soracam :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bujilerden olabilir bence arac 100bin üzerinde ise.Yanlış hatırlamıyorsam 80 bin yada 100 binde değişmesi lazım. Tek marş olayını lpgden dolayı demiştim. Eski aracımda brc vardı ve lpg regülatörü motora gaz kaçırıyordu ve araba boguldugundan tek marşla çalışmıyordu. Baskı balata da yapabilir tabi araç manuel ise.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 dakika önce, ediz07 :

Bujilerden olabilir bence arac 100bin üzerinde ise.Yanlış hatırlamıyorsam 80 bin yada 100 binde değişmesi lazım. Tek marş olayını lpgden dolayı demiştim. Eski aracımda brc vardı ve lpg regülatörü motora gaz kaçırıyordu ve araba boguldugundan tek marşla çalışmıyordu. Baskı balata da yapabilir tabi araç manuel ise.

Arac manuel hocam bujileri bi degistireyim bakalim ne olacak. Yok hocam tek marjla caliaiyo ya onda sikinti yok. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

12 saat önce, slckptr :

Arkadaslar 2006 1. Nesil mazda 3 manuel aracim var bir ay oncesinde basladi hersey normalde km de 20 ile 22 krs arasinda yakan arabam bir anda 35 ile 37 krs arasinda yakmaya basladi . Yani 50 tl lik gazla 220 ile 230 km civari  yol giden araba bir anda 50 tl lik gazla 140 ile 150 km arasi gitmeye basladi. BRC gaz sistemi var ayar yaptirmaya gittim ayarlarinida yaptirdim degisen hic birsey olmadi hatta brc servis boyle biseyin normal olmadigini bujilere filan baktirmami soyledi. Basina gelen arkadas varmi ne yapmamiz lazim 

11 saat önce, Mutlu Tekir :

Lpg'ye gelen zamları hesaba katıyor musunuz? 
Hesapları kuruş değil litre cinsinden yapın.

Mutlu öyle deme ama 6 ay sonra arkadaşımız kendi konusuna baktığında  tam bir nostalji yaşayacaktır.  Vaoov benim araç çok az yakıyormuş bir zamanlar. :D  :geyik: 

• Haha 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Benim aracim 2005 AT dinamik. Atiker takildi 6 ay oncesi. 35litre gazla sehirici 300 km gidiyor. Senin kmyi okuyunca bemim arac cok yakiyor vehmine kapildim...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...