Jump to content

3.Nesil Dizel Mazda 3 Seyir Halinde Yanan İkaz Işıkları

MsquL
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Şehirler arası yolda seyrederken ekranda ( Kaza darbe sensörü, Lastik basınç sensörü, Kaygan zemin sensörü ) uyarıları belirdi akabinde araç çekişten düştü gaz yememeye başladı vites geçişlerinde şiddetli sarsıntılar oldu falanlar filanlar. sonra da motor arıza  uyarısı belirdi. 5 aylık araba daha şaştım kaldım >:(   ???

youtube ye video yükledim link aşağıda bir izleyin bakalım ne olduğuyla alakalı bir fikriniz olacak mı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Fikrim var aynı olay başıma geldi ancak bundan sonra ben aracı çok hareket ettiremedim çekiciyle servise götürdüm size de bunu tavsiye ederim sonucunda gaz kelebeği sensörü değişecek benimkinde.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, Anilcanatan :

Fikrim var aynı olay başıma geldi ancak bundan sonra ben aracı çok hareket ettiremedim çekiciyle servise götürdüm size de bunu tavsiye ederim sonucunda gaz kelebeği sensörü değişecek benimkinde.

Bende arabayı arıza yaptığı noktadan eve kadar getirebildim ve bıraktım orda cuma günü mazda çekici gönderip aracı aldıracak

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

aracınızın Skyactiv -D     1.5 Dizel olmasına Nedense hiç  şaşırmadım 

buradan bir tahmin yapmak zor.

servis arıza kodundan bakar ihtimalleri değerlendirir.. hatayı bulamazsa da akü kutup başını söküp ecuyu resetler...  pis mazot almışsınız falan der... biraz dolaşın yine yaparsa geli nder..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

43 dakika önce, Zealot :

servis arıza kodundan bakar ihtimalleri değerlendirir.. hatayı bulamazsa da akü kutup başını söküp ecuyu resetler...  pis mazot almışsınız falan der... biraz dolaşın yine yaparsa geli nder..

Müşteri hizmetlerinin bana yönlendirdiği servis ustası akü kutup başlarını sök bida tak yoluna devam et dedi ama yapmadım yaklaşık 3 4 saat sonra aracı kontrol etmeye gittiğimde uyarıların hepsi kaybolmuştu ama motor sesi artık daha farklı daha gürültülü ve sarsıntılı. Cumayı beklicez bakalım ne çıkacak

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

10 saat önce, Zealot :

Neden dizel olmasına şaşırmadınız? Bu arada pis mazot durumu bende oldu tahmininiz doğru :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

evet o kısmı atlamışım ben neden 1.5 dizel olmasına şaşırmadınız :-   

aracı aldığımdan beri shell haricinde hiç bir yerde yakıt almadım artık o da pis mazot ise biz arabaları satıp elektrikli scooter kullanalım :jedi:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu ara 1,5 sky dizel arızası moda oldu. Özellikle cx3 ler bayrağı kimseye kaptırmıyor.  

Yok, mazot pis değildir,  genelde verecek cevap olmayınca,  dizelde  "pis mazot"  cevabı verilir 

• Beğen 2
  • Haha 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim de dizel ama 1.5 değil. Acaba dizellerle ilgili bir durum mu var bildiğiniz diye merak etmiştim. Genel bir durum tespiti anladığım kadarıyla.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1,5 dizel pek olmamış bence. 

2.2 global pazarda daha yaygın ve stabil.. 

Daha Geçen hafta kullandık 2.2 dizel 6,   çok hızlı değil ama güzel, tatminkar ve pek sorun çıkarmıo

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aracı servise çektiler. ustanın kontrolleri ve cmu daki arıza kodlarını okuyuşundan sonra bana söylediği şey turbo arızalı değişmesi gerekiyor ve fabrikasyon bir hata olduğu yönündeydi. fakat daha sonra istanbuldan yetkili biriyle görüşüp cmu daki hataları sildiler, sorun yok yoluna devam et bir daha olursa gel dediler, sus payı olarak ta aracıma navigasyon yüklemeyi teklif ettiler hediye olarak bende kabul etmedim mazda iletişime mail atarak durumu açıkladım servis hakkında şikayetçi oldum ve bu arabayı istemediğimi değişim yapılmasını talep ettim. bakalım sonumuz ne olacak.

:jedi:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Değişim öyle kolay bir şey değil öncelikle onu belirteyim. Aynı problem bende de oldu gaz kelebeği değişti şimdilik sorun yok bence kullanın arabanızı aynı durum olursa bir çözüm bulurlar mutlaka.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

4 dakika önce, Anilcanatan :

Değişim öyle kolay bir şey değil öncelikle onu belirteyim. Aynı problem bende de oldu gaz kelebeği değişti şimdilik sorun yok bence kullanın arabanızı aynı durum olursa bir çözüm bulurlar mutlaka.

sizde kelebek bende turbo değişecekmiş :) motor şuan çok ilginç çalışıyor vites geçişlerine yakın ve vites geçişlerinden sonra ıslık sesi geliyor motordan ve sanki 200.000 km yapmış bir dizel motor gibi ses çıkarıyor aracım daha 8 binde. ben derdimi tasamı detayıyla yazdım. geri dönüş bekliyorum. artık araç mı değişirler turbo mu değişirler bilemem ama bu arabayı evlatlıktan red ettim ben :)

• Haha 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

6 saat önce, MsquL :

sizde kelebek bende turbo değişecekmiş :) motor şuan çok ilginç çalışıyor vites geçişlerine yakın ve vites geçişlerinden sonra ıslık sesi geliyor motordan ve sanki 200.000 km yapmış bir dizel motor gibi ses çıkarıyor aracım daha 8 binde. ben derdimi tasamı detayıyla yazdım. geri dönüş bekliyorum. artık araç mı değişirler turbo mu değişirler bilemem ama bu arabayı evlatlıktan red ettim ben :)

Soğuma olayı oluyor anlayabiliyorum ama aracı garantiden değiştirip de pişman olan da var :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Oncelikle gecmis olsun. 8bin km arac icin turbo sikintisi enteresan. Kul yapisi ariza yapmayacak diye bir kaide yok. Insanin cani cok sıkılıyor o ayri konu.Ben nedense bu mazdanin ufak hacimli dizeline guvenemiyorum. Bence isini duzgun yapan baska bir yetkili servise goturun aracinizi. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

20.11.2017 at 23:56, vethekim :

Oncelikle gecmis olsun. 8bin km arac icin turbo sikintisi enteresan. Kul yapisi ariza yapmayacak diye bir kaide yok. Insanin cani cok sıkılıyor o ayri konu.Ben nedense bu mazdanin ufak hacimli dizeline guvenemiyorum. Bence isini duzgun yapan baska bir yetkili servise goturun aracinizi. 

mazda şikayet hattından dönüş bekliyorum şuan. arabayı servisten getirdikten sonra cezalandırdım çıkarmıyorum. bakalım ne nezaman olacak

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...
22.11.2017 at 13:33, MsquL :

mazda şikayet hattından dönüş bekliyorum şuan. arabayı servisten getirdikten sonra cezalandırdım çıkarmıyorum. bakalım ne nezaman olacak

Merhaba öncelikle çok geçmişler olsun.

Bu konuda bir gelişme var mı ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

5 saat önce, İlhan :

Merhaba öncelikle çok geçmişler olsun.

Bu konuda bir gelişme var mı ?

evet bu konuyu bende merak ediyordum. iyi hatırlattın abi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

57 dakika önce, Seriatsu :

evet bu konuyu bende merak ediyordum. iyi hatırlattın abi

Vallahi aslında sırf sana hatırlatmak için yazmıştım. :D  :fiuw:

• Haha 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Çok geçmiş olsun. Benimde içime kurt düştü, “arıza yapmaz” diye dillerinden düşürmüyor satış personelleri. Dilerim sorununuzu sizi tatmin edecek bir şekilde çözerler, çözmüşlerdir.

Squall tarafından düzenlendi
İmla
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...