Jump to content

2. Nesil Mazda Hava Filtresi Değişimi

MustafaDemirbaş
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

2 dakika önce, tansu87 :

Hava filtresi 100 lira. Hava için belki muadilini düşünebilirsiniz. Ama dediğim gibi yağ için orijinal kullanın derim. 

Peki Öner’iniz için teşekkür ederim

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

05.01.2019 at 20:10, abcsefa :

https://megaparca.com/mazda-3-2009-2013?versiyon=1.6&kategori=Bakım+Ürünleri

bu siteyi inceledim mahle ve mann gibi markaların uyumlu yağ filtreleride var ve bunları iyi markalar diye biliyorum 

Mahle, orijinal filtre ile milimetresine kadar aynı.

Yalnız, filtre 8 delikli olacak. 

Megaparcadan alacaksanız, canlı destekten bağlanıp Tolga Bey'le ürünün 8 delikli olup olmadığını teyit edin.

Hiç bir sorun yaşamazsınız, tek eksik filtre üzerindeki Mazda logosu & yetkili servis öpücüğü olur.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

22 dakika önce, quiteguide :

Mahle, orijinal filtre ile milimetresine kadar aynı.

Yalnız, filtre 8 delikli olacak. 

Megaparcadan alacaksanız, canlı destekten bağlanıp Tolga Bey'le ürünün 8 delikli olup olmadığını teyit edin.

Hiç bir sorun yaşamazsınız, tek eksik filtre üzerindeki Mazda logosu & yetkili servis öpücüğü olur.

Çok teşekkür ederim sağolun

İlgili sitede mahle marka için stokta yok diyor. Mann marka nasıldır alınabilir mi? 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 7 ay sonra ...
03.07.2018 at 12:37, quiteguide :

Filtreler sağlam. 

Hava filtresinin, kauçuk kısmı çok çok iyi. 

Mahle yağ filtresi 8 delikli, delik çapı orjinalle aynı.

Alınabilir, tavsiyedir.

Orijınal yağ filtresınde de MAhle OC 195 yazıyor zaten. Direk MAhle ile aynı heralde filtre  :D Demek ki MAhle üretiyormuş

DSC05550.JPG

DSC05552.JPG

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, ozgur35 :

Orijınal yağ filtresınde de MAhle OC 195 yazıyor zaten. Direk MAhle ile aynı heralde filtre  :D Demek ki MAhle üretiyormuş

DSC05550.JPG

DSC05552.JPG

Mahle bulunabilirse alınır tabi ben henüz bulamadım. O yüzden ikidir yetkili servisten alıyorum arada çokta afaki bir fark yok zaten :) 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

4 saat önce, abcsefa :

Mahle bulunabilirse alınır tabi ben henüz bulamadım. O yüzden ikidir yetkili servisten alıyorum arada çokta afaki bir fark yok zaten :) 

Mahle yok pıyasada hakıkaten. Mahle de 40 tl ımış. orıjınal servıs malı da 45 50 tl dır

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

7 saat önce, ozgur35 :

DSC05550.JPG

DSC05552.JPG

Şaşırmadım.

• Haha 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, quiteguide :

Şaşırmadım.

Siz demiştiniz zaten birebir aynı diye ben de merak ettım dıkkatlı bakınca bi baktım arkada MAhle yazıyor :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben olayı Mahle'nin kalitesine yormustum, meğer hünkâr Mazda hz.leri yağ filtresini de mahleden tedarik ediyormuş.

İşin içine girince bu araçta Mazdaya ait tek şeyin logo olduğunu, direksiyon logosunun soyulmasindan onu bile adam gibi yaptiramayip sınıfta kaldığını üzülerek goruyor, insan.

• Beğen 1
  • Haha 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 ay sonra ...
  • 1 ay sonra ...

Mahle mega parcaya geldi. Orijinal ve mahle elimde mevcut ikisi birebir ayni. Ölculeri agirliklari ayni

Üsteki orijinal alttaki mahle

IMG_20200129_221615.jpg

IMG-20200131-WA0001.jpeg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Daha önce başka konuda da yazilmisti sanki;

Mahle OC 195 : Mazda Loğolu yağ filtresi(2. Nesil  M3 uyumlu)

Teknik bilgi;

Bypass valfi açılma basıncı; 2.8 bar.

Etkili filtreleme alanı;  617.9 cm²

oil-club.ru'dan alıntı.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

17 saat önce, quiteguide :

Daha önce başka konuda da yazilmisti sanki;

Mahle OC 195 : Mazda Loğolu yağ filtresi(2. Nesil  M3 uyumlu)

Teknik bilgi;

Bypass valfi açılma basıncı; 2.8 bar.

Etkili filtreleme alanı;  617.9 cm²

oil-club.ru'dan alıntı.

Hava filtresinin geçirgenliği ya da başka bir veri var mı peki? Onu da bulsak. Yağ pahalı değil de hava 120 liralarda

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

25 dakika önce, tansu87 :

Hava filtresinin geçirgenliği ya da başka bir veri var mı peki? Onu da bulsak. Yağ pahalı değil de hava 120 liralarda

Filtron al gec ya kanka 30 tl Aynisi 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

4 saat önce, tansu87 :

K&N gibi açık hava filtrelerinin testleri YouTube da mevcut. Filtron ve blueprintin herhangi bir testine rastlamadım.

Blueprint, bana göre performans olarak 1 tık önde. Motor daha rahat nefes alıyor.

İki ürünün de filtrelemesi sorunsuz. Filtrenin oturduğu haznenin üst tarafına parmağınızı sürün, eğer yuvaya iyi oturtulmuşsa zerre toz gelmez. Gelmemesi lazım.

Sizin yaşadığınız şehirlerde orijinal filtre alıp 10k yapmak belki mantıklı olabilir ama benim yaşadığım erezyonla meydana gelmiş, gelen, gelecek peri bacalariyla ünlü Nevşehir'de maksimum 3-4k değişim, maf sensörü, boğaz kelebeği, emme manifoldu, emme subaplari, yanma odası, bilumum motor iç akşamlarının temizliği için en sağlıklısı. 

Kızılırmak kenarı toprak yoldan balığa gideceğim zaman yedek filtremi takarım. Asfalt farkli filtre, toprak yol farklı filtre.

Böyle bir hastayım. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 7 ay sonra ...

Mann filtrem geldi Orijinal mazda filtresi gibi Kesinlikle tavsiye ederim Filtronda cok daha iyi kaliteis Yuvaya tamnoturyor milim boslik yok Contasi cok kalin 

IMG20200915103014.jpg

IMG20200915102011.jpg

Mann yinr kalitesini konusturdu 

IMG20200915102003.jpg

IMG20200915101945.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...