Jump to content

Arabayı yerden nasıl yükseltebilirim?

Mustafa.
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Arkadaşlar herkese merhaba.ben aracımı biraz yerden yükseltmek istiyorum. Sebebi ise tek başıma sorun olmuyor ama hanım vs..olunca altı setlerde vs... sürtüyor ve tabi o sırada içim eziliyor.bunu nasıl yaptırabilirim.?ustanın biri bakma zahmetinde bile bulunmayarak yayların özelliğini yitirmiştir değiştir başka bişe yapmana gerek kalmaz dedi.sizin desteğinize ihtiyacım var; bunu nasıl yaptırabilirim?saygılarımla herkese iyi forumlar kazasız belasız sürüşler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

arkadaşlar bu "spring rubber" ya da benzeri şekilde adlandırılan şeyler hakkında ne düşünüyorsunuz?

aliexpress'te bolca mevcut, 50-60 lira civarlarında. youtube'da da videolar var. bi ara bununla ilgili bir konu açmıştım ama başka yöne kaymıştı. şimdi bayağı yaygınlaşmış gibi. en azından tangırtı tungurtuyu biraz olsun kesse yeter.

diğer taraftan bu kadar basit bir şeyi imalatçının düşünmemiş olması da bana biraz saçma geliyor, bilemedim

https://youtu.be/rLtPY06LEhw

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Tofaşların getleri bize uyumluymuş ama Get için ustanın biri durmaz ya atar yada parçalanır diyor..

Spring rubber sanırım yükseltmiyor esnemesine engel oluyor.bu durumda düz yolda da sert olmaz mı acaba..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

get dene parça silindirik telon kauçuk vb. bir şey, uyumu olmaz zaten alınır takılır. ancak kasiste sürtmesine engel olurken geri kalan %99 kullanım anında bir sürü dezavantajı olacak. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben yukarida ilk ustanin önerisine katiliyorum.  Kaliteli yeni yaylar alin ve onlari taktirin.  Aracin yüksekligini degistirmek (alçaltmak veya yükseltmek) tasarimdaki birtakim parametreleri degistirecektir.  Böyle olunca da en basta viraj dinamikleri olmak üzere birçok sey etkilenecektir.  Ben araci yükseltmeyi pek önermem.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

4 saat önce, Mustafa. :

Herkese çok teşekkür ederim yardım ve destekleriniz için..bunu nereden temin edebilirim servet abi?

Torna işi yapanlar halleder. Sanayide sök tak yapan yer var ise söksün amortisörleri. Kule yerlerine göre işlem yapılacak 

21 dakika önce, AKayhan :

Ben yukarida ilk ustanin önerisine katiliyorum.  Kaliteli yeni yaylar alin ve onlari taktirin.  Aracin yüksekligini degistirmek (alçaltmak veya yükseltmek) tasarimdaki birtakim parametreleri degistirecektir.  Böyle olunca da en basta viraj dinamikleri olmak üzere birçok sey etkilenecektir.  Ben araci yükseltmeyi pek önermem.

Yay ile yükselme yapılacak ise amortisörde değişmeli. Stok boyu sıkıntı yapabilir 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Anladım servet abi yay işe girmek mantıklı deil bu durumda.o zaman tornacıyla bi görüşeyim bakalım inşallah.cevap veren ilgilenen herkese çok teşekkür ederim Allah razı olsun..

Mustafa. tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

29.06.2018 at 03:05, Katil Balina :

diğer taraftan bu kadar basit bir şeyi imalatçının düşünmemiş olması da bana biraz saçma geliyor, bilemedim

Böyle bir ürün olduğunu hiç bilmiyordum. Siz söz edince videodan izledim.

Bu gibi "hap" çözümlerin "hap" kadar sonuçlara yol açabileceğini düşünüyorum :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

On 6/29/2018 at 1:05 AM, Katil Balina said:

arkadaşlar bu "spring rubber" ya da benzeri şekilde adlandırılan şeyler hakkında ne düşünüyorsunuz?

aliexpress'te bolca mevcut, 50-60 lira civarlarında. youtube'da da videolar var. bi ara bununla ilgili bir konu açmıştım ama başka yöne kaymıştı. şimdi bayağı yaygınlaşmış gibi. en azından tangırtı tungurtuyu biraz olsun kesse yeter.

https://youtu.be/rLtPY06LEhw

Videoya baktım. Üretici derken yani Mazda videoda gösterilen süspansiyon yayı arasına öyle bir naylon parça düşünmemiş olması mı saçma geldi? Eger o ise, o parça dayanıksız birşey, yani belli süre sonra hava yol şartlarından sonra o parça çıkabilir ve yüksek hızda çıkarsa çamurluğa saplanıp zarar verebilir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

17 saat önce, Servet :

Yay arasında olan parça sönümlemeyi yayın belirli kısmında yapacak. Sağlıklı değil 

Evet. Yayı toplam boyu kısalmış oluyor ve kalan hatvelere düşen yük artıyor. Hem yay sertleşiyor hemde kalan kısım tasarım yükünden fazlasına maruz kalıyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...