Jump to content

Benzine Aseton katma....

gobris
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Merhabalar..

Bir sure once internette gezinirken yakit tasarrufu ile ilgili bir yazida benzine aseton katilmasi ile ilgili bilgiler bulmustum.

Sizle de paylasayim dedim

http://www.pureenergysystems.com/news/2005/03/17/6900069_Acetone/

Mesela burada anlatmislar.

orayi okumaya usnen veya ingilizce bilgisi olmayanlar icin kisa bir ozet gecmek gerekirse

Aseton benzinin yuzey gerilimini azalttigi icin enjektorlerden puskurme sirasinda cok daha fazla buhar haline donusuyor ve yanma cok daha verimli oluyor.

Kisa ve uzun vadede motora olan herhangi bir yan tesiri gorulmuyormus.

Bir tek, benzin hortumu vs ISO/DIN standartlari disindaysa yani pazar naylonundan yapilmaysa falan bir zarari var diyorlar.

Bu arada..

Kullanimi da soyle

Benzin/Aseton orani 5000/1

yani 50 litre benzine yaklasik 10 ml aseton koymaniz yeterli.

Gerci insanlar kullanilan benzine gore optimum sonucu bazen 3000/1 7000/1 gibi oranlarda da yakaladiklarini soyluyorlar ama %10-35 arasi bir tasarruf sagliyormus.

Ben test edenlerin yalancisiyim.

Bakalim ben 10 ml koyarak basladim.

Biraz azaltip her depoda ne kadar tasarrufum oldugunu cozmeye clisacagim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 41
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Burak

3

• Superas

4

• gobris

10

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

bekliyoruz bakalım :)

Abi tam senin kalemin işler bunlar. İlaçlı çay, ilaçlı soda, ilaçlı koladan sonra ether muhahahaaaaa, zuhahahahah :D hahahaha :D  O0  :2funny:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Oyle pek tiner gibi birsey degil bu sonucta.

Tiner resmen atik..Kurum yapmasi gayet dogal.

Aseton ise zaten yuksek oranda yanici bir madde.Bunun yaninda eser miktarda katiliyor.

Gerci olaydaki etkisi yanma degil, benzinin yanmasini kolaylastirma..Bunu da katki maddes gibi degil, benzinin yuzey gerilimini azaltarak daha fazla molekullerine ayrilmasiyla gerceklestirmekte.Yoksa benzin ve aseton arasinda birebir bir kimyasal tepkime soz konusu degil.

Fiziksel bir etkilesim daha cok.

Bu arada kiz arkadsinizin esinizin asetonunu kullanmamaniz gerekmekte. Onlar derisik. Yani icinde su var. Ilac depolarindan, kimyasal malzeme satan yerlerden falan saf aseton almaniz lazim.

LPG den daha fazla bir zarar verdigini de hic sanmiyorum bu arada :)

Neyse gorudugm kadariyla benden baska test edecek yok :)

Maksat milleti bilgilendirmek :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

biz daha çok bekle gör durumundayız.tinerde odtülü gençler tarafından reno 12 de eğlence amaçlı(arabanın egzozdan alev çıkarmaca)ama sonunun arabanın pert olmasıyla sonuçlanmış durum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

eger lpg gıbı 150.000 kadar bır sey yapmıyorsa kullanabılırısnız :D :D

benım babamınm eskıden kamyonu vardı eterle calısırdı bır sure sonra bagımlılık yapıyor baska bır seyle calısmıyordu motoru benden soylemesı :D :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mesela trafikte gördüğünüz 302-303-304 otobüslerin %90'ı yağ ile çalışıyor. (bunu öğrendiğimde şok olmuştum, ama hakkaten öyleymiş)Bizim servis otobüsü(302)yağla gidiyor. :eek:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

http://peswiki.com/index.php/Directory:Acetone_as_a_Fuel_Additive#Individual_Reports

Burada degisik marka kullaniclarinin kisiel testleri ve sonuclari var.

Yukarda birkac defa altini cizdigim bir nokta var. Aseton kullanimini Eter, Alkol ya da Tiner gibi benzin yerine kullanilan seylerle karistirmamak lazim.

Bir kere karistirilan oranlar cok farkli. Karisimin yanma odasindaki tepkimesi cok farkli.islevi farkli.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ona sadece yağ demesek katkılı yağ kullanıyorlar  :D :D

Yok be abi, bizim şoför gözümün önünde yeni yağ tenekesini açtı ve depoya doldurdu, herhangi bişey ekleme yoktu. :eek:
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest uyumsuzelement

Mesela trafikte gördüğünüz 302-303-304 otobüslerin %90'ı yağ ile çalışıyor. (bunu öğrendiğimde şok olmuştum, ama hakkaten öyleymiş)Bizim servis otobüsü(302)yağla gidiyor. :eek:

yağ zeytinyağıysa köşe oldun demektir :D
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

yağ zeytinyağıysa köşe oldun demektir :D

Hakkaten ya, 10 dizem (1 asit) sonrası yağları da benzin istasyonlarına satardık. :D
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest uyumsuzelement

Hakkaten ya, 10 dizem (1 asit) sonrası yağları da benzin istasyonlarına satardık. :D

benide iyi bi maaşla alırdın yanına para saydırmak için :D :D
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

benide iyi bi maaşla alırdın yanına para saydırmak için :D :D

len olm sen zaten patronsun, biz bi kurtulalımda şu işçilikten.. :D
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...