Jump to content

Mazda 323 Gösterge Panelindeki Saat Çalışmıyor

semir
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Yeni konu açmadan önce, forumda küçük bir arama yapmanız ve var olan konuları kullanmanız, forum tertip ve düzenini korumaya yardımcı olacaktır.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 7 ay sonra ...

Arkadaşlar bu bahsi geçen saat problemini bende yaşıyorum, ön paneli bir kez komple söküp baktık lehimlerini yeniledik, saat sorunsuz çalıyordu, topladık taktık, bir müddet sonra gene gitti bir gidip bir geliyor, bazen sönükleşiyor sonra gidiyor, sigortayı da kontrol ettim sıkıntı yok, aracın ön panelindeki elektronik aksamda da sorun yok her şey çalışıyor, servisteki usta saatin kendisinden kaynaklı olabileceğini ifade etti ama tahmin tabi ki, tam çözümü bizde bulamadık zaten epeydir uğrama imkanım olmadı farklı alternatifleri deneyemedik.

Problemi çözmüş olan arkadaş varsa paylaşsın lütfen, önümüzdeki ay tekrar bu sorunla uğraşacam, tam göz önünde olduğundan çok gıcık oluyorum, kesin çözecem bu sorunu ama nasıl ???

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Anlaşılan kimsenin bir fikri yok, iş başa düştü, umarım ki sorunu bulurum.

Gürhan, senin elinden kurtulmaz mutlaka halledersin sorunu. Benimde ilk aracımda (1991 model 323 HB-11 yıl önce) yaşadığım bi sorundu ama aynı gün içinde kendiliğinden halloldu ve bir dahada aynı sorunu tekrarlamadığından üzerine düşmemiştim.Kolaylıklar dilerim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İlk matşta yada gün içinde gelip gidiyorsa saatin kendinde problem olma olasılığı çok düşüktür,yinede ihtimaller dahilinde.lehim tazeleyince düzelip bir süre sonra gittiyse muhakkakki yine lehim yahut saatin baskı devresindedir.malum sanayi elektrikçileri 2.sınıf son derece dandik havya ve lehin kullanırlar ve lehim yaparken ne eski lehimi çekerler nede lehimleme esnasında reçine/pasta kullanırlar.bu arada piyasadaki dandik 3-5 liralık kimsallardan bahsetmiyorum kaliteli bir lehim için çelik pasta yada gerçek işlenmiş ağaç reçinesi kullanmak gereklidir.ayrıca önce eski lehimin çekilmesive yeniden yapılması icap eder malum belli bir ısınma derecesi ve sayısı vardır sonrasında ne kadar düZgün görünsede mikroskobik çatlaklar oluşur ve iletkenliği azaltır/omajı düşürebilir yahut devrenin olmadık kısımlarında direnç geçirgenliğini artırabilir.bunların tamamıda o saatin gelip gitmesinde çok büyük etkendir.

Tabi gerçek sorunu burdan ezbere konuşarak bilemeyiz bahsettiklerim bir elektronik devrede olan muhtemel en temel problemlerdir

Sent from my iPhone using Tapatalk

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İlk matşta yada gün içinde gelip gidiyorsa saatin kendinde problem olma olasılığı çok düşüktür,yinede ihtimaller dahilinde.lehim tazeleyince düzelip bir süre sonra gittiyse muhakkakki yine lehim yahut saatin baskı devresindedir.malum sanayi elektrikçileri 2.sınıf son derece dandik havya ve lehin kullanırlar ve lehim yaparken ne eski lehimi çekerler nede lehimleme esnasında reçine/pasta kullanırlar.bu arada piyasadaki dandik 3-5 liralık kimsallardan bahsetmiyorum kaliteli bir lehim için çelik pasta yada gerçek işlenmiş ağaç reçinesi kullanmak gereklidir.ayrıca önce eski lehimin çekilmesive yeniden yapılması icap eder malum belli bir ısınma derecesi ve sayısı vardır sonrasında ne kadar düZgün görünsede mikroskobik çatlaklar oluşur ve iletkenliği azaltır/omajı düşürebilir yahut devrenin olmadık kısımlarında direnç geçirgenliğini artırabilir.bunların tamamıda o saatin gelip gitmesinde çok büyük etkendir.

Tabi gerçek sorunu burdan ezbere konuşarak bilemeyiz bahsettiklerim bir elektronik devrede olan muhtemel en temel problemlerdir

Sent from my iPhone using Tapatalk

Zaman bulabilirsem bir daha söküp bakacaz, umarım çözülür.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Gürhan, senin elinden kurtulmaz mutlaka halledersin sorunu. Benimde ilk aracımda (1991 model 323 HB-11 yıl önce) yaşadığım bi sorundu ama aynı gün içinde kendiliğinden halloldu ve bir dahada aynı sorunu tekrarlamadığından üzerine düşmemiştim.Kolaylıklar dilerim.

Teşekkürler ilk başlarda çok aralıklarla oluyordu , son zamanlarda epey bir kayboluyor, umarım sorunu buluruz.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Misafir
Bu konu yorumlara kapatılmıştır.
 Paylaş

• Yeni Oluştur...