Jump to content

Rolanti Hakkında (Practica - Familia 1.5)

kayso
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

aynı sorunu yaşıyorum.olasılık hava hortumu ama bendeki gibi bunu sürekli yapmıyor ve arada düzeliyor gibiyse sorun ateşlemedir diye düşünüyorum.sen birde çıkma bir distribütörle aracını dene(öyle bobin di yok buji ve kabloydu onlarla oyalanma bende malatyalıyım ve aynı sorunu malatyada o aynı çakma servise götürdüm bana rolanti sensörü yok hava akışmetresi kıl yün tüy bissürü parça değişecek dedi ve aynı çocuk sanırım esmer tıknaz bişey.sana tavsiyem varsa özel bir servis bul yada orda yakınsın antep e git orda çözerler sorunu ben gitmediğime çok pişmanım keza istanbuldada bu sorunu çözemediler.bahane hep aynı aman araba lpg liymiş=)..valla benim denemediğim yol kalmadı ve araç artık yağ yakıyor sanırım lpg ayarsızlığıda buna etki ediyor,olay bir kısır döngü... araba tam ateşlemez yakıt yeterince yada fazlaca yanar ve araba yağ yakar.bir daha mazda alırsam asla lpg takmıycam.selamlar geçmiş olsun... ha sorunu çözersende aman haber et ben gaza ilk bastığımda araba yığılıyor ve bazen traktör bile geçemez oluyordum distribütörle biraz haşır neşir olunca en azından o kayboldu.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 ay sonra ...
  • Yanıt 40
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• kayso

5

• mettok146

3

• errttann

6

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

aracım 1998 model 1,5 mazda familia sorunum aracımın rölantisinde dalgalanma vardı. bu nedenle boğaz kelebğinde temizlik yapıldı.ama malesef hiç bir faydası olmadığı gibi şu an yeni bir sorunum var.oda aracım bu temizlik yapıldıktan sonra soğukken çalıştırdığımda araç çalışıyor fakat çalışır çalışmaz eski araçlardaki tabiriyle jikle ye geçmeden rölanti düşüyor ve araç stop ediyor.ısındıktan sonra sorun düzeliyor. malatyadaki servise götürdüm ama malesef sorun çözülmedi. ve servis gaz kelebğinin değişmesi gerekebilir dedi. bende bir firmadan bu boğaz veya gaz kelebğinin fiyatını sorum fyat 2.448 tl +kdv yıkıldım.bu parayı hayatta veremem.lütfen yardımcı olun ne yapabilirim....

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

aynı şeyi ben yaşadım lpg den sonra gaz veriyosun devir  gec düşüyordu lpg  ci  boğaz kelebiğini temizle dedi  temizledik daha kötü oldu direksiyonu sağa sola ceviriyorum  relanti yükseliyor  düşüyor gaz gec düşüyor sonra bidaha temizledim  balata spreyiyle iyiçe kelebek oturma yüzeylerini falan gene olmadı kelebeğin kapanma mesafesini belirleyen alyan başlı vida var onu ğevşettim bir iki tur her şey normale döndü saat gibi oldu  zamanla kelebek oturmaya yüzeylerinde ve kelebekteki kurumlar yer yapıyor  kurum temizlenince relantide fazla hava alıyor motor acayip  calışıyor kelebeğin açıklığını belirleyen vidayı biraz gevşet abi kelebek kapansın tam  büyük ihtimal düzelir

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Elimde parça(gaz kelebeği seti) var 350 liraya aldım ama benim sorunum o değil istersen sana verebilirim.bu arada ne hikmettir bilmem ama arabanı NGS cihazına sok ECT hatası verirse motor suyu ısısı sensörünün müşürü dediğin arızayı yapıyor olabilir fiyatıda 70 tl çıkma bi parçayla denesinler ona göre al  burda sorun hava akışmetre distribütör yada gaz kelebeği setide olabilir Ngs cihazı olmayan kimseye aracını elletme belkide sadece gaz kelebeğinde rölanti ayarlayıcının açısının ayarı bile sorununu çözecektir ben bunları 3000 tl harcayarak öğrendim,kolay gelsin.selamlar

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

benim bildiğim kadarıyla buji ve buji kablolarını kontrol edin aynı şey değil ama, buji çatlaması yüzünden çalışma sesiyle süre kontrolu yaparak keşfettim: her 3devir\sn de 1devir\sn lik titreme yapıyor bujilerden biri çatlakmış değiştirir değiştirmez düzelicek 3-4 yıl öncede aynı sorunla karşılastım tek buji ile hallettik sorunu, sabah ilk çalıştırrmalarda motor düzensiz ısındıgında düzenli çalışıyorsa ateşleme ile ilgili bir sorununuz var demektir ben hep böyle çözdüm sorunlarımı...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 5 ay sonra ...

slm arkadaşlar. bende 323 practica var 98 model enjeksyonlu. rolanti sorunum var. farlar kılıma kalorıfer falan acınca rolanti sıfıra kadar iniyo frene basınca debriyaja basınca da aynı sıkıntı var. hatta bazen yolda boşa alıp frene basınca istop edio araba. eskişehirde cok ustalara goturdum arızayı bulamıolar. bujilere kelebeklere bujı kablolarına şarz dinamosuna varana kadar. herseyıne bakıldı. ama yapamadılar burda. bilgisayarda arıza göstermiyo. bu sorunu yaşayıpta çözebilen arkadaşlar yardımcı olabılırse sevınırım. şimdiden co teşekkur ederim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bende de benzer problem vardı. Silindir basınçlarını ölçtür. Basıncı düşük silindir varsa, motor bi yerden hava alıyor olabilir. Hava alıryorsa da rölanti problemi olabilir.

Benim manifold contasında problem varmış, contanın 1. silindire gelen kısmı yanmış. Motorda hava aldığı için stop etmeye kadar ulaşmıştı sorunlarım. 

İnşallah sorunun çözülür.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

merğaba arkadaşım bu soylemiş olduğun problem oncelıkle sunu belırtmek ısterım test cıhazında gostermez. bugıbı bır problem senın anlatış seklıne gore motor tessısatında problem var aracının. bunu oncelıkle arştırılması gerkır aracın uzerınde bu sekılde yardımcı olamayız .sana ama sen yınede bır motor tesısatını kontrol ettır aracın. bırde sana sunu sorayım aracın farlarını yaktığın zaman gaz pedalına yuklendığınde farlarda canlanma oluyormuu.??

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bende de benzer problem vardı. Silindir basınçlarını ölçtür. Basıncı düşük silindir varsa, motor bi yerden hava alıyor olabilir. Hava alıryorsa da rölanti problemi olabilir.

Benim manifold contasında problem varmış, contanın 1. silindire gelen kısmı yanmış. Motorda hava aldığı için stop etmeye kadar ulaşmıştı sorunlarım. 

İnşallah sorunun çözülür.

buyuk ihtimalle sizin solediniz gibidir o zaman. cunku diger ihtimallerın hepsi yapıldı bitek motorun hava almasına bakılmadı. manifolt contası dışında biyerden hava alırmı motor? bide ben motor yaptırdıktan sonra cıktı bu sorun ortaya. bu da bu ihtimali güçlendiriyor. bu hafta bide motora baktırayım. cok teşekkur ederim yardımlarınız için.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

buyuk ihtimalle sizin solediniz gibidir o zaman. cunku diger ihtimallerın hepsi yapıldı bitek motorun hava almasına bakılmadı. manifolt contası dışında biyerden hava alırmı motor? bide ben motor yaptırdıktan sonra cıktı bu sorun ortaya. bu da bu ihtimali güçlendiriyor. bu hafta bide motora baktırayım. cok teşekkur ederim yardımlarınız için.

farlarda canlanma oluyo mu ona dikkat edemedim ama rolantıdeyken sankı farlara elektirik  gitmiomus gibi bi titreme oluyo. sanki kabloda temassızlık varmışta elektrik gelmiomuş gibi oluyo.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ozaman tek problem motortesisatıdır motor sokuldukten sonra oldu dıysunuz benım dusuncem motor şase kabloları takılmamış olabılır elktırık yukunu cekem kuvetı duser ozaman ve araç rolantıde duzensız çalışabılır maotor tesısatını elden geçırılmesınde fayda olabılır.(özellikle motor şase kablolarına baklıması gerekirr)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

arkadaşlar 98 model 323 practica rolanti ayarlayıcısı arıyorum hıc bıyerde bulamadım  fiyat ı ve bulma konusunda yardımcı olabılecek varsa sevinirim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

herseyı yaptım  sase kabloları, kelebek, manıfolt ,atesleme, piston basıncları vs hepsine baktılar rolanti ayarlayıcısı dedı ustalar. ama şimdide rolanti ayarlayıcısını bulamıorum. servıse gıtsem belkı bulurlar ama en az 500 liraya patlar gıbıme gelıo. rolantı ayarlayıcısını nasıl bulabılırım yardımcı olabılırmısınız o konuda.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

son bi haftadır aynı sorun bendede vardı,aracım şu anda serviste c.tesi gidip aracı çalıştırdığımda araç saat gibi çalıştı.titreme filan hiç bir şey yapmadı.yarın ustayla konuşur buraya cevap yazarım.inşallah sorunun çözülür.bendede 97 practica var.senin aracı sahibinden.com da gördüm.gerçekten diri duruyor.tampon eklentilerini nerede yaptırdın.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...