Jump to content

1. Nesil Mazda 3 İçeri Su Alma Problemi

burakphlvn
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

herkese iyi günler, yağışlı havaların başlamış olduğu bu günlerde 1.kasa 2009 mazda 3 aracım tam olarak ön kaput açma kolunun oldu yerden içeriye su almakta, benzer sorun yaşamış yardımcı olabilecek, tavsiye ve önerilerinizi bekliyorum

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ya A sütunundan su giriyor, ya da yağmur olukları tıkandığı için klima borusu üstünden giriyor. Bunu da bakmadan bilemeyiz. Siz söküp su izlerini bulmaya çalışacaksınız. Suyu aracın sürücü tarafında silecek üstüne ve ayna hizasından dökerek tam olarak nereye döktüğünüzde su geliyor onu bulunuz. Sonra sileceğe döktüğünüzde geliyorsa olukları temizlemeniz gerekir. Youtube da videolarını bulabilirsiniz, detaylı bilgim yok. Eğer fitillerden geliyorsa da kapıda yamukluk ya da fitilde hasar var mı onun öğrenilmesi gerekli.

Gelen yeri bulun gerisi bir şekilde halledilir.

• Teşekkürler 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kapılar giriyor olabılır bence. E46 larda kronık sorun. Kapı dosemesını acıp guzel bı dayson extra ıle yalıtım yapın yagmur barıyerıne

https://www.youtube.com/watch?v=bzKwXR3SV_0

https://www.youtube.com/watch?v=vsgeP4lM2_8

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

suyun geldiği yeri tam olarak keşfettim yağmur esnasında, direksyon sol alt taraf, yakaladgm zamanlar ufak kova koymak zorunda kalıyorum o kadar fazla giriş yapıyor içeri, bundan 4 ay önce önden bi darbe aldım kaput boyandı acaba bu esnada gider hortumlarında bi baglantı sorunumu oluştu diyorum yoksa ikinci ihtimal dediğinz gibi tıkanmış olabileceği galiba

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

23 saat önce, burakphlvn :

suyun geldiği yeri tam olarak keşfettim yağmur esnasında, direksyon sol alt taraf, yakaladgm zamanlar ufak kova koymak zorunda kalıyorum o kadar fazla giriş yapıyor içeri, bundan 4 ay önce önden bi darbe aldım kaput boyandı acaba bu esnada gider hortumlarında bi baglantı sorunumu oluştu diyorum yoksa ikinci ihtimal dediğinz gibi tıkanmış olabileceği galiba

Ön cam degısımı olduysa, camın mastıgını az sıktılarsa ön camdan da alıyor olabılır. A sutunlarını cıkarıp mastıklerı kontrol edın Yalnıs ıscılık sonucu su alır.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

23.11.2018 at 22:35, burakphlvn :

İşte söküp tam nereden girdiğini bulunuz. Direksiyon sol alt tarafı tam bir giriş yeri değil. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu suyun nereden geldiğini bulma konusu bana ev sattırdı.Aksi halde bulsam dinamitle evi havaya uçuracaktım. Allah kolaylık versin. 

Muhtemelen giderler tıkalı.

• Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

8 saat önce, Lupara :

Bu suyun nereden geldiğini bulma konusu bana ev sattırdı.Aksi halde bulsam dinamitle evi havaya uçuracaktım. Allah kolaylık versin. 

Muhtemelen giderler tıkalı.

Arabaları bilmem ama evinizden su geliyorsa yardımcı olurum :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ön cam degismedi, dediğim gibi kaput boyandı 3-4 ay önce fakat düşününce alakasız bi durum diye düşünüyorum. En son 1 saat önce tanıdıgım bir usta ile konustum bakarız  gerekirse ön göğüs sökülecek komple dedi moralimin sıfırlandığı dakika oldu.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 saat önce, burakphlvn :

Ön cam degismedi, dediğim gibi kaput boyandı 3-4 ay önce fakat düşününce alakasız bi durum diye düşünüyorum. En son 1 saat önce tanıdıgım bir usta ile konustum bakarız  gerekirse ön göğüs sökülecek komple dedi moralimin sıfırlandığı dakika oldu.

Ustanin mesajini anlamissinizdir herhalde.

Usta uzun yoldan "ben bu isten bisey anlamadim. Baska yere gotur" demek istemis.

• Beğen 1
  • Haha 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 saat önce, burakphlvn :

Ben inşaatçıyım. Su kaçak ve izolasyon işiyle çok uğraştığım için size küçük bi tavsiye verebilirim. Aracı yağışsız bir havada test edin. Hortumun ucunu belli aralıklarla şüphelenen yerlere tutun. Bir süre bekleyin ve birisi su kaçıran yerde takipte olsun hep. İşleme altlardan denemeye başlayın. Üstten su tutmaya başlarsanız su alta da akacağı için nereden geldiğini anlayamazsınız. Yani alttan alıyorsa siz de suyu üstten bir yerden turuyorsanız, hah buradan alıyor deme ihtimalimiz olabilir. 

Göğsü boşuna söktürmeyin. Hele göğüs söküp takma konusunda mazda 3’e ait tecrübesi yoksa hiç elletmeyin. Geri montajında trim seti falan kullanılıyor. Sonra göğüsten çok fazla trim sesi geliyor dersiniz. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

10 dakika önce, tansu87 :

Ben inşaatçıyım. Su kaçak ve izolasyon işiyle çok uğraştığım için size küçük bi tavsiye verebilirim. Aracı yağışsız bir havada test edin. Hortumun ucunu belli aralıklarla şüphelenen yerlere tutun. Bir süre bekleyin ve birisi su kaçıran yerde takipte olsun hep. İşleme altlardan denemeye başlayın. Üstten su tutmaya başlarsanız su alta da akacağı için nereden geldiğini anlayamazsınız. Yani alttan alıyorsa siz de suyu üstten bir yerden turuyorsanız, hah buradan alıyor deme ihtimalimiz olabilir. 

Göğsü boşuna söktürmeyin. Hele göğüs söküp takma konusunda mazda 3’e ait tecrübesi yoksa hiç elletmeyin. Geri montajında trim seti falan kullanılıyor. Sonra göğüsten çok fazla trim sesi geliyor dersiniz. 

İlk mesajımda demek istediğim de buydu aslında ama uygulanmadı.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

tansu bey cok güzel anlatmışsınız fakat ben yazdığınız kadar deneyimli değilim, geçmiş yıllarda kronik olan arka stop yine su alma problemi tavsiye üzerine keçelerin yenilenmesi ile giderildi üzerine bir arkadaşın tavsiyesi ile ince tabaka silikon cektim 5 senedir sıkıntı yaşamadım, demek istedgim yine aynı şekilde bi tavsiye isteğiydi yoksa ben su tutup nerde oldugunu bulma şansım yok gider hortumları nerede onu bilmiyorum malesef

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...