Jump to content

Vınlama Sesi (90-94 323)

Guest izmitlii
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

arkadaşlar 92 hb var bende.

araba yol aldıktan sonra ayağımı gazdan kestikten sonra vınnnlama sesi geliyor. bu bir problem mi yoksa var olan bişeymi?

bir ara balataları değiştirirken tamirci aynaları(tekerdekiler;adı disk de olabilir) değiştirirsen iyi olur demişti. ondan mı kaynaklanıyor

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ses motordan geliyorsa Fren diskleri ile bi alakası olduğunu düşünmüyorum, fakat fren diskleri de ayrıca ses yapıyor olabilir.. motordan gelen ses işe büyük ihtimalle karbürator varsa ordan geliyor olabilir..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest izmitlii

şimdi arkadaşlar, arabayı tamirciye götürmeye korkuyorum açıkçası. anlamıyorlar bozuyorlar sağını solunu. kaputu çoğu zaman ben açıyorum adamlara :)

hele şöyle bir arabaya gözlerini açıp baktılar mı 'aha diyorum bu adam anlamıyor bu işten' yoksa şimdiye kadar çoktan götürürdüm.

doğru bir rot balansçıya uğrarayayım, inşallah sorun öenmsediğim kadar bişi değildir.

bu mazda adamı titiz yapar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

vınlama sesini iyi dinleyip karar vermek gerekir  :)

aracı önden kriko ile kaldırıp 120 km/s hıza çıkartıp stop edip tekerleklerdeki sesi dinlemek gerekir  O0

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

arkadaşlar 92 hb var bende.

araba yol aldıktan sonra ayağımı gazdan kestikten sonra vınnnlama sesi geliyor. bu bir problem mi yoksa var olan bişeymi?

bir ara balataları değiştirirken tamirci aynaları(tekerdekiler;adı disk de olabilir) değiştirirsen iyi olur demişti. ondan mı kaynaklanıyor

Sesi değişik şartlarda dinleyip fikir sahibi olabilirsin mesela;

her viteste yapıyormu

vitasi boşa attığında yapıyormu

aracı stop ettiğinde ses yapıyormu

Bu testleri boş alanda yapmanı tavsiye ederim yada trafiğin olmadığı alanlarda.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 yıl sonra ...

vınlama sesini iyi dinleyip karar vermek gerekir  :)

aracı önden kriko ile kaldırıp 120 km/s hıza çıkartıp stop edip tekerleklerdeki sesi dinlemek gerekir  O0

adama kaza yaptıracaksınız o hızda araç stop ettirilir mi. direksiyon sertleşecek bir iki pompadan sonra fren kazık gibi olacak bide panikle konta tam çevirirse manevra yapayım derken direksiyon kilitlenecek. ses gazdan ayağını çekince geliyorsa motordandır rulmanla falan alakası olmaz. rulman olsa hızlandıkça artar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

adama kaza yaptıracaksınız o hızda araç stop ettirilir mi. direksiyon sertleşecek bir iki pompadan sonra fren kazık gibi olacak bide panikle konta tam çevirirse manevra yapayım derken direksiyon kilitlenecek. ses gazdan ayağını çekince geliyorsa motordandır rulmanla falan alakası olmaz. rulman olsa hızlandıkça artar.

2008'deki konuyu hortlattığınız ve konu sahibinin siteden ayrıldığına dikkat etmediğiniz gibi-

konuyada dikkat etmemişsiniz: ) bahsedilen deneme otoyolda değil,arabayı kızağa veya krikoyla kaldırılıp yapılan deneme : )  :clap:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2008 deki konuysa kilitlensin o zaman. bunu da mı ben söyleyim. 4 yıldır duruyorsa site yöneticileri bakacak o işe.  ama başka birisi bu konuyu googleda arattırdığında bu konuyu bulduğunda bu yorumu da okuyarak belki bi fikir edinir. amaç sadece burda sorunu olana yardım etmek değil ki. bu sorunla karşılaşıp bu siteye ulaşanlara da fayda sağlamak.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Valla böyle şeyler insanın şevkini kırıyo. mazda zor bir araba hele eskileri. 50 çeşit derdiyle uğraştım. deneyimlerimle olabildiğince millete fayda sağlayım diyorum. ne ustayım ne tamirci sadece mazda kullanıcısıyım bu da değilseniz bile usta olacaksınız demektir. hiç anlamazdım arabadan. yağını suyunu koymayı ustalara sorarak başladım camlardan farlara, denge kollarından motor arızalarına kadar her sorunuyla uraştım. kimini kendim yaptım kimini de ustaya para verip yine kendim yaptım. nadiren de usta yaptı. bildiğimi aktarayım yanlışımı da arkadaşlar düzeltsin. Mazdadan bi kurtulsam sadaka vereceğim zaten Allah bi daha düşürmesin ne diyeyim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

kardeşim sizin  aracınız bakımsız kalmış gereken ilgi gösterilmemiş sadece binilip hurdaya çıkarılmışsa vede sizde gidip bu aracı alıp toplamaya çalışıyosanız buda mazdanın ne suçu var bendede aynı modelden var inan çoğu markanın sıfır araçlarıyla değişmem

benim arabamın daha amartisörleri bile 22 yıllık orjinal amartisörleri değişmemiş araba kullanmayı arabaya bakmayı bilmeyenlerin suçunu arabanıza yüklemeyin lütfen. imzamda link var oradan bak galeriye 323 nasıl olur gör.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Valla böyle şeyler insanın şevkini kırıyo. mazda zor bir araba hele eskileri. 50 çeşit derdiyle uğraştım. deneyimlerimle olabildiğince millete fayda sağlayım diyorum. ne ustayım ne tamirci sadece mazda kullanıcısıyım bu da değilseniz bile usta olacaksınız demektir. hiç anlamazdım arabadan. yağını suyunu koymayı ustalara sorarak başladım camlardan farlara, denge kollarından motor arızalarına kadar her sorunuyla uraştım. kimini kendim yaptım kimini de ustaya para verip yine kendim yaptım. nadiren de usta yaptı. bildiğimi aktarayım yanlışımı da arkadaşlar düzeltsin. Mazdadan bi kurtulsam sadaka vereceğim zaten Allah bi daha düşürmesin ne diyeyim.

Çok karamsar olmuşsunuz,altınızdaki aracın temizi porche ayarında,virajda tr'ye o dönemlerde onun gibi araba gelmedi.. Ve hala çok insanın ulaşamayacağı gözdesi,sizin araç,Ayrıca tr'de ilk satılmaya başlandığında haber konusu olmuştu,futbolcular almaya başlayınca bunlar nekadar çok para kazanıyorlar butür araçlara binebiliyorlar diye haberlere çıkmıştı,bence altınızdaki araç hala tr'de bir numaralardan.. : )

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

benim arabaya binen eşşeğe biner gibi binmiş. ilk arabamdı acemilikten aldım. ama benim kızdığım mazdanın kendisi. ne doğru dürüst parça bulunuyor nede doğru dürüst fiyata. çıkmacılarla uğraşıyoruz. arabaya eski parçayı değiştirip başka eski parça alıyoruz onun da ne zaman bozulacağı belli değil... çıkmaları bile yerli arabaların sıfırından pahalı. yerli arabaya reunault tofaş fiat a laf ediyoruz bizim arabalar şöyle üstün falan diyoruz ama bi kere yerli arabaların full parça desteği var. ister çıkma ister sıfır. mazda eski müşterilerini boşvermiş. güzel bi araba yapmış mazda ama gerisi boş. sadece güzel o kadar. çocukların aaa gözleri açılan araba dediği.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sizin aracın aynısı benim ikinci aracımdı, (istanbulda yaşamam avantaj olabilir )ama ben parça sorunu yaşamadım,size tavsiyem çıkartın elden,alın slx bursada parça sıkıntısı yaşamazsınız,ayrıca işçiliğide ucuz olur,fakat o zaman gerçekten anlarsınız eşşeğe bindiğinizi : )

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

benim arabaya binen eşşeğe biner gibi binmiş. ilk arabamdı acemilikten aldım. ama benim kızdığım mazdanın kendisi. ne doğru dürüst parça bulunuyor nede doğru dürüst fiyata. çıkmacılarla uğraşıyoruz. arabaya eski parçayı değiştirip başka eski parça alıyoruz onun da ne zaman bozulacağı belli değil... çıkmaları bile yerli arabaların sıfırından pahalı. yerli arabaya reunault tofaş fiat a laf ediyoruz bizim arabalar şöyle üstün falan diyoruz ama bi kere yerli arabaların full parça desteği var. ister çıkma ister sıfır. mazda eski müşterilerini boşvermiş. güzel bi araba yapmış mazda ama gerisi boş. sadece güzel o kadar. çocukların aaa gözleri açılan araba dediği.

kardeş sizin o çıkmacılardan aldığınız 20 yıllık mazda parçaları zaten şahin vede fiatın sıfırına bedeldir, parça desteği derken saçma sapan dandik bir sürü imalatçının ürettiği parçaları kastediyosan , şahsen ben mazdanın öle parçalarının olmadığına memnunum. ayrıca o bahsi geçen ucuz parça desteği hep yan sanayi, markalarla alakası yok, mazdanın bütün parçaları eski vede yani olsun mevcut türkiyede olmasa bile belçika deposunda herşey var , ben neler neler aldım bagaj döşeme segmanlarına kadar en ufak parçalarına kadar mevcuttur ama biraz pahalıdır neden dersen orjinaldir zaten o bahsettiğiniz parça desteği olan markalarında gidin servisinden orjinal parça alın mazdadan daha pahalıdır bilmem anlatabildimmi.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...