Jump to content

3. Nesil Mazda 3 Bir Aylık Tecrübelerim

mare101
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

14 saat önce, mare101 :

Konuyu ilk açtığım mesajda da belirttiğim gibi, aracımda spor yaylar mevcut. Eski sahibi bir kutu içinde orijinal yayları da bana vermişti.Ben aracın orijinal yaylarını tekrar taktırtmak istiyorum ama yetkili servis bu iş için 600 TL. istediği için değiştirtmedim.Özel servislere sormak istiyorum bu konuyu. Uygun bir fiyata yapan olursa ve ben de yayları değiştirtirsem aracın garantisine olumsuz etki eder mi diye merak ediyorum, malum yetkisiz servis müdahale etmiş olacak. Gerçi, spor yaylar da yetkili serviste takılmamış sanırım.

Bu arada, üç yıllık garanti sanırım Nisan ayında dolacak. İlave iki yıllık Garanti için aracın içinden çıkan belgeyi inceledim. Bu belge doldurulmamış, boş halde. Mazda Türkiye'yi aradım, aracın satın alındığı bayiye gitmemi söylediler. Bayiye gidip servis müdürüyle görüştüm. Bu işlemin, aracın ilk alındığında yapılması gerektiğini, dolayısıyla artık garantinin uzatılamayacağını ama merak etmememi, çoğunlukla İyi niyet garantisi adı altında yardımcı olduklarını söyledi.Yine de, söz uçar yazı kalır hesabı, benim aklım artı iki yıllık garantide kaldı.

Bu nasıl bir belgedir paylaşma şansınız var mı? Benim öyle bir belgeden haberim yok. 2015 model aracım 2016 ağustos trafiğe çıkışlı. @okkko nedir bu işin aslı abi?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bendeki kitapçığın içinde şöyle bir şey var ama bilemedim. arkadaşın bahsettiği böyle bir şey olabilir mi ben de ilk defa görüyorum

IMG_20190110_030034.jpg

1547078635044751685355005859911.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

7 saat önce, Katil Balina :

bendeki kitapçığın içinde şöyle bir şey var ama bilemedim. arkadaşın bahsettiği böyle bir şey olabilir mi ben de ilk defa görüyorum

IMG_20190110_030034.jpg

1547078635044751685355005859911.jpg

Evet bahsettiğim belge budur. Benim ikinci el olarak aldığım araçtaki bu belge boş halde, araç teslim edilirken doldurulup imzalanmamış. Sevgili Tarahumara nickli arkadaşımın da bilgisine. Durum budur.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, mare101 :

Evet bahsettiğim belge budur. Benim ikinci el olarak aldığım araçtaki bu belge boş halde, araç teslim edilirken doldurulup imzalanmamış. Sevgili Tarahumara nickli arkadaşımın da bilgisine. Durum budur.

Bende boyle bir belge cikmadi hic. Nedendir acep? 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

51 dakika önce, Tarahumara :

Bende boyle bir belge cikmadi hic. Nedendir acep? 

Sizin araç da benimki gibi 2015 model ve 2016 trafiğe çıkışlı. Siz aracınızın ilk sahibiyseniz , araçla beraber bu belgeninde size teslim edilmiş olması gerekirdi.

Aracınızın ikinci sahibiyseniz eğer belgenin olmaması çok da şaşırtıcı değil. İlk sahibi kaybetmiş olabilir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, mare101 :

Sizin araç da benimki gibi 2015 model ve 2016 trafiğe çıkışlı. Siz aracınızın ilk sahibiyseniz , araçla beraber bu belgeninde size teslim edilmiş olması gerekirdi.

Aracınızın ikinci sahibiyseniz eğer belgenin olmaması çok da şaşırtıcı değil. İlk sahibi kaybetmiş olabilir.

Ben aracın ilk sahibiyim. Siz yazdıktan sonra aradım aracı aldığım bayiiyi. Böyle bir durum olmadığını. 2015 model yılı araçların satıldığı günden itibaren 5 yıl garantisi olduğunu ve herhangi bir belgeye bakmadıklarını söyledi. Yani misal benim aracım 2021 ağustos ayına kadar garantili.

• Beğen 1
  • Teşekkürler 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

SK otomotivle görüşmüştüm bu durumu bende, (2014-2015 arasındaki 2-5 yıl garanti farkını da bilmiyordum) aracı 2016 yılında 2015 aldığım için garanti 2015'ten mi yoksa teslim tarihinden itibaren mi başlar diye, aldığınız günden itibaren 5 yıl dediler, bir evrak vs yok mu dedim, gerek yok abi garanti biziz dediler. İleride garantilik bir aksiyon olursa görecez artık garanti kimmiş :) 

• Teşekkürler 1
  • Haha 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...