Jump to content

3.Nesil Mazda 3 Pedal Shift (F1 Vites) Uygulaması

Mustafa Yılmaz
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Arkadaşlar merhaba, uzun zaman önce konusunu açtığım ve ileride aracıma uygulamayı düşündüğüm pedal shift (F1 Vites) uygulamasını bugün itibari ile gerçekleştirdim. Montaj basamaklarını ve gerekli parçaları sizlere aktarmak için bir video hazırladım. Gerekli ekipmanı bulduktan sonra montajının sorun olmadığını video ile sizlere aktarmaya çalıştım.

Kendi aracım Reflex ve benim aracımda pedal shift mevcut değil arkadaşlar. Reflex ve daha alt donanımlı aracınıza bu uygulamayı yaparak bu donanımı kullanabilirsiniz. Hatta cruise control dahi ekleme işlemi yapabilirsiniz. Kablo bağlantı şeması altta mevcut arkadaşlar. Videoyu birazdan sizlerle paylaşacağım ....

IMG_20190316_151038.jpg

IMG_20190316_132248.jpg

IMG_20190316_151042.jpg

• Beğen 7
  • Teşekkürler 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Elinize sağlık hocam. Ben de geçenlerde deri kaplamak için direksiyonu söktüğümde fark etmiştim ne kadar basit eklenebileceğini bu paddle shiftlerin. El direksiyondayken, bazen hakikaten çok gerekli olabiliyor. Yokuşlarda, sollama gerektirecek yerlerde vs. Gaza biraz fazla basınca araç anlıyor her türlü, vitesi küçültüyor, ya da vitesi sola çekerek vites kolu ile de küçültülebiliyor ama yine de elleri direksiyondan çekmeden bunu yapmak daha rahat. Gerekli parça fiyatlarını da paylaşabilirseniz, yapmak isteyen arkadaşlar için daha net bilgi olur.

Ben de geçen gün çektiğim bazı fotoları paylaşayım. Bu işlemi yapmak isteyen birilerine faydası olabilir. Bu arada akü kutup başını sökmek sadece airbag ışığı yanmasın diye değil, aynı zamanda kazara airbagin patlamaması için de. Direksiyon göbeğindeki büyük somun da 21mm.

IMG_6051.thumb.jpg.c46ae89a01530fdad1741c1d50f2543b.jpg

IMG_6059.thumb.jpg.7bbc40d4fe1ae1f7ff6d9451acc828c9.jpg

IMG_6063.thumb.jpg.2b8216ac38492d1161b6d872e9c8d8ed.jpg

IMG_6064.thumb.jpg.9126c1045f808facafc49bf5e3be362e.jpg

IMG_6066.thumb.jpg.984223190b5396dc7c4fe0f79321a4b6.jpg

IMG_6069.thumb.jpg.4ebd03d04386ab323e05a5a77e52207d.jpg

IMG_6076.thumb.jpg.6205aa8151d65aa872deedf0f1adf5c3.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

19 dakika önce, Tarahumara :

Elinize sağlık hocam. Ben de geçenlerde deri kaplamak için direksiyonu söktüğümde fark etmiştim ne kadar basit eklenebileceğini bu paddle shiftlerin. El direksiyondayken, bazen hakikaten çok gerekli olabiliyor. Yokuşlarda, sollama gerektirecek yerlerde vs. Gaza biraz fazla basınca araç anlıyor her türlü, vitesi küçültüyor, ya da vitesi sola çekerek vites kolu ile de küçültülebiliyor ama yine de elleri direksiyondan çekmeden bunu yapmak daha rahat. Gerekli parça fiyatlarını da paylaşabilirseniz, yapmak isteyen arkadaşlar için daha net bilgi olur.

Ben de geçen gün çektiğim bazı fotoları paylaşayım. Bu işlemi yapmak isteyen birilerine faydası olabilir. Bu arada akü kutup başını sökmek sadece airbag ışığı yanmasın diye değil, aynı zamanda kazara airbagin patlamaması için de. Direksiyon göbeğindeki büyük somun da 21mm.

Sizin de elinize sağlık. 

Söylediğiniz gibi sürekli bir ihtiyaç değil ancak çok önemli bir anda büyük bir ihtiyaç haline geliyor. Bende Manuel olarak kullanıyordum bu gibi durumlarda ancak pedal shift leri kullanmak inanılmaz bir rahatlık getiriyor. 

Çıkma olarak bu parçaları satın aldım. Fiyat olarak 350 TL ödedim. Aliexpress te bu ekipman mevcut ancak biraz pahalı ama yine de değer. Düşünen arkadaşlar var ise tavsiye ederim büyük rahatlık. Linki aşağıya ekliyorum. 

TRY 774.92 | Shift kürek direksiyon sequins anahtarı için Mazda 6 Atenza Axela CX5 CX4
https://s.click.aliexpress.com/e/bQdDWtle

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Elinize sağlık, daha önce @Mutlu Tekir hocamla yapalım diye düşünmüştük sonrasında parçaları aliexpreste bulamamıştık. Şimdi gelmiş fakat fiyat yüksek, parçaları çıkma olarak nereden temin ettiniz?

• Beğen 1
  • Teşekkürler 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

12 dakika önce, ediz07 :

Elinize sağlık, daha önce @Mutlu Tekir hocamla yapalım diye düşünmüştük sonrasında parçaları aliexpreste bulamamıştık. Şimdi gelmiş fakat fiyat yüksek, parçaları çıkma olarak nereden temin ettiniz?

Ben ostim de buldum arkadaşlar. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...