Jump to content

3. Nesil Mazda 3 Yakıt Aldıktan Sonra Menzil Bilgisinin Değişmemesi

betamax
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Merhaba, 3. nesil Mazda 3'e benzin aldığımda bu bazen menzil bilgisine yansımıyor. Ancak zamanla göstergeye yansımaya başlıyor. Bu sadece iki defa başıma geldi ve sanırım ikisinde de 30 - 40 TL gibi düşük miktarlarda benzin almıştım. Bu normal bir durum mu yoksa benzin pompasında bir soruna mı işaret ediyor?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sıkıntı o değil. Normalde ne kadar koyarsam koyayım menzil hemen yükselir. Benim durumumda ise menzil değişmiyor ama zamanla yükselmeye başlıyor. Örneğin benzini aldığımda menzil 8 km gösteriyorsa ertesi gün arabayı çalıştırdığımda bu 20'ye çıkmış oluyor. Başka zamanlar düşük miktar benzin aldığımda da bu sorun olmuyordu. Dediğim gibi sadece 2 defa başıma geldi. Bu arada konuyla bir ilgisi olur mu bilmiyorum ama benzini hep Opet'den alıyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Elektronikçiler bilirler, yakit tankinin içinde yakit seviyesini bildiren yüzer bir samandraya bagli bir reosta bulunur.  Bundan sonra 30-40 TL yerine biraz daha fazla yakit alin (örnegin, 70-80 TL) ve ayni sorun devam ediyor mu, bir bakin.  Eger ediyorsa bu reostada mekanik bir sorun olabilir ya da tamamen elektronik bir sorun olabilir.  Her halukarda 30-40 TL yakit almak sürekli yakit istasyonuna gitmek demektir.  Muhtemelen araç bu kadar az yakit ikmalini dogru algilamayabilir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

kullanma kılavuzunda benzin alımında en az 9-10 litre alın, altındaki alımlarda ibrede değişiklik göremezsiniz gibi ibare vardı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Teşekkürler, muhtemelen az aldığımda bazen algılamıyor. Zaten çok nadiren az almaya ihtiyaç duyuyorum. Acaba başka bir sorunun habercisi mi diye işkillenmiştim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...