Jump to content

1. Nesil Mazda 3 Koltuk Gıcırdaması

ahmet_eyigün
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

2006 model mazda 3 üm var. Son 6 aydır soför koltuğundan ilk oturduğum sırada tümsek ve setlerden geçince ve inişli çıkışlı yollarda yani kısaca her süspansiyonda gıcırtılar geliyor. Koltuğun hareketli aksamlarına pas sökücü ve daha sonra sıvı gres sıktım ama kesilmedi. Fakat koltuk ayarını yükselttikçe ses kısmen azalıyor. Döşemeciye götürdüm koltuğu komple söktü altındaki yaylara bakayım diye ama altında yay yok çanak var. Dolayısıyla biz gıcırtı sorununu çözemedik. Daha önce başına gelen arkadaşlar var mı varsa eğer çözüm bulabildiler mi benimle paylaşırsanız çok sevinirim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3. nesilde de koltuk süngeri ya da her neyse o gıcırdiyor bağlantı yerlerinden değil. kışın özellikle hava soğukken oluyor. yazın gidiyor ses ya da koltuk ısınınca. şiir gibi saçmalıklar serisine devam.  100 yıldır araba yap daha koltuk yapmayı becereme. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bazı arabalrda kronik olabiliyormuş bi arkadaşımda 2. nesil mazda 3 var aynı şikayetten yetkili servise başvurdu ve ücretsiz olarak sorun giderildi. Zaten 2. nesildeki koltuk gıcırtısı için japonyadan bildirim gelmiş yapılması için. Ben de servise başvurdum ama kronik bi sıkıntı değil dediler ve koltuğun değişmesi gerektiğini söylediler o da 2000₺ nin üzerinde bi rakam. Sizde servise başvura bilirsiniz bence şansınızı deneyin derim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

aracı ilk aldığımda sağ ön koltukta vardı. sırt dayamanın,  sol yan bel desteği kısmında.

servis çözüm olarak  fermuarı açıp kumaşla sünger arasına selpak koydu. gıcırdama sesi gitti. 

ama yine arada gıcırdama sesi geliyor. Selpak eskidi sanırım yenilemek gerekebilir :) 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...