Jump to content

Mazda 323 Motor Swap Tavsiye

cingiraklisamet
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

İyi günler arkadaşlar motorun %70 bitmiş olduğunu öğrendim ve ortalama 4bin TL gibi bir fiyat verdiler. Hazır fırsat ele geçmişken motoru daha güncel bir motorla değiştirmek istiyorum. Ama nasıl bir yol izleyeceğimi tam bilmiyorum. Daha önce böyle birşey deneyen oldu mu? Değerli fikirlerinizi bekliyorum. Bu kadar masrafa ne gerek var diyebilirsiniz ama ilk arabam olduğu için yapmak istiyorum. Diğer arabaların hepsi gözümde aynı bu arabayi tasarlayan mühendisler sanki ruhundan bir parça katmış gibi :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

merhaba

94 model mazda 323 aracınız motor swaplemek için pratikte uygun bir araç.

çünkü ecu filan yok.  abs yok. esp yok.

teoride de her motoru takabilirsiniz ve çalıştırabilirsiniz.

reel uygulamaya gelirsek, 

mesela bmw  rx7 gibi araçlara motor değiştrien insanlar dünyadaki örneklere bakarak yola çıkıyorlar..  bunu ilk örnekleştiren insanalrda çok emek vererek araştırmak zorundalar..

sizde bir 323 swapleyen kullanıcı olarak

araştırmak zorundasınız..

ne konuda :    şöyle ki  yeni koyacağınız motorun şaseye bağlantısı ...   

şasede motor kulakları  için delikler var ve bu kulaklar sizin motorunuza göre..  bunlar hep bi değişecek..   ve uymayack..  bu konuda  uydurma kaynak vs. takoz kullancaksınız..   bunu yapcak usta bulmanız zor..  kimse bu topa girmek istemiio..

ikinci zorluk da şanzıman ..  yeni motorun volantına sizin şanzıman uymayabilir  akslar filan da değişmesi gerekebilr..  tabi motorun ve şanzımanın sığdığını varsayıyoruz..

bu 2 konuyu çözebilirseniz  bu işi imkansız değil..   yapmanız gereken yine karbüratörlü bir motor bulmak.. 2.0 mazda motoru filan olabilr ama işiniz çok zor..

tahmini harcayacağınız bütçe de  20bin tl gibi olabilir.

bu işler sadece hobi amaçlı yapılır.. maddi sorununuz yoksa  eğlence için tavsiye ederim. yoksa yapılmaz..  yeni bir araç almanız daha mantıklı

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...