Jump to content

Mazda 323 familia 1.5 aracım hakkında bazı sorular

Mazdaslan
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Öncelikle ilk mazda aracım fiat lineadan geçtim bu araca daha önce hiçbir japon araç almamıştım ama uzun zamandır mazdaya ilgim vardı ve geçen hafta temiz bir 323 familia aldım. Bu araç hakkındaki sorularım

1.triger benden önceki sahibi değiştirmemiş ne zaman kopar bilmiyorum ama duyduğum kadarıyla bu araçta triger kopunca subaplar eğilmiyor motor zarar görmüyormuş bende kopana kadar kullansam sıkıntı olur mu? Birde triger kopmak üzere olduğunu nasıl anlarım. Olduki değiştiricem hangi marka tavsiye edersiniz gmb diye bi marka var internette iyimidir. 

2.Amortisorlerle alakalı birçok konu okudum sitede ön iki amortisorum patlak dediler ama beni rahatsız eden hafif yaylanmalar olmasına rağmen yüksek parça fiyatlarından dolayı şimdilik rafa kaldırdım 300tl bir amortisör çifti 600 bide işçilik 100se örneğin 700 arkadada hafif sorun var ama idare eder dediler kısacası değiştiremem bu şekilde kullansam sıkıntı olurmu araca zararı tekere vs varmıdır? Alırsam kyb gazlı alıcam daha güvenli diyorlar şu an sanırım baya yumuşak aracım gözle görülür rahatsızlık boyutunda bi sertlik olurmu kyb taktırsam bilmiyorum sert gazlı bi amortösürn çukura girmesiyle yağlı monreo amortisörun çukura girmesi zarar açısından nasıldır hangisi daha az zarar verir araca? 

3.Araca dün lpg ayarına sözde tanıdık bir usta gönderdi bilgisayara takıp ayar yaptı 70tl verdim sonra başka bi lpg yerini aradım 30tl yapıyoruz falan deyince şaşırdım gönderen ustada mı ortak paraya aklıma böyle bişey geldi çünkü sanayide birçok ustaya güvenim kalmadı.dizelden bu araca geçtim ve bu araç sizce yakıt olarak ne değerde yakar araçta simit lpg var kaç km gitmesi gerekir bir full depoda? 

4.Aracım gri renk hoşta bi parlak ben pasta cila işlemi yaptırmak ve birçok çiziğide bu sayede kapattırmak istiyorum bu işlemi yapan ustalar varsa bana yardımcı olabilirse çok memnun olurum araca zararı varmı araçta boyada harelenme olurmu polisaj makinesinden dolayı? 

5.Aracımın duyduğum kadarıyla orjinali 13jantmış ama aldığım kişi 14inç çelikalaşımjant taktırmış lastikler bu kışa kadar anca götürür lastik olarak ne tavsiye edersiniz. 14 jant olması yakıt tüketimini arttırımı.?15jant bu araca takılsa ne gibi dezavantajları olur? 

6.Fren balatası değişiminde hangi balata önerirsiniz bu araca frenler orta durumda şu an. 

7.Bu araca klima taktırmanın maliyeti ne kadar tutar sizce ve randıman alabiliemiyim motora çok zarar verirmi. 

8.Kuru yağlama gereklimidir alt takımı hiç yağlanmamış bir aracı kuru yağlama yapılsa iyi olurmu maliyetlimidir. 

9.😁😁Kusura bakmayın çok sordum biliyorum ama bu günlerdir içimde birikmiş sorular kusuruma bakmayın. Güvenlikle alakalı.. 

Bulunduğum bölgede araç çalma olayları teyp hatta araçların kendi parçalarını çalma gibi olaylar olmuş oluyor yeni taşındığım için yeni çözüyorum buraları ama şunu söylim geçen ay apartmanımızın su saatlerini komple çaldılar o derece. Şimdi ben bu aslan parçası aracımı korumak istiyorum alarm en ucuz 250tl taktırıyorum hareket sensörlü var 600tl diyorlar baston işi gereksiz bence ama pedal kilidi varmış bu ürünü kullanan varmı bulursam alıcam gaz, debriyaj,freni beraber kitliyor. Sizce alarm taktırmalımıyım ne derece işe yarar böyle mi kalsın... 

Cevaplayacak arkadaşlarıma abilerime ustalarıma şimdiden çok teşekkür ederim zahmet edip okuyanlara cümleten hayırlı geceler 

IMG_20190611_020822.jpg

IMG_20190611_021026.jpg

IMG_20190611_020945.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aracınız hayırlı olsun.

1-Triger 90bin ve katlarında değğiştiriliyor diye biliyorum. Ben olsam ne zaman değiştiğini bilmiyorsam değiştirirdim.Genelde dayco kayışlar var. Hem triger hem v kayışı değiştirmek mantıklı.

2- Amortisör önemli bir parça.Ama bu araç zaten sert süspansiyona sahip. Kolay kolay zıplamazsınız. Maysan Mando marka amortisör varsa onları kullanın. Olmazsa ucuz bir amortisör takabilirsiniz. Kyb hem pahalı hem sert.

3- Uzun yolda 90-120 gibi hızlarda 100 kmde 10 litre yakıyorsa normaldir. Ş. içi 100km de 12-13 lt yakar.

4-Pasta cila keyfe bağlı. İşi bilen adam siyahta da harelenme yapmaz. İşi bilmeyen bırakın harelenmeyi, arabada boya bırakmaz. Bence siz yıkadıktan sonra direk cila yada gaz yağı ile silin.

5- Debica lastik tavsiye ederim. Gerçekten sessiz bir lastik. Fiyatı da makul.

6- Balatada yan sanayi olarak delphi kullanıyorum,memnunum.

7- Klima taktırmak yerine satıp klimalısını almanız daha mantıklı.

8- Yağlama ve hırsızlık konularında fikrim yok. Orası neresi merak ettim. Madem o kadar hırsızlık oluyor bu polisin işi. Alarm sizi biraz rahatlatır herhalde.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Cevaplar için teşekkürler triger tekniğiyle alakalı bilgisi olan varmı ne zaman kopacağı belli olur ve zarar vermiyor subaplara diyorlar bu kasada triger kopunca bilgisi olan varmı, maysan mandoda gazlımı tavsiye edersiniz. Debica daha önce kullanmıştım çok güzel lastikti savada kullandm f/p ürünleri ben bu konuya bakıcam. 

Birde ucuza triger değiştirebileceğim avrupa yakasında iyi usta varmı bu siteden ekinci oto aradım kaliteli bir servis 400tl fiyat aldm sanayide 250 300fiyat aldım bilemedim işin gerçeği bütçemde kısıtlı o yüzden uygun yer arıyorum. 

Hırsızlık konusunda polis hiçbişey yapmıyor olay yerine bile gelmiyor. 

Birde amortisör değişmesem öntakıma tekere araca bana zararı varmıdır

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...