Jump to content

Mazda 323 Yarım Debriyajda Geri Vitese Geçme

Kmurat
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

İyi günler arkadaşlar,

Çoğu zaman araç geri vitese geçerken takılıyor ve çift debriyaj yapmadıkça ya da biraz ileriye doğru gitmedikçe kesinlikle vitese geçmiyor. Fakat geçen gün tesadüfen farkettim, takılma yaptığı zamanlarda debriyajı hemen hemen kavrama noktasına kadar çektiğimde vitese sorunsuz geçiyor. Böyle birşey yaşayan var mı? bu neyin göstergesidir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Diğer viteslerde yerinizden kalkarken debriyaj çok üstte kavrıyorsa büyük ihtimalle baskı balatanın değişim zamanı gelmiştir.  normalde debriyaja tam basıldığında vites daha iyi geçer ama sizin araçta tam tersi , pek anlam veremedim , büyük ihtimalle sizin aracın  şanzımanının sökülüp bakılması gerekecek.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

5 saat önce, NoooFearrrr :

Diğer viteslerde yerinizden kalkarken debriyaj çok üstte kavrıyorsa büyük ihtimalle baskı balatanın değişim zamanı gelmiştir.  normalde debriyaja tam basıldığında vites daha iyi geçer ama sizin araçta tam tersi , pek anlam veremedim , büyük ihtimalle sizin aracın  şanzımanının sökülüp bakılması gerekecek.

Diğer viteslerde üstten değil normal kavrama yapıyor, baskı balatanın henüz bitmemiş olduğuna eminim herhangi bir çekiş yada kaçırma sorunu yok. şanzımana gelince, 1.viteste ses var zaten 2.vitese de kemikli geçiyor

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Bu şanzıman tipleri kara şanzıman olarak geçiyor diye biliyorum.Vites geçişlerine yarayan senkromenç geri vitese geçmiyorsa 1.viteste çok hafif bir kalkış yapmak şart.Bir arkadasım bu olayı yapmadıgı için vites kolunun alt burcunu kopardı ve vites kolu aşağıya düştü :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...