Jump to content

Mazda 323 Familia İçin Lastik Tavsiyesi Alabilir miyim?

Mazdaslan
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

İstanbul içi uygun fiyata lastik satan Avrupa Yakası'nda var mı bildiğiniz en İkitelli tarafında oturuyorum üstündeki 175 60 14 olması lazım Ben 185 lik alacağım Sizce bu araç için yanak ölçüsü genel olarak bu jant için ölçü ne olmalıdır yanağın 50 ya da 70 olması arasında fark var mıdır bunların yakıt performans açısından Konfor açısından avantajları dezavantajları nelerdir siz olsanız en mantıklı fiyat performans olarak hangi lastiği alırdınız mevcut jantlar 14 inç eğer jantlarda bir problem yoksa aynı jantların üstüne 4 adet sıfır lastik almayı düşünüyorum bütçem maksimum 1000 TL işçilik dahil bunun üstüne çıkamam Siz ne tavsiye edersiniz internetten alıp taktırmak mı yoksa bir ustaya gidip taktırmak mı teşekkürler

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yanak 70 olursa konfor artar, araba kullanırken hissedilen kıvraklık azalır. 185 taban ölçüsünü direksiyonda hemen hissedersiniz. Dıştan da güzel görünüz. Lastik önerim 185/60/14 Debica presto hp.

Uygun fiyat olursa yakınlardaki lastikçiden almanız daha mantıklı.

https://urun.n11.com/oto-lastik/18560-r14-82h-presto-hp-debica-P349143503?gclid=EAIaIQobChMI1vTA5NyU4wIVjYGyCh0JzgFoEAQYBCABEgIOn_D_BwE&gclsrc=aw.ds

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yanakların değerinin değişmesi tabiki konfora çok etki eder lakin aracın orjinal ebatı ne ise onu kullanmanı tavsiye ederim eğer taban değerini 185 e çıkarırsanız direksiyon ağırşlaşacak ve sürtünme attığından yakıt tüketimide artacaktır tabii çok cüzzi bir artış olur bu. Lastik ebatı değiştirirken kesinlikle netteki lastik hesaplama modüllerinden birinde hesaplama yaptır ve ne kadar bir oranda değişiklik yaptığına bak eğer bu oran %3 geçmiyorsa sorun yoktur ama geçiyorsa sorun var demektir.

Senin aracına en uygun lastik 175/65/14 dür.  Çok kullanılan bir ebat olduğundan fiyatları da uygun olur.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bilgikensirme

11 saat önce, Lupara :

Yanak 70 olursa konfor artar, araba kullanırken hissedilen kıvraklık azalır. 185 taban ölçüsünü direksiyonda hemen hissedersiniz. Dıştan da güzel görünüz. Lastik önerim 185/60/14 Debica presto hp.

Uygun fiyat olursa yakınlardaki lastikçiden almanız daha mantıklı.

https://urun.n11.com/oto-lastik/18560-r14-82h-presto-hp-debica-P349143503?gclid=EAIaIQobChMI1vTA5NyU4wIVjYGyCh0JzgFoEAQYBCABEgIOn_D_BwE&gclsrc=aw.ds

Bilgilendirme için teşekkürler 4 mevsim tavsiye edermisiniz hocam birde 185 60 14le 175 65 14 arasında ne yönlerden farklılıkşar olur

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aslında öyle ama yola tutunması yük değerleri açısından yanak 185 olsa daha iyi olmazmı görüntü olarak bi nebze daha güzel

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

30 dakika önce, Mazdaslan :

Bilgikensirme

Bilgilendirme için teşekkürler 4 mevsim tavsiye edermisiniz hocam birde 185 60 14le 175 65 14 arasında ne yönlerden farklılıkşar olur

4 mevsim tavsiye etmem. Michelin climate kullanmıştım. Yol tutuş,ses açısından memnun değildim.

Daha önceki araçlarımdan birine 175 de 185 e geçince sınıf atlamış gibi olmuştum.185/60/14 ile 175/65/14 arasında kullanırken hissedebileceğiniz bariz fark olur.

185likte yolu daha iyi hissedersiniz,araç yola daha iyi oturur.Manevralarda daha fazla güven verir. Ama yol sesi bir miktar fazla olur.Gürültü seviyesi düşük bir lastik alırsanız o sesi de duymazsınız. O yüzden önerim 67 dba değeriyle debica lastik. Daha fazla paranız varsa 66 dba lassa lar da var.

175 lik lastiğin bir artısı daha az yol sesi diğer artısı bir miktar daha ucuz olması. Onun dışında avantajı olmaz.

Tabi ben görüşlerimi hiçbir teknik veriye dayandırmıyorum. Tamamen kendi tecrübelerim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, Lupara :

4 mevsim tavsiye etmem. Michelin climate kullanmıştım. Yol tutuş,ses açısından memnun değildim.

Daha önceki araçlarımdan birine 175 de 185 e geçince sınıf atlamış gibi olmuştum.185/60/14 ile 175/65/14 arasında kullanırken hissedebileceğiniz bariz fark olur.

185likte yolu daha iyi hissedersiniz,araç yola daha iyi oturur.Manevralarda daha fazla güven verir. Ama yol sesi bir miktar fazla olur.Gürültü seviyesi düşük bir lastik alırsanız o sesi de duymazsınız. O yüzden önerim 67 dba değeriyle debica lastik. Daha fazla paranız varsa 66 dba lassa lar da var.

175 lik lastiğin bir artısı daha az yol sesi diğer artısı bir miktar daha ucuz olması. Onun dışında avantajı olmaz.

Tabi ben görüşlerimi hiçbir teknik veriye dayandırmıyorum. Tamamen kendi tecrübelerim.

Cevap çok açıklayıcı olmuş teşekkürler ustam sadece aklıma 82h falan takılda eski linea aracım 88t yük kaldrıodu sizce bu ebatta daha yüksek h ve t değeri olan sessiz başka lastik varmı yoksa debicamı alayım 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, Mazdaslan :

Cevap çok açıklayıcı olmuş teşekkürler ustam sadece aklıma 82h falan takılda eski linea aracım 88t yük kaldrıodu sizce bu ebatta daha yüksek h ve t değeri olan sessiz başka lastik varmı yoksa debicamı alayım 

Maalesef o kadar detaylı bilgim yok. 82h, 170km hızlara kadar güvenli anlamına geliyordu galiba.

Benim kullandığım lastiklerden (yokohama a, michelin en. saver, conti 3, fulda eco control, kleber, good year eagle sport, good year efg 3 kanallısı) en sessizi debica oldu.Daha sessizi ve 88t özelliği olan var mı bilmiyorum.

• Teşekkürler 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...