Jump to content

1. Nesil Mazda 3 Otomatik Vites Değişimi Sorunu

emre_ercelik
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Merhabalar. Mazda 3'ün(2005 model) yaklaşık bir ay kadar önce genel (yağ, yağ filtresi, hava filtresi, polen filtresi değişimi) bakımlarını yaptırdım. Ancak polen filtresi değişiminin çok zor olduğunu anlattı usta uzun uzun. Sigorta kutusunu söktük falan dedi. Bakımdan önce olmayan vites geçiş sorunu çıktı ortaya. Araba soğukken yaşanmayan bir arıza. Uzun süre yol gittikten sonra 100-150km 3500 devirde araba göstergelerdeki otomatik vites tablosunun ışıkları yanıp sönmeye başlıyor ve sonra otomatik vites tablosunun ışıkları sönüyor hiç bir şey kalmıyor sonrasında ayağımı gazdan çekince bir süre sonra ışıklar geri geliyor ve sertçe vites atıyor. Ama arıza lambası yakmıyor. Şanzımandan bir arıza olmasından korkuyorum. Yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Öncelikle geçmiş olsun, aracı önce arıza tespite bağlatın, sigorta kutusunu söktükleri için belki elektrik aksamında gevşeme olmuş olabilir, hemen karamsarlığa düşmeyin bazen çok basit şeyler büyük problemmiş gibi gelebiliyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 saat önce, doganayomer :

Öncelikle geçmiş olsun, aracı önce arıza tespite bağlatın, sigorta kutusunu söktükleri için belki elektrik aksamında gevşeme olmuş olabilir, hemen karamsarlığa düşmeyin bazen çok basit şeyler büyük problemmiş gibi gelebiliyor.

Arıza tespiti için 2 kere bilgisayara bağlandı her hangi bir arıza vermiyor. Dediğiniz gibi inşallah elektrik aksamının gevşek bağlanmasından kaynaklıdır. Çanakkalede olduğum için burda gidilecek ustada var mı bilmiyorum. İlginize teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

çanakkale'deyseniz @zoptrik size iyi bir elektrikçi tavsiye edecektir. mümkünse başınıza bu sorunu getiren ustaya tekrar gidip her şeyi daha da içinden çıkılamaz duruma getirmeyin.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

12 saat önce, Mehmet Özdemir :

çanakkale'deyseniz @zoptrik size iyi bir elektrikçi tavsiye edecektir. mümkünse başınıza bu sorunu getiren ustaya tekrar gidip her şeyi daha da içinden çıkılamaz duruma getirmeyin.

Çok teşekkür ederim tavsiyeniz için. Zaten bir daha gitmeyi düşünmüyorum 😁 @zoptrik tavsiyesini bekliyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Buyrun benim. Lapseki ye gelme imkanınız var mı? Direk biz bakalım. Ben biga da oturuyorum ama tamircim lapseki de. Mekanik konusunda her türlü gözüm kapalı güvenirim ama elektrik söz konusu olunca hiçbirşey diyemiyorum. Buralarda pek bu konunun üzerine eğilecek tamirci de yok. Ama lapsekideki benim ustanın lapseki ve çanakkale standartlarının üzerinde çok gelişmiş bir teknik altyapısı ve hatırı sayılır parça stoğu var. (en son sadece arıza tesbit cihazına bir araba parası verdiklerine bizzat şahidim) Büyük çalışıyorlar özetle. Gelebilirim derseniz ön çalışma yapabilirim telefonumu özelden atıyorum iletişim kuralım. 

-edit- Yerin ismini söylemeyi unutmuşum EFE OTOMOTİV. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, zoptrik :

Buyrun benim. Lapseki ye gelme imkanınız var mı? Direk biz bakalım. Ben biga da oturuyorum ama tamircim lapseki de. Mekanik konusunda her türlü gözüm kapalı güvenirim ama elektrik söz konusu olunca hiçbirşey diyemiyorum. Buralarda pek bu konunun üzerine eğilecek tamirci de yok. Ama lapsekideki benim ustanın lapseki ve çanakkale standartlarının üzerinde çok gelişmiş bir teknik altyapısı ve hatırı sayılır parça stoğu var. (en son sadece arıza tesbit cihazına bir araba parası verdiklerine bizzat şahidim) Büyük çalışıyorlar özetle. Gelebilirim derseniz ön çalışma yapabilirim telefonumu özelden atıyorum iletişim kuralım. 

-edit- Yerin ismini söylemeyi unutmuşum EFE OTOMOTİV. 

Teşekkür ederim. Arayacağım 😁

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...