Jump to content

2.Nesil Mazda 3 Otomatik Şanzıman Geri Viteste gelen ses

phia
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Arkadaşlar iyi geceler.

186.000 km benzinli otomatik 2010 model mazda3 sahibiyim. Bugün geri vitesle gaza basarken daha önce hiç olmayan yoğun bir titreşim ve ses duydum. Sürtme sesine de benziyor.

Birkaç test yaptım. 

1. Testte fren balataların şüphelenerek hareket ettim. Geri harekette frenleme esnasında aynı sesi verdi. Aracı yıkadım. Balata spreyi ile temizledim. Devam ediyor ses.

2. Testte el frenini çekip geri viteste gaz verdim aynı sesi veriyor. Araç tekerlekleri hareket etmedi.

İkinci test sonrası sesin büyük ihtimalle şanzıman kaynaklı olduğunu düşünmeye başladım.

Rolanti ile geri giderken herhangi bir titreme ve ses yok.

Manuel ve otomatik ileri viteslerde sorun yok.

Arıza ışığı yanmıyor.

Şanzıman yağı 160.000 km değişti.

Motor yağı ve yağ filtresi dün değişti.

Bugün yaptığım testte şöyle bir durum oldu.

Geri viteste ilk gaza bastığımda ses geldi. Hızla geriye ayağımı gazdan çekmeden gittim. Sadece ilk gaza basıldığında ses var devamında yok.

Birkaç test yaptım aynı şekilde seste ve titreşim de bir miktar azalma var.

Ses aracın dışından duyulmuyor. 

Akşam ustaya gösterdim. Kendi denedi. Motor kulağı dedi. Ayrıntılı olarak haftasonu vakit bulursam göstereceğim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

18.10.2020 at 21:51, phia :

Arkadaşlar iyi geceler.

186.000 km benzinli otomatik 2010 model mazda3 sahibiyim. Bugün geri vitesle gaza basarken daha önce hiç olmayan yoğun bir titreşim ve ses duydum. Sürtme sesine de benziyor.

Birkaç test yaptım. 

1. Testte fren balataların şüphelenerek hareket ettim. Geri harekette frenleme esnasında aynı sesi verdi. Aracı yıkadım. Balata spreyi ile temizledim. Devam ediyor ses.

2. Testte el frenini çekip geri viteste gaz verdim aynı sesi veriyor. Araç tekerlekleri hareket etmedi.

İkinci test sonrası sesin büyük ihtimalle şanzıman kaynaklı olduğunu düşünmeye başladım.

Rolanti ile geri giderken herhangi bir titreme ve ses yok.

Manuel ve otomatik ileri viteslerde sorun yok.

Arıza ışığı yanmıyor.

Şanzıman yağı 160.000 km değişti.

Motor yağı ve yağ filtresi dün değişti.

Bugün yaptığım testte şöyle bir durum oldu.

Geri viteste ilk gaza bastığımda ses geldi. Hızla geriye ayağımı gazdan çekmeden gittim. Sadece ilk gaza basıldığında ses var devamında yok.

Birkaç test yaptım aynı şekilde seste ve titreşim de bir miktar azalma var.

Ses aracın dışından duyulmuyor. 

Akşam ustaya gösterdim. Kendi denedi. Motor kulağı dedi. Ayrıntılı olarak haftasonu vakit bulursam göstereceğim.

Bugün Lüleburgaz'da Arif Usta'ya aracı gösterdim. 10 dakikada işimiz bitti. Mucur birikmiş alt orta takoz bölgesinde takozu söküp temizlediler.  Takoz sağlam çıktı.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...