Jump to content

2018 Mazda 3 ayağı gazdan çekince gelen ses

hasanko
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Herkese merhaba. 20000 km'de 2018 Mazda 3 sedan sahibiyim. Arabamdan genel olarak memnun olmama rağmen son bir yıldır başıma gelen bir sıkıntıdan dolayı arabadan soğudum. Düşük hızlarda ayağımı gazdan çektiğimde değişik bir soğurma sesi gibi bir ses geliyor. Birkaç ustaya götürdüm birisi turbodan dedi (arabada turbo yok:)) başka birisi benim görmem lazım dedi (her zaman yapmıyor sesi). videosunu gösteriyorum ustalara hmm falan diyorlar. Kısacası anlayamadılar. Videosunu da buraya ekliyorum. Kameradan bu kadar belli oluyor ama arabaya binenler net bir şekilde bu ne ya diye şaşırıyorlar. Başına gelen veya fikri olan var mıdır? 

https://streamable.com/giio6u

https://streamable.com/azr0ls

https://streamable.com/5ccycw

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kulaklık takınca sesi duydum net şekilde son videoda. Vakum kaçağı gibi, egzozdan da geliyor gibi. Net bişe söylemek zor. İlk defa duydum böyle bir ses. Arabada turbo olmadığını bilmesem ben de turbo derdim :) yetkili servise gösterdiniz mi?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

@hasanko Hocam bu sorunun aynısını birebir dediğin şekilde ben de yaşıyorum.  Benim araç 2018 1.5D, yani Turbo var. Usta'ya söyledigimde her zaman olmuyorsa sorun değildir dedi :-) sorun mu değil mi bilmiyorum ama kesinlikle kötü hissettiriyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

14 saat önce, Gokmen_Ozguc :

@hasanko Hocam bu sorunun aynısını birebir dediğin şekilde ben de yaşıyorum.  Benim araç 2018 1.5D, yani Turbo var. Usta'ya söyledigimde her zaman olmuyorsa sorun değildir dedi 🙂 sorun mu değil mi bilmiyorum ama kesinlikle kötü hissettiriyor.

hocam benimki de 1.5D, ben turbo yok diye biliyordum. belki de gerçekten turbodur

17 saat önce, Tarahumara :

Kulaklık takınca sesi duydum net şekilde son videoda. Vakum kaçağı gibi, egzozdan da geliyor gibi. Net bişe söylemek zor. İlk defa duydum böyle bir ses. Arabada turbo olmadığını bilmesem ben de turbo derdim :) yetkili servise gösterdiniz mi?

Hocam yetkili servise de göstermiştim yok ya falan dedi, ilk defa görüyorum dedi bir şey çıkmadı yani

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Tabiki turbodan geliyor ses, wastagate'den atılan fazla havanın sesi. Her turboşarj araçta olur, bazılarından az ses çıkar bazılarında daha fazla. Hangi yetkili servise götürdünüz de anlamadı, yazarsanız ismini gitmeyelim oraya :) 

Ayrıca turbosuz dizel motor binek otomobillerde uzun yıllardır yok. Bütün dizel otomobiller turboludur. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 dakika önce, Tarahumara :

Aracınızın dizel olduğunu belirtseydiniz keşke en başından :) @Leanback arkadaşımızın dediği gibi turbo dizellerin devri biteli çok uzun zaman oldu.

Bence turbosuz dizeller biteli çok oldu ama turbo olanların da bir gözü toprağa bakıyor tabi :D Birkaç seneye onlar da gidici.

• Haha 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ben de videolardan bi kadranı görmek istedim ama gôremedim dizel mi değil mi diye:)  zamanında benim dizel focus 2'den de sessiz ya da yankı yapan yerlerde aynı sesi duyuyordum. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

4 saat önce, Leanback :

Bence turbosuz dizeller biteli çok oldu ama turbo olanların da bir gözü toprağa bakıyor tabi :D Birkaç seneye onlar da gidici.

Elim sürçmüş :D turbosuz diyecektim ama dediğiniz gibi dizeller komple gidici yakın zamanda.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

12.01.2021 at 13:33, Leanback :

Tabiki turbodan geliyor ses, wastagate'den atılan fazla havanın sesi. Her turboşarj araçta olur, bazılarından az ses çıkar bazılarında daha fazla. Hangi yetkili servise götürdünüz de anlamadı, yazarsanız ismini gitmeyelim oraya :) 

Ayrıca turbosuz dizel motor binek otomobillerde uzun yıllardır yok. Bütün dizel otomobiller turboludur. 

Bendeki ses bazen oluyor hep değil o yüzden bi sıkıntı olduğunu düşünüyorum. Videoda da tam anlaşılmıyor aslında arabanın içinde çok ciddi ses geliyor olduğunda. Sorunun çözümü için bir öneriniz var mı? Bi turbocuya mı gitmek lazım? 

12.01.2021 at 13:37, Tarahumara :

Aracınızın dizel olduğunu belirtseydiniz keşke en başından :) @Leanback arkadaşımızın dediği gibi turbo dizellerin devri biteli çok uzun zaman oldu.

Haklısınız onu atlamışım, ve yanlış biliyormuşum konuyu da. Kusura bakmayın yeniyim forumda 🙂

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 dakika önce, hasanko :

Bendeki ses bazen oluyor hep değil o yüzden bi sıkıntı olduğunu düşünüyorum. Videoda da tam anlaşılmıyor aslında arabanın içinde çok ciddi ses geliyor olduğunda. Sorunun çözümü için bir öneriniz var mı? Bi turbocuya mı gitmek lazım? 

Şansınızı başka bir yetkili serviste deneyin bence. Garantili bir aracı başka yerlerde elletmek pek mantıklı gelmedi bana. Şunun bir turbosunu söküp bakayım dese yetkili servis dışında bir usta geçmiş olsun.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

55 dakika önce, hasanko :

Videoyu tekrar açıp dinledim, hiçbir sorun olduğunu sanmıyorum aracınızda. Ya turbonun yapısından/pozisyonundan, wastegate valfinin açısından/ tipinden ya da genel yalıtım eksikliğinden kaynaklanan wastegate (fazla havanın atılma) sesi. Dediğim gibi bazı turbolu araçlarda belirgin duyulur, bazılarından pek duyulmaz ama o ses çıkar. Hatta modifiye meraklısı adamın hoşuna gider, bu ses duyulsun diye uğraşır, blow-off falan taktırırlar,

Bazen olmama sebebi gaza çok az basıp çekmeniz. Biraz daha basıp çekerseniz ses çıkacaktır, wastegate'in çalışması için basıncın turboda birikmesi gerekir önce. Kapalı otoparklarda veya araba yandaki bir duvara yakınsa eko yapacağı için daha fazla ses duyulur.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, Leanback :

Videoyu tekrar açıp dinledim, hiçbir sorun olduğunu sanmıyorum aracınızda. Ya turbonun yapısından/pozisyonundan, wastegate valfinin açısından/ tipinden ya da genel yalıtım eksikliğinden kaynaklanan wastegate (fazla havanın atılma) sesi. Dediğim gibi bazı turbolu araçlarda belirgin duyulur, bazılarından pek duyulmaz ama o ses çıkar. Hatta modifiye meraklısı adamın hoşuna gider, bu ses duyulsun diye uğraşır, blow-off falan taktırırlar,

Bazen olmama sebebi gaza çok az basıp çekmeniz. Biraz daha basıp çekerseniz ses çıkacaktır, wastegate'in çalışması için basıncın turboda birikmesi gerekir önce. Kapalı otoparklarda veya araba yandaki bir duvara yakınsa eko yapacağı için daha fazla ses duyulur.

hocam kesinlikle gaza basma şeklimle alakalı değil. her türlü kombinasyonu denedim. olmayınca gaza nasıl basarsam basayım olmuyor olunca da gaza az basınca az biraz fazla basıp çekince çok geliyor. Videoları kapalı alanlardan attım ama beni asıl dur kalk trafikte rahatsız ediyor bu durum(açık alanda da ses geliyor). Müziğin sesini açıyorum sırf bunu duymamak için. Önceden de dediğim gibi videodan tam arabanın içinde duyulduğu kadar net duyulmuyor.  Attığınız videodakiyle benim aracımdaki ses ise bana çok benzer gelmedi. Ordaki tıs sesi gibi değil bendeki gazdan çektikten sonraki soğurma sesinin fazla olup sanki bir şey bir şeye sürtüyormuş gibi bir ses oluşması. Sesin normal olmadığını arabama binen ve arabalarla çok ilgili birçok arkadaşım da söyledi. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

O zaman herter servise götürün bir baksınlar. Başka dizel Mazda 3 Cx3 varsa onla da kıyaslayabilirler. 

Tekrar tekrar videoya bakıyorum, gayet tatlı bir basınç sesi geliyor yani, örneğin aşağıda benim çektiğim videoda da 20. saniyede sizin araçtan çok daha fazla gazdan çekince ses geliyor, giderken motor sesi gelirken çektim bunu. Blow-off da yok arabada, standart. Bu arabayı da 7 sene daha turboda sıfır sorun kullandım (açıklamada selenoid hatası yazıyor ama sonradan olmadığı anlaşıldı). Buna benzer bir çok araçta da basınç sesi duydum, geçen hafta bindiğim 301 dizel peugeot'ta da her gazdan çekince ses geliyordu. Yine de dediğim gibi içiniz rahat etmiyorsa gösterin tabiki.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 yıl sonra ...

Bu ses benim araçtan da geliyor.. Bazen az bazen fazla bazen de hiç yapmıyor.. Geçen sene yetkili servise gösterdim. birlikte test sürüşü yaptık.. ustaya bir türlü sesi ikna edemedim.. Gazı bırakınca ıslık sesi geliyor.. Servis sorun yok deyince ben de işin peşini bıraktım.. Ancak bariz ıslık sesi geliyor..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

02.04.2023 at 00:37, Montimpex :

Bu ses benim araçtan da geliyor.. Bazen az bazen fazla bazen de hiç yapmıyor.. Geçen sene yetkili servise gösterdim. birlikte test sürüşü yaptık.. ustaya bir türlü sesi ikna edemedim.. Gazı bırakınca ıslık sesi geliyor.. Servis sorun yok deyince ben de işin peşini bıraktım.. Ancak bariz ıslık sesi geliyor..

Aracınız kaç KM de acaba? 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

04.04.2023 at 15:01, xnanx :

Aracınız kaç KM de acaba? 

80binde..ses 50k dan sonra başlamıştı.. rahatsız etmiyor ama.. çalışma prensibi bu diye düşünüyorum

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

Ben de yeni mazdacıyım. En sıkıntısız arızasız araç diye aldım mazdayı ancak iyi mi yaptım kötü mü yaptım bilemiyorum. Önceki aracım 2012 model F30 kasa 3.20 dizel BMW'ydi. Çok fazla sorun çıkarmaya başladı, km de 250000'i geçince sattım ve 36000km'de 2016 model mazda 3 1.5D Skvdrive  dizel otomatik aldım. İki aracı kıyaslamayacağım. Bahsettiğiniz ses benim aracımdan da geliyor. Özellikle de düşük devirlerde ve viteslerde, sonra ya azalıyor ya da tamamen geçiyor. İlk farkettiğimde biraz garipsemiş ve turbodan olabileceğini düşünmüştüm ancak şimdi herkes aynı olayı yaşıyorsa bir sorun olduğunu zannetmiyorum

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...